Honvéd: olasz edző a láthatáron, sajtótájékoztató lefújva

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2014.05.30. 06:55
null
Giuseppe Galderisi viszi tovább az olasz vonalat a Honvédnál? (Fotó: Imago)
Tovább élhet a mediterrán vonal a Budapest Honvéd labdarúgócsapatánál: a következő szezontól Giuseppe Galderisi személyében ismét olasz vezetőedzője lehet a piros-fekete csapatnak.

 

Az új kispesti szakvezető keresése, illetve kinevezése érdekes fordulatot vett, miután híre ment, hogy csütörtöktől Giuseppe Galderisi dolgozik a Bozsik-stadionban – lefújták a bemutatására meghirdetett sajtótájékoztatót.

A 13. HELYTŐL A BRONZÉREMIG
Giuseppe Galderisi lehetne a Honvéd történelmének negyedik olasz vezetőedzője. Az első Aldo Dolcetti volt, aki a 2005–2006-os szezonban irányította a csapatot, és a tizenharmadik helyen végzett vele. Bár a kiugró eredmények elmaradtak, a szurkolók kedvelték.

Massimo Morales 2009 őszén, szezon közben érkezett, irányításával kilencedik lett a Honvéd, őt 2010 őszén menesztették a klubtól.

A legsikeresebb Marco Rossi, aki 2012 nyarán vette át az irányítást, és az idény végén bronzérmet ünnepelhetett. Egy ideig a jelenlegi szezonban is futott vele a szekér, ám a sorozatban elszenvedett ötödik tavaszi vereség után lemondott.

Marco Rossi távozása után a szezon végéig megbízott edzőként Simon Miklós irányítja az együttest, miközben az utóbbi hetekben olasz, belga, holland és francia szakemberekkel tárgyalt a klub, és úgy tűnt, végül megtalálta az ideális jelöltet.

A befutó tehát Giuseppe Galderisi is lehetne, aki a Juventus, a Milan, és a Lazio korábbi tízszeres válogatott labdarúgója, tagja volt az 1986-os mexikói világbajnokságon szereplő keretnek is. Az 51 éves edző már majd’ egy hete Magyarországon tartózkodik, a csapat több edzését is megnézte, sőt Simon Miklóssal is egyeztetett a jövőt illetően.

Hogy a bemutatkozó sajtótájékoztató lemondásának mi áll a háttérében, nem tudni. Nem tudható, hogy a tárgyalások rekedtek-e meg a felek között, esetleg csak egy-két apróbb részletben nem sikerült egyezségre jutni a 2004 januárjában szívinfarktuson áteső olasz edzővel.

Galderisi esetleges érkezéséről, illetve a sajtótájékoztató lemondásáról a Honvéd véleményét is szerettük volna megkérdezni, ám jelezték, hogy a klub egyetlen alkalmazottja sem kíván reagálni a felvetésekre.

KI AZ A GIUSEPPE GALDERISI? MIT MOND RÓLA A CORRIERE DELLO SPORT MUNKATÁRSA? MILYEN KÉP ÉL RÓLA OLASZORSZÁGBAN? VÁLASZOK A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik