Fucsovics sajátos körülmények között készült; Polyák elismerte: nem volt szerencsés a nyári edzőváltás

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2022.01.15. 23:57
A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

A futballtörténelem negyedik Honvéd–Zalaegerszeg felkészülési mérkőzését majdnem keresztülhúzta a koronavírus, mert a kispestiek első keretéből csak tíz mezőnyjátékos volt hadra fogható, de a második csapat tagjaival kiegészülve – köztük volt a 38 éves Djordje Kamber is – végül pályára léphettek. A héten igazolt két labdarúgó közül Olekszandr Petruszenko mindjárt a kezdő tizenegyben kapott helyet a kispestieknél, Marko Petkovics ellenben még kihagyta ezt a mérkőzést. Ott voltunk az MFA-központban lejátszott felkészülési meccsen.
A futballtörténelem negyedik Honvéd–Zalaegerszeg felkészülési mérkőzését majdnem keresztülhúzta a koronavírus,
mert a kispestiek első keretéből csak tíz mezőnyjátékos volt hadra fogható, de a második csapat tagjaival kiegészülve – köztük volt a 38 éves Djordje Kamber is – végül pályára léphettek. A héten igazolt két labdarúgó közül Olekszandr Petruszenko mindjárt a kezdő tizenegyben kapott helyet a kispestieknél, Marko Petkovics ellenben még kihagyta ezt a mérkőzést. Ott voltunk az MFA-központban lejátszott felkészülési meccsen.

A nyári és az őszi edzőváltásról, a fiatal labdarúgók szerepeltetéséről, a klubról kialakult hamis képről, valamint a nemzetközi piacon elfoglalt helyről is beszélt lapunknak Polyák Balázs. A 12 csapatos OTP Bank Liga 11. helyén álló MTK Budapest sportigazgatója elismerte, a múlt nyári edzőváltás nem volt szerencsés, de szerinte Márton Gáborral a tavasszal visszatérnek arra az útra, amelyen tavaly tavasszal jártak. Beszélt arról is, hogy a fiataloknak a jövőben is megadják a bizonyítási lehetőséget, egyébként pedig az MTK önmagában több játékpercet adott a 21 év alatti játékosoknak, mint nyolc másik élvonalbeli klub együttesen.

A tenisz-világranglista 38. helyén álló Fucsovics Márton az ausztrál nemzetközi bajnokságra készül, s ennek apropóján nyilatkozott a Nemzeti Sportnak. Elmondta, Adelaide-ben meglehetősen sajátos körülmények között edzett. Új ütőket kapott a támogatójától, de az otthoni rövid felkészülési időszak miatt nem volt elegendő ideje tesztelni őket. A helyszínen viszont kiderült, hogy nem muzsikálnak igazán jól. Mire azonban megkapta néhány régi ütőjét itthonról, éppen csak ütött velük egyet-kettőt, és már ült is fel a melbourne-i gépre. Fucsovics azt is elárulta, szerinte ki lesz a GP-torna győztese.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik