P. T. 2022.01.30 16:56 Frissítve: 2022.01.30 17:16

Honvéd: Horváth Ferenc állásába kerülhet a Gyirmót elleni vereség – NS-infó

Borzasztóan kezdte a labdarúgó NB I tavaszi szezonját a Bp. Honvéd: hazai pályán 1–0-s vereséget szenvedett a 18. fordulónak a tabella utolsó helyéről nekivágó Gyirmóttól. A kudarc kiverte a biztosítékot a szurkolóknál, akik szinte a teljes vezérkart és szakmai stábot távozásra szólították fel. Könnyen előfordulhat, hogy óhajuk egy része meghallgatásra talál...

Horváth Ferenc a szombati mérkőzést követő sajtótájékoztatón (Fotó: Török Attila)

 

A Nemzeti Sport értesülése szerint a szombati vereség nem marad következmények nélkül. Úgy tudjuk, a kispestiek vasárnapra válságstábot hívtak össze, hogy megoldást találjanak a szemmel láthatóan súlyos problémákra. A Bp. Honvéd a nyolcadik helyről várta a bajnokság folytatását, és Kispesten joggal bízott abban mindenki, hogy a sereghajtóként a Bozsik Arénába érkező Gyirmót ellen begyűjti a három pontot. A végeredmény ismert: Csertői Aurél csapata 1–0-ra legyőzte a 66. perctől emberhátrányban futballozó piros-feketéket.

Hogy a meccs hajrájában, illetve a lefújást követően milyen volt a hangulat, nem nehéz elképzelni. A szurkolók szidták a vezetőket, ugyanúgy a távozásukat követelték, mint Horváth Ferenc vezetőedzőét. Persze hiba lenne megfeledkezni arról, hogy az elöljárókon és a szakmai stáb tagjain kívül a labdarúgókat is terheli felelősség – nem is kicsi! – az eddigi szégyenteljes teljesítményért...

Az nyilvánvaló, hogy ebben a helyzetben lépni kell, és az NS információja szerint a gyenge szereplés levét elsőként Horváth Ferenc ihatja meg: rövidesen edzőváltás lehet Kispesten.

Természetesen megkerestük a Bp. Honvédot, azt a választ kaptuk, hogy sajtóértesülést nem szeretnének kommentálni, ha lesz bejelenteni valójuk, azt a hivatalos fórumon, a klubhonlapon megteszik.

2022.08.08 21:31:39

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A tulajdon persze nagy erő, nincs az a külső futballszervezet, amelyik drasztikusan belenyúlhat a szerződtetések szövevényébe, így aztán nem tudható, mikor lesz változás a témában. Remény van rá, ugyanis van jó néhány olyan, évtizedeken át tornyosuló gát a magyar futballban, amelyet áttörtek a csapatok (vagy az idő), szinte észrevétlenül.

2022.08.07 18:32:53

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem megy a kispestieknek, a második mérkőzésükön is kikaptak, és ezúttal sem szereztek gólt.

2022.08.07 17:11:26

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Egy gólt elvett az Újpesttől a VAR, aztán hiába játszottak sokáig emberelőnyben a lila-fehérek, simán kikaptak.

2022.08.07 15:03:24

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Meggyőző játék, 4–2-re nyert a hazai együttes, Supka Attila csapata egy félidőnyit emberhátrányban játszott.

2022.08.06 17:51:22

Labdarúgó NB I A MÉRKŐZÉSRŐL TUDÓSÍTOTT: BODNÁR ZALÁN (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Több mint hét év után lőtt újra gólt a KTE az NB I-ben, Szabó Levente tizenegyesből egyenlített.