FTC: „Persze, holnap edzés!” – Csercseszov Nguen jövőjéről is beszélt

Vágólapra másolva!
2022.05.11. 22:44
null
Csercseszov duplázott a Fradival, a bajnokság után a kupát is megnyerte a csapat (Fotó: Dömötör Csaba)
A Ferencváros–Paks (3–0) kupadöntő utáni sajtótájékoztatón az FTC részéről előbb a kétgólos Franck Boli, majd Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző értékelt.

Kupadöntőn először szereztem két gólt. Lehet, hogy sokan tőlem várták a gólt, de mindegy ki lövi, lényeg, hogy győztünk és persze nagy öröm, hogy ehhez két góllal sikerült hozzájárulnom – nyilatkozta Franck Boli. – Az első gólnál Loncartól kaptam és szerettem volna fordulásból minél előbb rálőni, utána pedig Wingótól kaptam egy passzt, éreztem hogy fáradok, ezért lőttem rá távolról. Nehéz, küzdelmes meccs volt, örülök, hogy győztünk.

Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző félbeszakította viccesen Boli válaszait azzal, hogy ne sokat kérdezzék, hogy tudjon pezsgőzni a többiekkel, majd megkérte a csatárt, hogy neki is tegyenek félre egy kis pezsgőt.

Két nappal ezelőtt már elhangzott, hogy a kupáért nemcsak játszani kell, hanem meg is kell nyerni, örülök, hogy egy jó mérkőzésen sikerült győznünk. Azt nem tudom, mennyire súlyos a kupa, mert még senki nem adta a kezembe, de van időm kipróbálni” – fogalmazott Csercseszov, aki a pezsgőzésre visszatérő kérdésünkre még annyit mondott, hogy nem fogyaszt alkoholt.

Ezután egyrészt arról kérdeztük, lesz-e holnap edzés, majd arról is, mi a helyzet a lejáró szerződésű Tokmac Nguennel, miért nem játszott a döntőben.

„Persze, holnap reggel edzés és fotózás szerepel a programban – mondta mosolyogva Csercseszov. – Tokmac Nguen sérülés miatt nem játszhatott. Még reggel is teszteltük, fájdalmai voltak, és nálam olyan játékos nem léphet pályára, aki nem százszázalékos. Ami a jövőjét illeti, időt hagytunk neki a döntéshez. Ezért is szerepeltettem őt több poszton a tavasszal, hogy minél jobban ki tudjon teljesedni, élvezze a játékot.”

Az orosz szakember kérdésre válaszolva visszatekintett a gyengébben sikerült tavaszi kezdésre, elmondta, elsősorban a koronavírus miatt sok játékosával hetekig nem is találkozott, jóformán a nevüket sem tudta, így nem volt meglepő, hogy nem tudta egyből a legjobb formáját mutatni a csapat.

A jövő és az erősítések kapcsán annyit mondott, számára mindig azok a legjobbak, akik éppen a csapat tagjai, és nem szeretne egyénekkel foglalkozni, ő mindig csak csapatban gondolkodik.

MAGYAR KUPA
DÖNTŐ
Ferencvárosi TC–Paksi FC 3–0 (1–0)
Budapest
, Puskás Aréna, 38 979 néző. Vezette: Bognár T.
Ferencváros: Dibusz – Botka (Vécsei, 81.), Blazic, S. Mmaee – Esiti, Laidouni – Auzqui (Wingo, 76.), Zachariassen, Pászka (Civic, 76.) – F. Boli, Marquinhos (Loncar, 59.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
Paks: Nagy G. – Szélpál, Lenzsér, Szabó J. (Osváth, 83.) – Windecker, Balogh B. (Sajbán, a szünetben) – Kovács N. (Nagy R., 80.), Haraszti (Böde, 66.), Szabó B. (Tamás O., 66.), Medgyes – Ádám. Vezetőedző: Bognár György
Gólszerző: Zachariassen (16.), F. Boli (83., 86.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik