Győri ETO: Horváth mellett másokat is kineveztek - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.09. 13:30
null
Horváth Ferenc Szasa Sztevanovicsra is számít stábjában (Fotók: Mirkó István)
A Győri ETO labdarúgócsapata ma sajtótájékoztató keretében mutatta be új vezetőedzőjét, Horváth Ferencet, aki a szövetségi kapitánynak megválasztott Pintér Attilát követi. Ugyanakkor nem csak az új szakvezető kinevezését jelentették be a csütörtök délutáni sajtótájékoztatón. 

Amint azt a Nemzeti Sport elsőként már decemberben előrevetítette, Horváth Ferenc lett a Győri ETO labdarúgócsapatának új vezetőedzője, a szakember tegnap két és fél éves szerződést kötött a klubbal, segítői pedig Szamosi Tamás, Sütő Szilárd és egy még meg nem nevezett spanyol edző lesznek.

A bajnokcsapat mai sajtótájékoztatóján emellett további kinevezéseket is bejelentettek. A már eddig is a klub alkalmazásában álló Vincze Ottó az utánpótlásért és pr-ért felelős klubigazgató lett, s a klubvezetésében fog dolgozni a jövőben két visszavonuló játékos, Tokody Tibor és Szasa Sztevanovics is. Előbbi technikai vezető, utóbbi sportigazgató lesz.

A kerettel kapcsolatos várható változásokról már az új sportigazgató, Szasa Sztevanovics beszélt. Elmondta, hogy várhatóan több lesz a távozó a télen, mint az érkező, egy, esetleg két játékos szerződtetését tervezik.

Horváth Ferenc egy éven belül már a harmadik NB I-es csapatot irányíthatja, hiszen egy évvel ezelőtt még Kecskeméten dolgozott, majd a nyáron kivásárolta őt a szerződéséből a Paks, most azonban a Győri ETO-nak nem kellett fizetnie érte a paksiaknak.

„A győri egy kész keret, erős csapat, az sem lenne probléma, ha nem érkezne új játékos a téli szünetben. Az a célom, hogy egy megalkuvás nélkül küzdő együttes alakuljon ki, amely mindhárom sorozatban sikeres tud lenni” – fogalmazott bemutatása alkalmával az új vezetőedző.

Az ETO elnöke, Tarsoly Csaba arról beszélt, miért Horváth Ferencre esett a választásuk: „Amikor kiderült, hogy Pintér Attila a válogatott szövetségi kapitányaként folytathatja a pályafutását, az azt követő hetekben körülbelül negyven telefonhívást kaptam. Számomra teljesen ismeretlen külföldi trénerek is jelentkeztek vezetőedzőnek, azaz bármennyire is ingatag néha az ETO kispadja, bizony sokan szeretnének nálunk dolgozni. Úgy hiszem, ez köszönhető egyrészt az utóbbi évek eredményeinek, másrészt a kiváló győri feltételeknek. Mindent összevetve, egyetlen szakember jött komolyan szóba Attila utódjaként, Horváth Ferencé. Kemény, határozott embernek tartom, olyan edzőnek, aki a második helyet kudarcként értékeli."

Horváth Ferenc első edzése pörgős volt Győrben
Horváth Ferenc első edzése pörgős volt Győrben

Horváth Ferenc a sajtótájékoztató után edzést is tartott, amelyen részt vett a mezőkövesdi kölcsönből visszatérő litván Linas Pilibaitis és Kiss Máté (egyelőre nem tudni, maradnak-e Győrben), illetve az ősszel az első keretből kiszoruló szlovák védő, Marián Had, aki a felkészülési időszakban ismét lehetőséget kap a bizonyításra.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A GYŐRI ETO-NÁL
Érkezők:Kiss Máté (Mezőkövesd – kölcsönből vissza), Linas Pilibaitis (litván, Mezőkövesd, kölcsönből vissza)
Távozott/távozhat:Rafael Burgos (salvadori, ?), Dudás Ádám (Debreceni VSC?), Lubos Kamenár (szlovák, ?), Tarmo Kink (észt, Varese – Olaszország, kölcsönből vissza), Onisor-Mihai Nicorec (román, ?), Lazar Sztanisics (szerb, ?), Szasa Sztevanovics (szerb, visszavonul), Tokody Tibor (visszavonul)
Kiszemeltek: Antal Botond (Kecskeméti TE), Gyurcsó Ádám (Videoton)
EDZŐVÁLTÁSOK AZ NB I-BEN A 2013–2014-ES SZEZONBAN
2013. október 20.: Marc Leliévre és Kozma István helyett Nebojsa Vignjevics – Újpest
2013. december 1.: Ricardo Moniz helyett Máté Csaba megbízottként – Ferencváros
2013. december 19.: Pintér Attilát kinevezik szövetségi kapitánynak, helyette január 9-től Horváth Ferenc – Győr
2013. december 19.: Thomas Dollt kinevezik – Ferencváros
2014. január 3.: Prukner László helyett január 7-től Selymes Tibor – Kaposvár
2014. január 9.: Horváth Ferenc helyett Csertői Aurél – Paks
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik