Jön a 237. Ferencváros–Újpest bajnoki; törlesztene a Mezőkövesd a ZTE ellen; teljesen átalakult a Manchester City játéka

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2023.02.04. 23:23
A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

A 237. bajnoki meccsét vívja a labdarúgó NB I-ben a Ferencváros és az Újpest, az eddigi mérleg a zöld-fehérek javára billen: 113 FTC-győzelem, 62 döntetlen és 61 újpesti siker. Ha ez alkalommal is a Fradi nyer, sorozatban a tizenkettedik derbin diadalmaskodik. Kristoffer Zachariassen, a Ferencváros 29 éves norvég légiósa először 2021 szeptemberében játszott a lilák ellen, s csapata eddig mindhárom meccset megnyerte, amelyen ő is pályára lépett. A szélső lapunknak azt mondta, volt egy kisebb sérülése, ám gyorsan helyrejött, és Pakson csereként beállva már gólt szerzett, ami jót tett a lelkének. Az újpesti Simon Krisztián már 18 alkalommal lépett pályára az ősi rivális ellen. A 31 éves szélső szerint az őszi 0–6 kitörölhetetlen kudarc, de most mindent megtesznek, hogy sokkal szorosabb mérkőzést vívjanak az Üllői úton.
A 237. bajnoki meccsét vívja a labdarúgó NB I-ben a Ferencváros és az Újpest,
az eddigi mérleg a zöld-fehérek javára billen: 113 FTC-győzelem, 62 döntetlen és 61 újpesti siker. Ha ez alkalommal is a Fradi nyer, sorozatban a tizenkettedik derbin diadalmaskodik. Kristoffer Zachariassen, a Ferencváros 29 éves norvég légiósa először 2021 szeptemberében játszott a lilák ellen, s csapata eddig mindhárom meccset megnyerte, amelyen ő is pályára lépett. A szélső lapunknak azt mondta, volt egy kisebb sérülése, ám gyorsan helyrejött, és Pakson csereként beállva már gólt szerzett, ami jót tett a lelkének. Az újpesti Simon Krisztián már 18 alkalommal lépett pályára az ősi rivális ellen. A 31 éves szélső szerint az őszi 0–6 kitörölhetetlen kudarc, de most mindent megtesznek, hogy sokkal szorosabb mérkőzést vívjanak az Üllői úton.

Az ősszel 5–0-ra nyert a Zalaegerszeg Mezőkövesden, és Cseri Tamásék nem felejtették el azt a pofont, vasárnap a ZTE Arénában törlesztenének. A kövesdiek jól kezdték a 2023-as évet: a múlt hétvégén 1–0-ra legyőzték a Puskás Akadémiát a bajnokságban, majd hét közben 2–0-ra nyertek az MTK Budapest otthonában a Magyar Kupa-nyolcaddöntőben. A Kövesd még nem tudott élvonalbeli bajnokit nyerni a Zete otthonában, az eddig három találkozón egy vereség és két döntetlen a mérlege. A 35 éves Cseri mindhárom mérkőzésen pályára lépett. A csapatkapitány lapunknak azt mondta: „A legfontosabb, hogy meghosszabbítsuk élvonalbeli tagságunkat . Erős a bajnokság, sűrű a mezőny, minden pontnak jelentősége van.”    

Teljesen átalakult a Manchester City játéka Erling Haaland szerződtetése óta. Ahhoz kétség sem fér, hogy a 22 éves norvég csatár olyan, mint egy dízelmozdony. A kapu előtt megállíthatatlan (19 Premier League-mérkőzésén már 25 gólnál jár), a védőket elnyomja, bármilyen szögből a kapuba tudja juttatni a labdát, csapata mégsem vezet az angol élvonalban, sőt húsz bajnokin öttel kevesebb pontot szerzett, mint a 2021–2022-es idényben. Mi az oka, hogy a világ egyik legjobb együttese a világ egyik legjobb csatárával inkább visszaesett eredményességben, mint előrelépett volna?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik