Horváth Ferenc: sarki rókából jegesmedve

Vágólapra másolva!
2014.09.21. 07:58
Horváth Ferenc sarki rókáról és jegesmedvéről, Tomiszlav Szivics Veréb György reaktiválásáról, Pietro Vierchowod pedig általa még nem tapasztalt esetről beszélt csapata szombati bajnokija után. Íme, a labdarúgó NB I-es szakvezetők értékelése.

NYÍREGYHÁZA–GYŐRI ETO 2–3
CSÁBI JÓZSEF: – Furcsa a helyzet, hiszen mindenki gratulált, pedig kikaptunk. Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, sajnos nem először, ennek okát most már tényleg meg kell találnunk. Ilyen gólokat nem lehet ajándékozni a Győrnek, de a második félidei játékunk láttán büszke vagyok a csapatomra. A végén bármi lehetett volna, ezért azonban nem adnak pontot.
HORVÁTH FERENC: – Eddig a sarki rókára hasonlítottam, most már lassan olyan a hajam színe, mint egy jegesmedve bundája. Ezt a mérkőzést simán meg kellett volna nyernünk, ehelyett úgy alakult, hogy az utolsó pillanatig kérdéses volt, nyerünk-e. Nagyon jól futballoztunk, rengeteg helyzetet alakítottunk ki, ám szinte mindet ki is hagytuk. Ennek a találkozónak a hatvanadik-hetvenedik perc tájékán el kellett volna dőlnie, ennek ellenére még az utolsó pillanatban is izgulhattunk. Ennyi helyzetből több meccset is meg lehetett volna nyerni. A mutatott játékunkkal kimondottan elégedett vagyok, a helyzetkihasználásunkkal azonban nem.NYÍREGYHÁZA–GYŐRI ETO 2–3
CSÁBI JÓZSEF: – Furcsa a helyzet, hiszen mindenki gratulált, pedig kikaptunk. Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, sajnos nem először, ennek okát most már tényleg meg kell találnunk. Ilyen gólokat nem lehet ajándékozni a Győrnek, de a második félidei játékunk láttán büszke vagyok a csapatomra. A végén bármi lehetett volna, ezért azonban nem adnak pontot.
HORVÁTH FERENC: – Eddig a sarki rókára hasonlítottam, most már lassan olyan a hajam színe, mint egy jegesmedve bundája. Ezt a mérkőzést simán meg kellett volna nyernünk, ehelyett úgy alakult, hogy az utolsó pillanatig kérdéses volt, nyerünk-e. Nagyon jól futballoztunk, rengeteg helyzetet alakítottunk ki, ám szinte mindet ki is hagytuk. Ennek a találkozónak a hatvanadik-hetvenedik perc tájékán el kellett volna dőlnie, ennek ellenére még az utolsó pillanatban is izgulhattunk. Ennyi helyzetből több meccset is meg lehetett volna nyerni. A mutatott játékunkkal kimondottan elégedett vagyok, a helyzetkihasználásunkkal azonban nem.

HALADÁS–VIDEOTON 0–2
ARTNER TAMÁS: – Bárhogy csűröm-csavarom, kilenc emberre fogyatkozva már esélyünk sem volt a szervezetten futballozó Videoton ellen a sikerre. Elégedett nem vagyok, de azt elmondhatom, hogy ez már az a Haladás volt, kilenc emberrel is, amelyiket látni szeretnének a szurkolók és magam is a pályán. Egységesek voltunk, megpróbáltunk futballozni, szurkolóink támogatásával kilenc emberrel is szerettünk volna szépíteni az eredményen. Sajnos nem sikerült, mert el kell ismerni, a Videoton ma az egyik legjobb formában lévő magyar együttes – ugyanakkor látható, hogy fizikailag és mentálisan is napról napra erősödünk.
JOAN CARRILLO: – A Haladás jó csapat, ellenünk is bizonyította, még kilenc emberrel is. Az azonban tény, hogy mi irányítottuk a mérkőzést, ráadásul úgy, hogy emberelőnyben voltunk. Valóban, izgalomra nem igazán volt ok, de arra törekedtünk, hogy a csapat azt játssza, amire hét közben készült.

MTK–DUNAÚJVÁROS 2–0
GARAMI JÓZSEF: – Természetesen örülünk a győzelemnek, tizennyolc pontot gyűjtöttünk eddig, ez kimondottan szép. De örömtüzeket nem gyújtunk, tovább kell javulnunk. Aki úgy gondolja, hogy a Dunaújváros gyenge csapat, az nagyot téved, erős a középpályássora, és elöl is akadnak veszélyes futballistái, ellenfelünk az első félidőben kifejezetten jól futballozott, és ha most nem is, de a bajnokság folytatásában minden bizonnyal örülhet majd megnyert mérkőzéseknek is.
DOBOS BARNA: – Foghatnánk Nikházi Márk kapufás lövésére, de nem tesszük. Nem szabad erre az egy momentumra kihegyezni a mérkőzést, maradjunk annyiban, szép lövés és ragyogó védés volt. Igenis többet kell tennünk támadásban, és védekezésben is, hiszen mégiscsak kaptunk két gólt az MTK-tól is.

DIÓSGYŐR–BP. HONVÉD 2–1
TOMISZLAV SZIVICS: – Nekem tetszett a mérkőzés! Azt gondolom, hogy a szurkolóink is élvezték, hiszen kiszolgáltuk őket. Férfi munka volt ez a javából! Nem volt megállás egy percre sem, a csapat akkor sem adta fel, amikor hátrányba került, a játékosok mindent beleadtak, hogy győztesen vonulhassanak le a pályáról – csupa, csupa pozitívum. Hadd védjem meg Ivan Radost, akinek sérülten kellett beszállnia, és a végén nagyot mentett. Remélem, jövő hétre meggyógyul, máskülönben Veréb Gyuri bácsit kell reaktiválnunk...
PIETRO VIERCHOWOD: – Nem játszottunk rosszul. Jól kezdtük a meccset, emberelőnybe kerültünk, majd a félidő végén a vezetést is megszereztük. Hadd tegyem hozzá, hogy az első félidőben volt még három-négy helyzetünk, ha azokat gólra váltjuk, a szünetig eldönthettük volna a mérkőzést. A másodikban is akadtak lehetőségeink, miközben befújtak ellenünk egy tizenegyest. Hogy a bíró jókora késéssel fújt a sípjába, arról csak annyit, ilyet én még nem tapasztaltam, de úgy látszik, ennek is meg kellett történnie.

PUSKÁS AKADÉMIA–LOMBARD PÁPA 3–0
BENCZÉS MIKLÓS: – Kidugtuk a fejünket a vízből... Nem játszottunk jól, de korábban előfordult, hogy a mezőnyben jól teljesítettünk, mégis kikaptunk. Most győztünk, ám nem birtokoltuk eleget a labdát, vannak hibáink, de a kapu előtt kevesebbet tévesztettünk, ez döntött.
KOVÁCS LÁSZLÓ: – Durva egyéni hibáinkat kegyetlenül megbüntette az ellenfél. Három-négy ziccert is kidolgoztunk, más kérdés, hogy mind egy szálig kihagytuk. Az akarattal nem volt gond, a játékkal sem igazán, de a helyzetkihasználásunk és a hátul elkövetett hibák a vesztünket okozták.

AZ ÁLLÁS
1. Videoton FC 8 8 23– 2 +21 24
2. MTK Budapest 8 6 2 12– 9 +3 18
3. Diósgyőri VTK 7 5 2 13– 6 +7 17
4. Ferencvárosi TC 7 5 2 12– 6 +6 15
5. MVM-Paks 7 4 3 13– 3 +10 15
6. Győri ETO FC 7 3 1 3 12–12 0 10
7. Budapest Honvéd 8 3 1 4 8– 8 0 10
8. Újpest FC 7 2 4 1 4– 4 0 10
9. Debreceni VSC-Teva 7 2 2 3 5– 6 –1 8
10. Nyíregyháza Spartacus FC 8 2 2 4 8–12 –4 8
11. Lombard Pápa FC 8 2 2 4 5–13 –8 8
12. Pécsi MFC 8 1 4 3 9–13 –4 7
13. Puskás Akadémia FC 8 1 2 5 8–13 –5 5
14. Kecskeméti TE 6 1 1 4 6–10 –4 4
15. Szombathelyi Haladás 8 1 1 6 3–13 –10 4
16. Dunaújváros PASE 8 3 5 4–15 –11 3

 

LABDARÚGÓ NB I, 8. FORDULÓ
Időpont
Mérkőzés (Tv)
Játékvezető
Szeptember 19., péntek
19.00

Pécsi MFC–MVM-Paks 1–1

Solymosi Péter
Szeptember 20., szombat
14.30
Nyíregyháza Spartacus˜–Győri ETO 2–3 Vad II István
16.30
Diósgyőri VTK–Budapest Honvéd 2–1Szabó Zsolt
18.30
MTK Budapest–Dunaújváros PASE 2–0 Kassai Viktor
18.30
Szombathelyi Haladás–Videoton FC 0–2
Andó-Szabó Sándor
20.30Puskás Akadémia–Lombard Pápa 3–0
Erdős József
Szeptember 21., vasárnap
16.30
Újpest FC–Ferencváros (Duna)
Farkas Ádám
18.30
Debreceni VSC–Kecskeméti TE (Sport2)
Bognár Tamás

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik