Babják Bence
Babják Bence
2016.01.14 07:20 Frissítve: 2016.01.14 08:41

Honvéd: az exfradista próbázó még nincs élete formájában

Marco Rossi, a labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd vezetőedzője a Tatabánya elleni felkészülési mérkőzés (5–2) után értékelte próbázóit és új szerzeményét.

 

„Eppel Márton az a támadó, akire régóta vártunk, biztos vagyok benne, hogy erősítést jelent – kezdte Rossi. – Ami a többieket illeti, már a felkészülés elején elmondtam, hogy Baráth Botondra a tavasszal középhátvédként számítok. A mai találkozón is gyors és határozott volt, de meg kell értenie, hogy ezen a poszton kilencven percen keresztül végig koncentrálnia kell, márpedig néha lankad a figyelme.”

Az ősszel a védelem bal oldalán futballozó Baráth persze csak akkor húzódhat középre, ha a próbajátékon szereplő, balhátvédként bevethető Sváb Dániel teljesítményével meggyőzi a szakmai stábot.

„Sváb Dániel mindent beleadott, az edzéseken is dolgozik becsülettel, de még nincs élete formájában, a kelleténél több hiba csúszik a játékába – mondta az olasz szakember a korábbi fradistáról. – A másik próbajátékosunk, a csatárként bevethető Dark Kadima Kabangu az egyik edzésünkön szenvedett kisebb izomsérülést. A két játékos jövője napokon belül eldőlhet.”

A felkészülési meccsről egyedül Prosser Dániel hiányzott, a szélső vasárnap az angol második ligában szereplő Readinghez utazik próbajátékra.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
BUDAPEST HONVÉD–TATABÁNYA 5–2
 (2–1)
Budapest, Bozsik József Stadion, műfüves pálya, 200 néző. Vezette: Berényi T.
BP. HONVÉD: 
Kemenes – Botka, Baráth, Bobál D., Sváb – Kamber – Nagy G., Hidi – Vasziljevics, Youla, Holender. 2. félidő: Nagy S. – Fehér I., Ignjatovics, Lovric, Kovács D. – Ikenne-King, Hidi, Constantinescu, Gazdag – Vernes, Holender (Eppel)
Gólszerző: 
Baráth, Youla, Kovács D., Eppel, Vernes (11-esből), ill. Portilla (11-esből), Szabó R. 

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők: Eppel Márton (Dunaújváros PASE), Nagy Sándor (ukrajnai, legutóbb FC Bihor Oradea – Románia)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: Lukács Dániel (profi szerződést kapott)
Kiszemeltek: Dark Kadima Kabangu (Kongói DK-beli, próbajáték), Máté János (Mezőkövesd), Sváb Dániel (Szigetszentmiklós, próbajáték)
Távozók: Délczeg Gergely (Kisvárda), Fejes János (Soroksár), Ihrig-Farkas Sebestyén, Szemerédi Norbert
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:

2022.06.28 22:46:49

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nyilván kiderül már az eddigiekből is, hogy elfogult vagyok Nikoliccsal, már régóta. Azért is, mert történhet(ett) vele bármi, nem jön ki a sodrából. Most, kiebrudalásakor is úriemberként kommentált közösségi oldalán, »fura helyzeteket produkál olykor az élet« – ez volt a legerősebb megfogalmazása.

2022.06.28 16:43:38

Labdarúgó NB I MURÁNYI DOMONKOS

Loncar duplájára alapozva a zöld-fehérek magabiztosan nyertek német ellenfelükkel szemben.

2022.06.28 09:31:45

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

A várt Ferencváros–Újpest döntő ugyan nem jött össze, ám a finálét így is 18 ezren látták a Hungária úton.

2022.06.27 19:25:54

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Hunyjuk le a szemünk, és látni fogjuk: szabadrúgás jön, áll egy kicsi, törékeny srác a labda mögött, lép kettőt, megtekeri, és száll, száll a labda eszeveszetten pörögve a bal felső sarok felé. A többi – ahogy Hamlet mondaná – néma csend!

2022.06.27 19:17:48

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Talán csak a »tejjel-mézzel folyó Kánaán« kifejezés nem hangzott el.