CS. B. 2022.05.18 13:44 Frissítve: 2022.05.18 14:15

FTC: Miha Blazic elköszönt a szurkolóktól

Korábban már jeleztük, hogy Miha Blazicnak a nyáron lejár a szerződése, és jó eséllyel öt év után távozik a Ferencváros labdarúgócsapatától. A szlovén védő szerdán az Instagram-oldalán mondott köszönetet a klubnak, és elköszönt az FTC-drukkerektől. 

 

„Köszönöm a Ferencvárosnak és a szurkolóknak azt a csodálatos öt évet, amit együtt töltöttünk. Minden jót kívánok, és mindig szorítani fogok nektek! Köszönöm és sok sikert” – búcsúzott Instagram-oldalán Miha Blazic, aki a hírek szerint a francia bajnokságban (Ligue 1) szereplő Angers-ban folytatja a pályafutását.

A 17-szeres szlovén válogatott játékos a Domzalét – amellyel Szlovén Kupát nyert – elhagyva csatlakozott a zöld-fehérekhez 2017 augusztusában, s azóta négy bajnoki címet, valamint a Magyar Kupát is megnyerte velük. Mindemellett az Európa-liga, és a Bajnokok Ligája csoportkörében is szerepelt az FTC-vel, amelynek színeiben összesen 187-szer lépett pályára, ezeken 13 gólt szerzett.

Az IX. kerületiek vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov nemrég elmondta, hogy Blazicon kívül Lasa Dvali és Róbert Mak is távozik, Marko Marin pedig visszavonul.

 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL

Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérhetnek: Iyinbor Patrick (Vasas), Csonka András (Budafok), Csontos Dominik (Soroksár), Gera Dániel (Puskás AFC), Katona Máté (Soroksár), Varga Ádám (Soroksár)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: 

Kiszemeltek: Adama Traoré (mali, Sheriff Tiraspol – Moldova), Andrian Kraev (bolgár, Levszki Szófia – Bulgária), Derek Cornelius (kanadai, Vancouver Whitecaps – Kanada, jelenleg Panetolikosz – Görögország), Saliou Guindo (KF Laci – Albánia)
Távozók:
Kölcsönbe távozók:

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Roko Baturina (horvát), Miha Blazic (szlovén), Lasa Dvali (grúz, lejár a szerződése), Róbert Mak (szlovák, lejár a szerződése), Marko Marin (német, visszavonul), Tokmac Nguen (szomáliai-norvég, lejár a szerződése), Somália (brazil)

2022.07.01 23:49:58

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Nagy kérdés, hogy Roderick Duchatelet tud-e és akar-e olyan formátumú labdarúgókat szerződtetni, akikkel megismételhető az előző idényben elért ötödik hely.

2022.06.30 22:24:58

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

Újpesten továbbra is várni kell a tulajdonosváltásra • Szóba került, miért hiúsult meg az üzlet, illetve mit hozhat a folytatás.

2022.06.28 22:46:49

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nyilván kiderül már az eddigiekből is, hogy elfogult vagyok Nikoliccsal, már régóta. Azért is, mert történhet(ett) vele bármi, nem jön ki a sodrából. Most, kiebrudalásakor is úriemberként kommentált közösségi oldalán, »fura helyzeteket produkál olykor az élet« – ez volt a legerősebb megfogalmazása.

2022.06.28 16:43:38

Labdarúgó NB I MURÁNYI DOMONKOS

Loncar duplájára alapozva a zöld-fehérek magabiztosan nyertek német ellenfelükkel szemben.