Honvéd: „Nem tudom elképzelni, hogy kiesési gondokkal küszködjünk”

CS. A.CS. A.
Vágólapra másolva!
2021.01.18. 13:09
null
A kispestiek középpályása, Zsótér Donát szeretne mindent beleadni (Fotó: Árvai Károly)
Zsótér Donát elismeri, gyenge őszt hagytak maguk mögött. Tükörbe kellett nézniük, de a középpályás fogadkozás helyett inkább bizakodik.

 

Ennél eredményesebben nem szerepelhetett volna a Bp. Honvéd a felkészülés alatt: háromból három győzelmet aratott. Igaz, egy pont sem járt érte, ho­lott jól jött volna a bennmaradásért harcoló kispestieknek...

„Nem szabad messzemenő következtetéseket levonni a három sikerből, hiszen ilyenkor nem is az eredmény, hanem a mutatott játék a lényeges – mondta lapunknak Zsótér Donát, a Honvéd 25 éves középpályása, utalva az ETO FC Győr (1–0), az Újpest (3–2) és az MTK Budapest (1–0) legyőzésére. – Némi önbizalmat lehet belőle meríteni, de a legfontosabb, hogy fejlődünk, egyre jobban futballozunk – persze bőven van még min javítani. A helyzetek kidolgozásával nincsenek gondjaink, az értékesítéssel annál inkább, ebben mindenképpen előre kell lépjünk. Fontos a higgadtság, hidegvérrel kell döntenünk az éles szituációkban.”

Zsótér Donát önkritikus, elismeri, az ősszel nem futballozott elég jól és hatékonyan.

„Mindenkit megviseltek az elmúlt hónapok, senki sem úgy tervezte, hogy a kiesés ellen kell harcolnunk. A tükörbe kellett néznünk, megoldást, nem pedig kifogást kellett találnunk. Remélem, jó úton járunk, s végre elindulunk felfelé a tabellán. Rosszul éltük meg, hogy bár sok munkát végeztünk, a pályán ez kevésbé látszott. De már nem a múlton akarunk rágódni, inkább előretekintünk, és a Zalaegerszeg elleni rajtra koncentrálunk. Nem fogadkozunk, nem ígérjük meg, hogy ennyi és ennyi pontot gyűjtünk, inkább csak sorra akarjuk venni az akadályokat. Nem tudom elképzelni, hogy kiesési gondokkal küszködjünk a tavasszal, ennek megfelelően kell futballoznunk.”

A szakmai stáb nincs egyszerű helyzetben a vasárnapi bajnoki előtt, hiszen Banó-Szabó Bencére, Baráth Botondra, Eppel Mártonra és Mohamed Mezgranira még biztosan nem számíthat, s az MTK Budapest elleni edzőmérkőzést az eddigi egyetlen téli szerzemény, Bőle Lukács is kihagyta. A támadó izomfáradtságra panaszkodott, így elővigyázatosságból nem lépett pályára a múlt szombati összecsapáson, de hétvégi játékát semmi sem veszélyezteti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik