nemzetisport.hu 2019.01.12 10:47 Frissítve: 2019.01.12 11:17

FTC: Rebrov korábbi csapata is vinné a válogatott kiszemeltet

Pénteken elsőként a Nemzeti Sport Online jelezte, hogy a Ferencváros lehet az egyik kérője a lengyel élvonalbeli Pogon Szczecinben szereplő grúz válogatott Lasa Dvalinak. Információnkat azóta több lengyel portál is átvette, vagy éppen megerősítette, illetve egyéb információkkal is szolgáltak a labdarúgóval kapcsolatban.

Dvalinak (balra) idén decemberben jár le a szerződése a Pogonnál, de akár már januárban távozhat (Fotó: 24Kurier.pl)

 

 

A Ferencváros érdeklődéséről többek között a GS24.pl és a 24Kurier.pl is beszámolt a Pogonban játszó, grúz válogatott Lasa Dvalival kapcsolatban. Utóbbi portál a Nemzeti Sport Online pénteki hírére hivatkozik, és azt azzal egészíti ki, hogy a védő iránt már a kétszeres orosz bajnok Rubin Kazany is komoly érdeklődést mutatott.

A hír érdekessége, hogy a Rubin 2008-ban és 2009-ben lett bajnok, éppen akkor, amikor a Ferencváros jelenlegi vezetőedzője, Szerhij Rebrov még a csapatot erősítette játékosként. Az ukrán csatár az oroszországi időszakot követően fejezte be játékos-pályafutását, vagyis a Rubin volt az utolsó klubja, amelyben 31 bajnokin öt gólt szerzett.

Azt a 24Kurier.pl is megjegyzi, hogy alighanem most a télen tudná a legjobb áron értékesíteni Dvalit a Pogon, hiszen a grúznak idén decemberben lejár a szerződése, ezért nyáron már közel sem tudnának akkora összeget kérni érte, mint most. Kérdés, hogy a klubnál várható egyéb játékosmozgások hogyan befolyásolhatják Dvali jövőjét, ugyanis a lengyel portál már biztosra veszi, hogy a szintén belső védő Sebastian Walukiewicz a nyáron az olasz Cagliarihoz igazol.

A GS24.pl ugyanakkor idézi a Pogon elnökét, Jaroslaw Mroczeket, aki szerint Dvaliért még nem érkezett hivatalos ajánlat. Utóbbi oldal a bolgár középpályást, Szpasz Delevet is a lehetséges távozók közé sorolja.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL**
Érkezők: Ihor Haratin
(ukrán, Zorja Luhanszk – Ukrajna), Szerető Krisztofer (Stoke City – Anglia), Mikalaj Szihnyevics (fehérorosz, BATE – Fehéroroszország, szabadon igazolhatóként), Marten Wilmots (belga, szabadon igazolható, legutóbb Avellino – Olaszország)
Kölcsönbe érkezők:

Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: 
Kiszemeltek: Lasa Dvali (grúz, Pogon Szczecin – Lengyelország)
Távozók: Kjartan Finnbogason (izlandi, szabadon igazolható) 
Kölcsönbe távozók:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Dejan Georgijevics (szerb), Julian Koch (német), Rui Pedro Couto Ramalho (portugál), Matías Ezequiel Rodríguez (argentin)

 

2020.02.24 22:16:42

Labdarúgó NB I L. P. I.

2020.02.24 13:35:06

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Nikolics megszenved az első gólért, megvan Petrjak első mesterhármasa. Szépségdíjas paksi találatok.

2020.02.24 11:45:05

Labdarúgó NB I KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

„Ritkaság, amikor valaki ennyire sikeres lesz és közben ilyen nagyszerű, szerény, közvetlen figura marad.”

2020.02.24 11:50:35

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

„A tudása emelte nagyon magasra, ám ez csak arra szolgált, hogy emberként igyekezzen minél többet átadni magából.”

2020.02.24 09:16:48

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

„Nem szeretem a reflektorfényt. De elfogadom, hogy most nem tudom kikerülni az interjút” – mondta az FTC elleni 3–0 után.