nemzetisport.hu 2019.05.01 11:23 Frissítve: 2019.05.01 11:29

Haladás: 150 milliót kapott a várostól a klub, Illés 1 forintért eladná

Kedden éjszakába nyúló közgyűlést tartott Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzata. Ennek végén a képviselők megszavazták a labdarúgó NB I-ben szereplő Haladásnak nyújtandó 150 millió forintos támogatást, amelynek segítségével a labdarúgóklub jobb eséllyel pótolhatja sikeresen az MLSZ licencadó bizottsága által feltárt hiányosságokat.

 

A városi közgyűlés szigorú feltételek mellett döntött a támogatás megszavazásáról. A közgyűlésen Illés Béla, a Haladás főtulajdonosa elmondta: amikor 2007-ben a klub tulajdonjoga 44 százalékának megvásárlásával főtulajdonos lett a Halmill Kft., a klub az NB II-ben vegetált, ám azóta a feljutást követően az élvonalban szerepel.

A közgyűlésről beszámoló nyugat.hu szerint a délelőtt 10-kor kezdődő közgyűlésre éjfél körül megérkező Illés elismerte, ebben az idényben „túlvállalták magukat, a fizetések elszálltak, de a cél az volt, hogy az első osztályban szerepeljen a klub.”

A portál beszámolója szerint most legalább egymilliárd forint kell az élvonalbeli szerepléshez.
A licenc megszerzéséhez a stadion bérleti szerződése körüli anomáliák és a saját tőke rendezésére van elsősorban szükség.

Illés a szavazás előtti felszólalásában elmondta, hogy ha megkapják a 150 milliós támogatást, akkor a tulajdonos vállalja a licenc megszerzéséhez hiányzó további összeg előteremtését, ugyanakkor azt is kijelentette, hogy ha „jön egy befektető, akkor egy forintért átadja a tulajdonrészt.”

A Haladás első körben nem kapta meg az NB I-es és az NB II-es induláshoz szükséges engedélyt az MLSZ-től a múlt héten – a DVTK-val és a Mezőkövesddel együtt –, a kluboknak május 3-ig van lehetőségük a hiánypótlás benyújtására.

2021.06.13 23:16:43

Labdarúgó NB I BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Olyan országban élünk, amelyben a klubtörténeti sikerek sem jelentik automatikusan azt, hogy a futballedző megtarthatja az állását és építheti tovább eredményesen, amit elkezdett.

2021.06.09 21:15:35

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Habitusához közelebb áll, hogy a bajnoki címért küzd.

2021.06.06 22:04:49

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Peter Stögert is tisztelem, esetében egyelőre csak az eredményei miatt tehetem.