nemzetisport.hu 2019.05.01 11:23 Frissítve: 2019.05.01 11:29

Haladás: 150 milliót kapott a várostól a klub, Illés 1 forintért eladná

Kedden éjszakába nyúló közgyűlést tartott Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzata. Ennek végén a képviselők megszavazták a labdarúgó NB I-ben szereplő Haladásnak nyújtandó 150 millió forintos támogatást, amelynek segítségével a labdarúgóklub jobb eséllyel pótolhatja sikeresen az MLSZ licencadó bizottsága által feltárt hiányosságokat.

 

A városi közgyűlés szigorú feltételek mellett döntött a támogatás megszavazásáról. A közgyűlésen Illés Béla, a Haladás főtulajdonosa elmondta: amikor 2007-ben a klub tulajdonjoga 44 százalékának megvásárlásával főtulajdonos lett a Halmill Kft., a klub az NB II-ben vegetált, ám azóta a feljutást követően az élvonalban szerepel.

A közgyűlésről beszámoló nyugat.hu szerint a délelőtt 10-kor kezdődő közgyűlésre éjfél körül megérkező Illés elismerte, ebben az idényben „túlvállalták magukat, a fizetések elszálltak, de a cél az volt, hogy az első osztályban szerepeljen a klub.”

A portál beszámolója szerint most legalább egymilliárd forint kell az élvonalbeli szerepléshez.
A licenc megszerzéséhez a stadion bérleti szerződése körüli anomáliák és a saját tőke rendezésére van elsősorban szükség.

Illés a szavazás előtti felszólalásában elmondta, hogy ha megkapják a 150 milliós támogatást, akkor a tulajdonos vállalja a licenc megszerzéséhez hiányzó további összeg előteremtését, ugyanakkor azt is kijelentette, hogy ha „jön egy befektető, akkor egy forintért átadja a tulajdonrészt.”

A Haladás első körben nem kapta meg az NB I-es és az NB II-es induláshoz szükséges engedélyt az MLSZ-től a múlt héten – a DVTK-val és a Mezőkövesddel együtt –, a kluboknak május 3-ig van lehetőségük a hiánypótlás benyújtására.

2021.09.26 16:34:52

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A Fradi sorozatban kilencedszer nyert odahaza a lila-fehérek ellen, pedig az Újpest emberhátrányban sem adta fel.

2021.09.26 13:02:17

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Bár megszerezte a vezetést a Debrecen Kisvárdán, megtartani már nem tudta az előnyt.

2021.09.25 20:39:20

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Szinte minden az Újpest ellen szól tehát, mégsem javasoljuk, hogy mindenki feltegye a házát a Fradi győzelmére.