nemzetisport.hu 2014.11.24 09:05 Frissítve: 2015.03.11 02:04

Győr: Nem lesz teljesen új számomra a közeg - Miriuta

Egyre több hír lát napvilágot Romániában Miriuta Vasile Kolozsvárról történő távozásáról, illetve következő, győri állomáshelyéről. A szakember konkrét céljait is elárulta, valamint azt is, hogy a győri keretben játékosmozgás várható.

Miriuta hivatalosan már elhagyta Kolozsvárt, de Győrbe még nem érkezett meg (Fotó: transilvaniareporter.ro)

 

„Nem lesz teljesen új számomra a közeg, hiszen jól ismerem a várost, csak a csapattal kell megismerkednem – olvasható Miriuta nyilatkozata az nb1.hu-n. – Jelenleg a középmezőnyben vannak, de én biztos vagyok benne, hogy a bajnokság végéig odaérünk az első négy hely valamelyikére. Egyelőre nem tudom, hogy milyen posztokra kell igazolnom, de az biztos, hogy lesz játékos mozgás a téli szünetben. A feladatom az, hogy összehozzak egy olyan keretet, amelyik a következő évben a bajnoki címért küzd majd."

A román sajtóban korábban megjelentek olyan hírek, hogy biztosan követi Győrbe az Atletico Madrid második csapatában is megfordult, 27 éves Aitor Monroy, de az edző erről nem akart beszélni. Elmondása szerint legszívesebben az egész csapatát magával vinné, hiszen fantasztikus munkát végeztek együtt.

Ennek ellenére komoly esélye van annak, hogy az ETO Kolozsvárról igazoljon, hiszen ha hinni lehet a híreknek, a hónapok óta fizetést nem kapó játékosok hamarosan szabadon távozhatnak a második helyen álló klubtól. Miriutával tarthat a szakmai stáb néhány tagja, így a játékosok fizikai felkészüléséért felelős Cristian Dragota.

Amint arról vasárnap már beszámoltunk: a CSMS Iasit elleni, hazai 4–0-s kolozsvári siker után Miriuta bejelentette, hogy távozik a CFR kispadjáról. Hét közben erről amúgy már lehetett olvasni, mint ahogyan az élő győri vonalról is. A szakember állítólag két és fél évre kötelezte el magát a győriekhez, akikkel korábban már szóban megegyezett.

2021.09.27 17:02:03

Labdarúgó NB I Munkatársunktól

A felcsúti futballklub elnöke Alcsútdobozon vette el az ismert televíziós műsorvezetőt, voltak vendégek a futballvilágból is.

2021.09.26 16:34:52

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A Fradi sorozatban kilencedszer nyert odahaza a lila-fehérek ellen, pedig az Újpest emberhátrányban sem adta fel.

2021.09.26 13:02:17

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Bár megszerezte a vezetést a Debrecen Kisvárdán, megtartani már nem tudta az előnyt.