S. T. J. 2022.01.15 23:57 Frissítve: 2022.01.17 00:12

Fucsovics sajátos körülmények között készült; Polyák elismerte: nem volt szerencsés a nyári edzőváltás

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

 

A futballtörténelem negyedik Honvéd–Zalaegerszeg felkészülési mérkőzését majdnem keresztülhúzta a koronavírus, mert a kispestiek első keretéből csak tíz mezőnyjátékos volt hadra fogható, de a második csapat tagjaival kiegészülve – köztük volt a 38 éves Djordje Kamber is – végül pályára léphettek. A héten igazolt két labdarúgó közül Olekszandr Petruszenko mindjárt a kezdő tizenegyben kapott helyet a kispestieknél, Marko Petkovics ellenben még kihagyta ezt a mérkőzést. Ott voltunk az MFA-központban lejátszott felkészülési meccsen.

A nyári és az őszi edzőváltásról, a fiatal labdarúgók szerepeltetéséről, a klubról kialakult hamis képről, valamint a nemzetközi piacon elfoglalt helyről is beszélt lapunknak Polyák Balázs. A 12 csapatos OTP Bank Liga 11. helyén álló MTK Budapest sportigazgatója elismerte, a múlt nyári edzőváltás nem volt szerencsés, de szerinte Márton Gáborral a tavasszal visszatérnek arra az útra, amelyen tavaly tavasszal jártak. Beszélt arról is, hogy a fiataloknak a jövőben is megadják a bizonyítási lehetőséget, egyébként pedig az MTK önmagában több játékpercet adott a 21 év alatti játékosoknak, mint nyolc másik élvonalbeli klub együttesen.

A tenisz-világranglista 38. helyén álló Fucsovics Márton az ausztrál nemzetközi bajnokságra készül, s ennek apropóján nyilatkozott a Nemzeti Sportnak. Elmondta, Adelaide-ben meglehetősen sajátos körülmények között edzett. Új ütőket kapott a támogatójától, de az otthoni rövid felkészülési időszak miatt nem volt elegendő ideje tesztelni őket. A helyszínen viszont kiderült, hogy nem muzsikálnak igazán jól. Mire azonban megkapta néhány régi ütőjét itthonról, éppen csak ütött velük egyet-kettőt, és már ült is fel a melbourne-i gépre. Fucsovics azt is elárulta, szerinte ki lesz a GP-torna győztese.

2022.05.28 09:33:15

Labdarúgó NB I L. PAP ISTVÁN

Száz évvel ezelőtt jogtalan tizenegyes miatt szakadt félbe az aranyrangadó.

2022.05.25 23:43:11

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Nem volt akkora bolondság, amikor Bernd Storck elkezdte mérni, elemezni, mit tudnak a legjobb magyar játékosok – mára csak kiderült, hogy az NB I-es futballpályákon sem csak védőkkel vagy éppen a csatárokkal, hanem a tudománnyal is versenyt kell futni.

2022.05.23 21:28:44

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Nem az anyagiak motiválják elsősorban.

2022.05.23 07:57:30

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

Bozsik Péter: Egerszegen dolgozni a bajnoki címünket hozó idényben maga volt a mámor!

2022.05.22 22:41:57

Labdarúgó NB I KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Mert utólag már nagyon könnyű volt belemagyarázni, hogy a nagyképű magyar futballista nyilván úgy gondolta, majd jól megszívatja a BEK-győztes olaszt, emelget, esernyőzik, meg brazil körözik, és tessék, mekkorát koppant – természetesen szó sem volt ilyesmiről, a legjobbnak tetsző helyzetkezelés ért igazán kellemetlen véget.