Kecskeméti feltámadás – Thury Gábor jegyzete

THURY GÁBORTHURY GÁBOR
Vágólapra másolva!
2023.11.05. 23:49

Továbbra sem megy a Ferencváros labdarúgóinak Kecskeméten: az NB I 12. fordulójában 2–1-es vereséget szenvedtek – 2022 októberében és 2023 májusában 2–0-ra kaptak ki. Az előző kiírás ezüstérmese ezzel elkerült a kiesési zónából, mondjuk úgy, elkezdheti a felzárkózást, ami méltóbb hozzá, mint az idei ősz kudarcai.

Arra a felvetésre, miért győzte le a KTE a bajnokot, egyszerű a válasz: jobban akarta a sikert! Nem mellesleg, a futballra alkalmasnak csak nagy jóindulattal mondható játéktér is segítette ebben, mert látszott, amelyik együttes megszerzi a vezetést, ezen a talajon meg is őrizheti. Ettől függetlenül a siker kulcsa, hogy Szabó István irányításával a hazai csapat presztízskérdésnek tekintette a bajnok elleni találkozót, a zöld-fehéreknél pedig talán úgy ítélték meg, a sorozatot figyelembe véve a bajnoki elvesztése kerül a „legkevesebbe”. A Magyar Kupában az FTC hatalmas küzdelemben győzte le a Puskás Akadémiát az Üllői úton Abu Fani 11-esével 4–3-ra, s jutott a 16 közé, míg csütörtökön a Genk elleni Európa-konferencialiga-mérkőzésen a Groupama Arénában a csoport élére ugrás a tét. Ha úgy tetszik, a KTE elleni találkozót be lehetett áldozni, bár főleg a Fradi szépítő gólja után nem úgy nézett ki, hogy „dobják” a meccset... – így viszont a Dejan Sztankovics-érában elveszítették a veretlenségüket.

Marco Rossi a helyszínen nézte meg a rangadót, korábbi kecskeméti kerettagjai közül Szalai Gábor elsősorban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy meghúzta Cebrail Makreckis haját, ellenben a válogatott csatársora szempontjából ínséges időkben a csapatban már a csehek ellen szeptemberben bemutatkozó Horváth Krisztofer játéka előtérbe kerülhet az Eb-selejtező hátralévő két mérkőzésén, a Bulgária és a Montengeró ellenin.

Összességében: a Kecskemét mintha visszatalált volna az elmúlt idényben mutatott önmagához – odaadó, egymásért hajtó közösség benyomását keltette –, a Ferencváros színtelen-szagtalan, a végére paprikássá váló futballja nem a bajnokot idézte.

A hazaiak örülhetnek – a Fradinak a Genk ellen viszont több kell.

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik