FTC: Marko Marin visszavonulhat az idény végén – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2022.03.25. 14:59
null
Marko Marin visszavonulhat az idény végén (Fotó: Tumbász Hédi)
Meglepő hírről számolt be a szerb labdarúgó-válogatott alkalmazásában álló újságíró, Nebojsa Petrovics: úgy tudja, az idény végén, szerződése lejártával visszavonulhat a 33 éves Marko Marin, akivel tavaly szeptemberben kötött szerződést a Ferencváros.

A szerb újságíró közzétett egy videót az Instagram-oldalán, amelyen Marko Marin és a szerb válogatott szövetségi kapitánya, Dragan Sztojkovics a Magyarország–Szerbia (0–1) felkészülési mérkőzés előtt a Hilton Budapestben beszélgetnek. Az újságíró szerint a középpályás elárulta a trénernek, hogy az idény végén szögre akasztja a stoplist.

„Elég volt. Új kihívások és győzelmek várnak rám. Sokat voltam sérült, mit tehetnék” – idézte Marint Petrovics, aki egy képet is posztolt a játékosról és Sztojkovicsról.

A 33 éves futballista eddig 13 tétmérkőzésen lépett pályára az FTC színeiben, ezeken csupán 1 gólt szerzett és 1 gólpasszt adott. A zöld-fehérek legutóbbi két bajnokiján (a Mol Fehérvár és a Mezőkövesd ellen) nem nevezték a keretbe.

A régi Jugoszláviában született Marin Németországban lett profi labdarúgó, a Werder Bremenben 116 tétmérkőzésen 13 gólt szerzett és 35 gólpasszt adott. 2012-ben a Chelsea szerződtette (16 tétmeccsen 1 gól és 1 gólpassz volt a mérlege a londoniaknál), majd többször kölcsönadták, szerepelt a Sevillában (30, 2, 7) és a Fiorentinában (4, 2, 0) is. Tavaly januárban a Crvena zvezdától került 2.25 millió euróért az al-Ahlihoz, ám sajtóhírek szerint a szaúdi klub jelentős összeggel tartozik neki, ezért távozott, így nyár óta szabadon igazolható volt, majd az FTC lecsapott rá.

A német válogatottban 2008 és 2010 között 16 alkalommal lépett pályára, egy gólt szerzett, két gólpasszt adott, az egyik gólpasszt éppen Magyarország ellen osztotta ki a 2010-ben, Budapesten 3–0-ra megnyert felkészülési meccsen. Két találkozón, az ausztrálok és a szerbek ellen játszott a 2010-es világbajnokságon is, melyen a németek bronzérmet szereztek. Legutóbb csaknem 11 évvel ezelőtt, 2010. november 17-én játszott a válogatottban, a Svédország–Németország (0–0) felkészülési mérkőzésen.

A játékos visszavonulásával kapcsolatban megkerestük a Ferencvárost, de a klub nem kívánta kommentálni a sajtóhírt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik