Honvéd: Hidi Patrik újra a kispestiek játékosa – hivatalos

Vágólapra másolva!
2020.01.15. 09:32
null
Hidi Patrik hosszú távra tervez Kispesten (Fotó: honvdefc.hu)
Igaznak bizonyult a Nemzeti Sport információja: a Budapest Honvéd szerződtette Hidi Patrikot. A legutóbb Kazahsztánban futballozó középpályás három évre írt alá nevelőegyesületével.

A kispesti nevelésű középpályás legutóbb a kazah Jertisz Pavlodarban (oroszos átírásban: Irtis Pavlodar) futballozott, de november végén lejárt a megállapodása, így szabadon szerződtethető volt.

A Budapest Honvéd három évre szóló megállapodást kötött a 29 esztendős, korábbi korosztályos válogatott játékossal, aki kazah csapatában 2019-ben 35 tétmérkőzésen játszott, egyszer volt eredményes.

Hidi a 2008–2009-es idényben mutatkozott be a Honvéd felnőttcsapatában. Ő az egyetlen aktív játékos, aki kispesti színekben legalább 200 NB I-es mérkőzésen pályára lépett – derült ki a fővárosi klub közleményéből.

Hidi 2017-ben bajnok lett a Honvéddal, majd a spanyol Real Oviedóhoz igazolt. 2018 őszén ismét a kispestieket erősítette.

„Amikor legutóbb a Honvédban játszottam, még nem adták át az akadémiai létesítményt, a körülményekben óriási változás történt a távozásom óta
– mondta a honvedfc.hu-nak Hidi Patrik. De nemcsak az épület változott, csapatépítésben, koncepcióban, médiamunkában, igazából minden irányban fejlődik a klub. Nagyon jó érzés, hogy újra itt lehetek, hiszen bármennyi változás történt, így is otthon érzem magam. Az emberek nagy részét ismerem, majd az újakkal is megismerkedem, örülök, hogy újra itthon vagyok. Remélem, sikeres időszak áll előttünk. A kazahsztáni szerződésem lejárta után mindenképpen hosszú távú koncepcióban gondolkoztam, a családom és a saját szempontból is örülök, hogy sikerült a Honvéddal megegyezni. Hároméves szerződést írtam alá, úgyhogy nem abban gondolkozom, hogy mikor mehetek újra külföldre vagy egy másik csapathoz, hosszú távra tervezek. Csak arra koncentrálok, hogy minél sikeresebb legyen az előttünk álló időszak, minél jobb eredményeket érjünk el.”

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők: Hidi Patrik (Jertisz Pavlodar – Kazahsztán, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Fejes András (Paks), Anel Hadzic (bosnyák, Fehérvár), Mayron George (Costa Rica-i, FC Midtjylland – Dánia, legutóbb kölcsönben Valerenga – Norvégia)
Távozók: Enisz Ben-Hatira (tunéziai-német), Hegedűs Márk,Vadócz Krisztián (szabadon igazolhatóként, CA Penarol – Uruguay)
Kölcsönbe távozók: Lukács Dániel (Tiszakécske), Temesvári Attila (Tiszakécske), Tömösvári Bálint (kaposvári kölcsön után ETO FC Győr)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Vladislav Kulacs (ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Egerszegi Tamás (DVTK, Vasas), Kálnoki-Kis Dávid (Paks), David N'Gog (francia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik