DEÁK ZSIGMOND
DEÁK ZSIGMOND
2022.05.15 23:14 Frissítve: 2022.05.16 23:17

Könnyek között – Deák Zsigmond jegyzete

 

Mindössze negyedóra telt el az ezüst- és bronzérem, valamint a kiesés szempontjából kulcsfontosságú, egyszerre kezdődő három NB I-es mérkőzésen, amikor minden eldőlt, de minimum eldőlni látszott. Ekkor az egykori Puskás-akadémista, ma már honvédos Zsótér Donát a papíron a rosszabbik lábával, jobbal kapásból hatalmas gólt zúdított volt csapata hálójába, kétgólossá hizlalva a kispesti előnyt.

 
Az utolsó percben kiharcolt győzelemmel ezüstérmes a Kisvárda!
Bronzérmes a Puskás Akadémia, nem esett ki az élvonalból a Honvéd!
Az MTK szép győzelemmel búcsúzott az első osztálytól

Bár nem láttam az összeset, de ezt megszavaznám a 33., utolsó forduló találatának, mert kétségtelen esztétikai értéke mellett gyakorlatilag bennmaradást ért. Persze bőven volt még hátra a lefújásig Felcsúton, no meg a Hidegkuti-stadionban és Kisvárdán egyaránt, mégis, a Honvéd elszántságát látva nehezen lehetett elképzelni, hogy a harmadik hellyel a másodikhoz hasonlóan ugyanúgy az Európa-konferencialigában szereplési lehetőséget kapó hazaiak fordítanak. Elszántságot említettem, ami az utóbbi időszakban nem csak szerintem, hanem Nebojsa Vignjevics vezetőedző szerint is hiányzott a piros-feketékből, többek között ezért lavírozták magukat viszonylag megnyugtató pozícióból a szakadék szélére. Itt azonban megtorpantak, s most a legvégén Honvédhoz méltó harci erényeket mutatva nyertek, maradva az első osztályban. A záró sípszó után a válogatott keretben is számításba vett kapus, Szappanos Péter reakciója, kitörő zokogása mutatta, most azért sok minden forgott kockán.

S a gyors forgásba nagyszerű hajrája ellenére az MTK szédült bele, hiszen hiába verte meg simán a Debrecent, a korábbi bukdácsolás megbosszulta magát, s a Gyirmót melletti másik kiesőként folytathatja majd egy szinttel lejjebb. Az NB II mindenesetre valószínűleg egy látványos stílusú, gólra törő, a támadást előtérbe állító gárdával lesz gazdagabb, hiszen az egyre biztosabb hírek szerint érkezik (sportigazgatóként) Paksról a kék-fehérekhez Bognár György, akinek a csapataitól megszokhattuk a felsorolt stílusjegyeket. Az azonnali visszajutás kivívásában – mert mi lehetne más a cél? – ott lehet a gól­erős veterán csatár, Futács Márkó, viszont már nem vesz részt a mindössze 17 évesen válogatott meghívót kapó Vancsa Zalán, aki vasárnap is jól játszott, s ugyanezt majd a belga Lommelben folytathatja saját továbbfejlődése, s közvetve az egész magyar labdarúgás érdekében.

A keleti végeken közben a Kisvárda győztes meccsen, telt ház előtt megharcolt története eddigi legjobb szerepléséért, az NB I-es ezüstéremért, Révész Attila, a távozását korábban említő sport­igazgató könnyei pedig jelezték, hogy egy ilyen végletekig kiélezett utolsó forduló sok szempontból utat enged az érzelmeknek.

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

2022.06.28 22:46:49

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nyilván kiderül már az eddigiekből is, hogy elfogult vagyok Nikoliccsal, már régóta. Azért is, mert történhet(ett) vele bármi, nem jön ki a sodrából. Most, kiebrudalásakor is úriemberként kommentált közösségi oldalán, »fura helyzeteket produkál olykor az élet« – ez volt a legerősebb megfogalmazása.

2022.06.28 16:43:38

Labdarúgó NB I MURÁNYI DOMONKOS

Loncar duplájára alapozva a zöld-fehérek magabiztosan nyertek német ellenfelükkel szemben.

2022.06.28 09:31:45

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

A várt Ferencváros–Újpest döntő ugyan nem jött össze, ám a finálét így is 18 ezren látták a Hungária úton.

2022.06.27 19:25:54

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Hunyjuk le a szemünk, és látni fogjuk: szabadrúgás jön, áll egy kicsi, törékeny srác a labda mögött, lép kettőt, megtekeri, és száll, száll a labda eszeveszetten pörögve a bal felső sarok felé. A többi – ahogy Hamlet mondaná – néma csend!

2022.06.27 19:17:48

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Talán csak a »tejjel-mézzel folyó Kánaán« kifejezés nem hangzott el.