FTC: „Pofára esett, mint a zsíros kenyér” – a legjobb Böde-nyilatkozatok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.06. 19:04
null
Mi lehet Böde titka a buborékfociban? (Fotó: Youtube)
Böde Dánielre nem lehet ráfogni, hogy csak egyszerű sablonnyilatkozatokra képes. A Ferencvárosból Paksra szerződő 25-szörös válogatott csatár sohasem jött zavarba a mikrofon láttán. Íme, néhány emlékezetes mondása.

Böde Dániel a 2016-ban, a Nemzeti Sportnak adott interjúban úgy fogalmazott, az esetek kilencven százalékában nem szeret nyilatkozni, a maradék tízben pedig, amikor szívesen elmondaná a véleményét, sohasem kérdezi meg senki. „Meg egyébként is, a nyilatkozatok többsége nélkülöz minden különlegességet, legtöbbször én is szeretem letudni annyival, hogy jól játszottunk, és kész. Az igazán őszinte gondolataimat úgysem mondhatom el anélkül, hogy valakit ne sértsek meg, vagy ne legyen bajom belőle. Úgyhogy minek törjem magam?”

2015. november 15-én, a Norvégia elleni Európa-bajnoki pótselejtező visszavágóján sárga lapot kapott a 81. percben, mert az egyik játékost birkózó módjára földre vitte. Elmondása szerint a sárgán is meglepődött. „Előfordul sajnos az ilyen. Szokták mondani, hogy pofára esett, mint a zsíros kenyér” (ha szöveghűen idéznénk, akkor rövid i-vel, zsiros kenyérnek írnánk – a szerk.).

2016 májusában arra a kérdésre, mit vinne magával az Európa-bajnokságra, ha csupán szurkolóként utazna el, őszintén és tömören felelt: „Sört!”

Amikor egy bajnoki szünetében a riporter megkérdezte tőle, mi járt a fejében azok után, hogy kimaradt a válogatott aktuális keretéből, így felelt. „Ha ezt elmondanám, akkor röhögne az egész ország. Szarul esett, megmondom őszintén.”

De akkor sem volt visszafogott, amikor az egyik Fradi-edzést követőn megkapta a kérdést, miért lett ő a legjobb az egymás közötti buborékfociban: „Mi lenne a titkom? Száz kiló vagyok, b… meg!”

Tavaly márciusban ott volt Georges Leekens bemutatkozó mérkőzésén, amikor a mieink hazai pályán 3–2-es vereséget szenvedtek Kazahsztántól. „A mester mondott pár szót, de nem jó az angolom, nem értettem, a többiek meg nem fordították le” – mondta a csatár, aki a 76. percben állt be csereként.

Akinek ez nem elég, íme még néhány aranyköpés!




Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik