Honvéd: az exfradista próbázó még nincs élete formájában

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2016.01.14. 07:20
Marco Rossi, a labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd vezetőedzője a Tatabánya elleni felkészülési mérkőzés (5–2) után értékelte próbázóit és új szerzeményét.

„Eppel Márton az a támadó, akire régóta vártunk, biztos vagyok benne, hogy erősítést jelent – kezdte Rossi. – Ami a többieket illeti, már a felkészülés elején elmondtam, hogy Baráth Botondra a tavasszal középhátvédként számítok. A mai találkozón is gyors és határozott volt, de meg kell értenie, hogy ezen a poszton kilencven percen keresztül végig koncentrálnia kell, márpedig néha lankad a figyelme.”„Eppel Márton az a támadó, akire régóta vártunk, biztos vagyok benne, hogy erősítést jelent – kezdte Rossi. – Ami a többieket illeti, már a felkészülés elején elmondtam, hogy Baráth Botondra a tavasszal középhátvédként számítok. A mai találkozón is gyors és határozott volt, de meg kell értenie, hogy ezen a poszton kilencven percen keresztül végig koncentrálnia kell, márpedig néha lankad a figyelme.”

Az ősszel a védelem bal oldalán futballozó Baráth persze csak akkor húzódhat középre, ha a próbajátékon szereplő, balhátvédként bevethető Sváb Dániel teljesítményével meggyőzi a szakmai stábot.

„Sváb Dániel mindent beleadott, az edzéseken is dolgozik becsülettel, de még nincs élete formájában, a kelleténél több hiba csúszik a játékába – mondta az olasz szakember a korábbi fradistáról. – A másik próbajátékosunk, a csatárként bevethető Dark Kadima Kabangu az egyik edzésünkön szenvedett kisebb izomsérülést. A két játékos jövője napokon belül eldőlhet.”

A felkészülési meccsről egyedül Prosser Dániel hiányzott, a szélső vasárnap az angol második ligában szereplő Readinghez utazik próbajátékra.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
BUDAPEST HONVÉD–TATABÁNYA 5–2
(2–1)
Budapest, Bozsik József Stadion, műfüves pálya,200néző.Vezette:Berényi T.
BP. HONVÉD:
Kemenes – Botka, Baráth, Bobál D., Sváb – Kamber – Nagy G., Hidi – Vasziljevics, Youla, Holender.2. félidő:Nagy S. – Fehér I., Ignjatovics, Lovric, Kovács D. – Ikenne-King, Hidi, Constantinescu, Gazdag – Vernes, Holender (Eppel)
Gólszerző:
Baráth, Youla, Kovács D., Eppel, Vernes (11-esből), ill. Portilla (11-esből), Szabó R.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők: Eppel Márton (Dunaújváros PASE), Nagy Sándor (ukrajnai, legutóbb FC Bihor Oradea – Románia)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: Lukács Dániel (profi szerződést kapott)
Kiszemeltek: Dark Kadima Kabangu (Kongói DK-beli, próbajáték), Máté János (Mezőkövesd), Sváb Dániel (Szigetszentmiklós, próbajáték)
Távozók: Délczeg Gergely (Kisvárda), Fejes János (Soroksár), Ihrig-Farkas Sebestyén, Szemerédi Norbert
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik