B. L., B. Z., P. K. 2021.05.20 08:06 Frissítve: 2021.05.20 08:49

FTC: Stöger két évre írhat alá; Rebrovot várják Athénban – sajtóhírek

Az osztrák sajtóban arról írnak, hogy az Austria Wientől búcsúzó Peter Stöger kétéves szerződést köthet a Ferencvárossal, miközben a görög sajtó már biztosra veszi, hogy Szerhij Rebrov távozik a Ferencvárostól és a menedzsere hamarosan Athénba érkezhet, hogy tárgyaljon az edző iránt érdeklődő AEK-kel. 

Az amna.gr már a főcímében tényként közölte: „Rebrov távozik a Ferencvárostól”

 

Mint beszámoltunk róla, osztrák sajtóhírek és források szerint a Ferencváros közeledik a megegyezéshez Peter Stögerrel, a Borussia Dortmund korábbi, az Austria Wien jelenlegi vezetőedzőjével. Április eleje óta tény, hogy az 55 éves szakember az idény végén elhagyja a bécsi lilákat, s új csapat után néz. Bár felvetődött annak a lehetősége, hogy visszatér egykori sikerei helyszínére, a tréner úgy vélte, nincs itt az ideje, hogy átvegye a német Bundesligában a kiesés rémétől fenyegetett Köln irányítását.

Az osztrákok továbbra is arról cikkeznek, hogy Budapesten várhat rá a következő munkája, a Kronen Zeitung még ennél is konkrétabban fogalmaz. A lap szerint a Ferencváros és az edző gyakorlatilag mindenben megegyezett egymással, a felek csupán arra várnak, hogy aláírják a két évre szóló megállapodást. A hivatalos szerződéskötésre azután kerülhet sor, hogy az Austria lejátszotta utolsó mérkőzését, ám annak időpontja egyelőre nem ismert. Az együttes pénteken játssza záró bajnokiját a Ried ellen, és ha megőrzi első helyét az osztrák Bundesliga alsóházának élén, részt vehet a rájátszásban az Európa-konferencialigáért, amely május 30-án ér véget.

Az Österreich Zeitung úgy tudja, jelentős summa ütheti Stöger markát, ha elkötelezi magát a zöld-fehérekhez. A lap információja szerint mintegy 2.8 millió eurót (980 millió forintot) kereshet az FTC-nél, ám arról nem tesz említést, hogy az összeg egy- vagy kétéves keresete lenne, netán a lap által megírt plusz egyéves opció hatályba lépése esetén tehetne ennyit zsebre.

Ugyanakkor ne feledjük, a szerződés megkötéséhez elengedhetetlen, hogy Szerhij Rebrov és a zöld-fehérek útjai elváljanak. Az együttest 2018 augusztusa óta irányító ukrán trénert 2022 nyaráig szerződés köti az FTC-hez.

Más kérdés, hogy Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke szerdán az Origónak elmondta, az edző februárban közölte, hogy a nyáron távozik a klubtól, tehát tulajdonképpen felmondott. Rebrov menedzsere, Varga Sándor erre annyit reagált a Nemzeti Sport megkeresésére, hogy az ukrán szakember még egy évig szóló szerződése továbbra is érvényben van a klubnál.

Kubatov Gábor tegnap esti nyilatkozata után a görög sajtó már tényként kezelte, hogy Rebrov távozik a Ferencvárostól. Az enwsi.gr, az amna.gr és több más portál is arról számolt be, hogy az ukrán tréner három bajnoki cím után elhagyja a magyar csapatot és Görögország felé veheti az irányt. Mint már jeleztük, Rebrovot a görög élvonalban 4. helyen záró AEK szerződtetné. A helyi sajtó úgy tudja, 1 millió euró körüli fizetéssel csábítják, és a napokban már a görög fővárosban tárgyalhat a szerződéséről az ügynöke. A hét elején még úgy tűnt, Rebrov a napokban Kubatov Gáborral egyeztet a jövőjéről, de az osztrák és görög sajtóhírek alapján erre a beszélgetésre már nem biztos, hogy sor fog kerülni…

2021.12.07 23:11:18

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A szakmai javulás attól még nem automatikus.

2021.12.07 10:51:48

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

„Az angol flegma megtestesülését látjuk az ő játékában” – a magyar bajnokság első mesterhármasát jegyző Róka Jánosról írták.

2021.12.05 09:08:39

Labdarúgó NB I CSERHÁTI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

...de a végén a kék-fehérek nyertek! Nagyon izgalmas lett a nagyon alacsony színvonalú rangadó vége.

2021.12.05 09:02:50

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR

Két szép gólt szerzett a Kisvárda, belefért egy ajándékba adott találat is – a lelátón pedig ott ült az új edző?

2021.12.04 23:27:55

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Az elnevezések mai szövevényét most hagyjuk, legfeljebb annyit még, hogy sohasem fogom megérteni, mi a különbség a jól bevált csatár megjelölés és napjaink támadója között, ahogy a számokkal (10-es, 6-os, s a többi) tudományoskodó önjelölt szakértőkön is csak mosolygok, fontosabb, hogy meggyőződésem: a posztok nem mosódnak el.