nemzetisport.hu 2019.01.12 16:30 Frissítve: 2019.01.12 20:14

FTC: megvan a megállapodás a grúz válogatott védővel – sajtóhír

Pénteken elsőként a Nemzeti Sport Online jelezte, hogy a Ferencváros lehet az egyik kérője a lengyel élvonalbeli Pogon Szczecinben szereplő grúz válogatott Lasa Dvalinak. A pogonsportnet.pl szerint már létre is jött a megállapodás, a védő Magyarországra igazol.

 

Mivel a 23 éves középhátvéd szerződése az év végén lejár, a lengyel klub csak ebben az átigazolási időszakban tud érte megfelelő összeget elkérni, a nyáron alighanem ennek már csak a töredékét kapná meg a Pogon.

A pogonsportnet.pl információja szerint már meg is született a megállapodás, Dvali számára a szombati felkészülési mérkőzés volt az utolsó az együttes színeiben és már nem is vesz részt a csapat törökországi edzőtáborában.

A lengyel portál úgy tudja, hogy a 191 centiméter magas futballista nagyjából 500 ezer euróért vált csapatot – ez átigazolási rekord lenne a lengyel klubnál. A Pogon a hivatalos honlapján szombaton közölte: engedélyt adott a játékosnak, hogy vasárnap elutazzon orvosi vizsgálatra a Fradihoz.

A balhátvédként és védekező középpályásként is bevethető Dvali 2017 nyarán igazolt a Pogon Szczecinhez, amelyben 49 tétmérkőzésen három gól és három gólpassz a mérlege.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL**
Érkezők: Ihor Haratin
(ukrán, Zorja Luhanszk – Ukrajna), Szerető Krisztofer (Stoke City – Anglia), Mikalaj Szihnyevics (fehérorosz, BATE – Fehéroroszország, szabadon igazolhatóként), Marten Wilmots (belga, szabadon igazolható, legutóbb Avellino – Olaszország)
Kölcsönbe érkezők:

Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: 
Kiszemeltek: Lasa Dvali (grúz, Pogon Szczecin – Lengyelország)
Távozók: Kjartan Finnbogason (izlandi, szabadon igazolható) 
Kölcsönbe távozók:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Dejan Georgijevics (szerb), Julian Koch (német), Rui Pedro Couto Ramalho (portugál), Matías Ezequiel Rodríguez (argentin)

 

 

2021.09.18 20:43:00

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Hűség, alázat, szorgalom, a csapatérdek mindenek előtt, ezek nem csak üres szavak egy közösség életében.

2021.09.19 09:35:33

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló)

Könnyed győzelmet aratott a Hatvan ellen a Ferencváros, Gavrics, Loncar és Gera Zalán is betalált.

2021.09.19 00:04:48

Labdarúgó NB I PÓR KÁROLY

A magyarok iránt az Eb után sem nőtt a külföldi érdeklődés, viszont egyre több válogatott futballista jön hozzánk, 41.6 százalék a légiósok aránya.

2021.09.18 20:43:00

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nem hibázott, aki a Dávid–Góliát meccseket fix kettesre vette a totóban.