CS. A. 2019.12.29 10:26 Frissítve: 2019.12.29 11:59

Honvéd: N'Gog és Egerszegi távozik; Hidi visszatér az NB I-be?

Mint arról beszámoltunk, uruguayi források szerint könnyen lehet, hogy a 42-szeres magyar válogatott futballista, Vadócz Krisztián tizenkettedik klubja a Penarol lesz – a csapat új vezetőedzője a kétszeres aranycipős Diego Forlán, akivel Vadócz együtt szerepelt a Mumbai Cityben és a Kitchee-ben is. Az NB I-ben szereplő Honvédnál emellett további játékosmozgás is várható a télen.

 

Információnk szerint az újdonsült tréner és a kispesti labdarúgó beszélt egymással, s felvetődött a klubváltás lehetősége. Kétségtelen, az uruguayi első osztályban szereplő Penarol erős csapat, s a magyar futballista újabb játék- és életstílussal ismerkedhetne meg, de még semmi sem dőlt el – ne feledjük, a kispesti nevelésű játékost jövő nyárig szerződés köti klubjához, vagyis még valóban sok a kérdőjel. De túl sok idejük nem marad a feleknek a gondolkodásra, hiszen január 3-án, vagyis pénteken már el is kezdi a felkészülést a Honvéd, ráadásul 10-én elutazik Törökországba edzőtáborozni, 25-én pedig folytatódik a bajnokság.

Ha távozik Vadócz Krisztián, a Honvéd egyik alapemberét veszíti el, hiszen 11 bajnokin játszott az ősszel, kilencszer kezdőként. Giuseppe Sannino vezetőedző nem lehet nyugodt, mert – bár nem fontos láncszemekről beszélünk – már távozott Enisz Ben-Hatira, s úgy tudjuk, búcsúzik Egerszegi Tamás és David N’Gog is. Egyelőre senki sem írt alá, viszont értesülésünk szerint csereügylet is történhet a télen: a védő Kálnoki Kis Dávid Paksra mehet, míg a helyére Fejes András érkezhet. 

Hidi Patrik visszatérhet az NB I-be (Fotó: Török Attila)

Hidi Patrik szerződése november 30-án lejárt az Irtis Pavlodarnál, s biztosan nem marad a kazah klubnál.

„Győrben készülök, egyénre szabott edzésterv szerint dolgozom – mondta lapunknak Hidi Patrik, a Honvéddal 2017-ben bajnoki aranyat szerző, 29 éves, szabadon igazolható középpályás. – Úgy tervezem, hogy – ha addig nem írok alá sehova – januárban valamelyik klubnál elkezdem a munkát. Remélem, csakúgy, mint tavaly, Kispesten újra szívesen látnak, és edzhetek a csapattal. Jól éreztem magam Kazahsztánban, játszottam is, nem küzdök játékhiánnyal. Már korábban is elmondtam, elsődleges célom légiósként folytatni, de könnyen lehet, hogy hazatérek.”

Úgy tudjuk, a futballistát már keresték Lengyelországból, de nem lenne meglepő, ha az NB I-ben folytatná pályafutását – egyelőre nem tudni, hogy hol.

2022.09.22 09:05:57

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

1922 – Elsősorban Szűcs János elnök érdeme, hogy kinőhetett a földből.

2022.09.19 22:34:02

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A mérkőzést Szepesi György közvetítette a rádióhallgatóknak, s a lefújás után felvetette, hogy akkor lesz igazán esélyünk a kupákban, de főképp a BEK-ben, ha egy vagy legfeljebb két csapatba tömörítik az ország legjobb futballistáit.

2022.09.18 15:20:20

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az NB III Nyugati csoportjában szereplő Bicske otthonában lépett pályára a címvédő Ferencváros.

2022.09.16 23:06:34

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Szűnjön meg ez a jelenlegi rendezetlen állapot.

2022.09.13 08:46:25

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A 110 esztendeje született világklasszis csatár 1937-ben felejthetetlent produkált a Hungária úton.