FTC: Kubatov Gábor morálisan furcsállja a Petrjak-ügyet

Vágólapra másolva!
2019.07.02. 21:35
null
Kubatov Gábor beszélt Böde Dánielről és Szerhij Rebrovról is (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
Terjedelmes interjút adott a 24.hu-nak Kubatov Gábor, az FTC elnöke, aki beszélt többek között a Mol Fehérvár FC-hez igazoló Ivan Petrjak klubváltásának körülményeiről, valamint Böde Dánielről és Szerhij Rebrovról is.

 

...Petrjak klubváltásáról: „A magyar futball hajnalán a nagy fővárosi klubok elnökei, tulajdonosai, Aschner Lipót, Brüll Alfréd és Springer Ferenc nem szerződtek egymással, csak egymás szemébe néztek és azt mondták, soha nem fogják egymást szándékosan gyengíteni. Én azt gondoltam, nekünk erről nem is kell beszélnünk, mert lassan nyolc éve vezetjük a Ferencvárost, de mi nem bántottunk meg így másokat. Megtehettük volna, hogy bizonyos kluboknak elkezdjük mozgatni a játékosait hátulról, menedzsereket küldünk a nyakukra és két-, háromszoros pénzért megpróbáljuk átcsábítani, ám úgy gondoltuk, ez így nem fair. Elismerem, üzletileg nem kifogásolható, amit a Vidi csinált, inkább morálisan furcsállom az egészet. Mondok egy példát: a Vidinél nemrég Vinícius és Stopira szerződése is nyitva volt, tudtuk, hogy tárgyalnak a Vidivel. Kiváló játékosok, lehet, hogy még szívesen is láttuk volna őket a Fradiban, de amikor jöttek a menedzsereik, hogy meghallgatnák a mi ajánlatunkat is, a kollégáimnak azt mondtam, ők a fehérváriak futballistái, hagyjuk őket békén. Ha beszálltunk volna, a Vidit hozzuk kellemetlen helyzetbe, nálam viszont a tisztesség mindig megelőzi az üzletet.”

...Joseph Paintsil ügyéről: „Elindítottunk egy eljárást a FIFA-nál, de érdemi fejleményről még nem tudok beszámolni. A kezünkbe került néhány dokumentum, ami miatt kétségeink voltak afelől, valóban annyi idős-e a játékos, ahogy nekünk mondták. Sajnálom ezt a sztorit, mert a Genkben nem sokat játszik a srác, a mostani idényben átlagban egy félidőt kapott csupán a bajnoki meccseken.”

...Szerhij Rebrovról: „Nagyon sokat tanulok tőle. Tegyük hozzá, nem egy könnyű ember, ezt korábban is mondtam. Szigorú pasas, nagyon nehezen nyílik meg, de rengeteget tud a labdarúgásról. Kérdeztük tőle, hogy mit gondol a Ludogorecről. Azt felelte: kell nekünk a Ludogoreccel foglalkozni? A saját játékunk a fontos. Ez egy másfajta felfogás, azzal foglalkozni, amit te tudsz a legjobban. Majd meglátjuk, mire lesz elég.”

...Böde Dánielről: „Ha bemennénk az irodámba, ott találnánk Böde Dani öltözőszekrényének ajtaját, magam mentem és szereltem le. Ennyit csak az én személyes kötődésemről vele kapcsolatban. Az is egy megközelítés, hogy az edzőt választottuk, de inkább azt mondanám, nem hoztuk olyan megalázó helyzetbe a csapatkapitányunkat, hogy tíz perceket kapjon a meccseken. Járt már így korábban több Fradi-legenda is és ezt nagyon nem akartuk. Nem az edző személyén van a hangsúly, ám Dani idén 33 éves lesz. A csapat pedig teljesen más stílusban kezdett el futballozni, ehhez más típusú labdarúgók kellettek. Statikus játék helyett már az ellenfél 16-osánál letámadjuk az ellenfeleinket. Egy szó, mint száz, nem akartuk olyan helyzetbe hozni, hogy pár percet kap, vagy ne adj' Isten egy-egy mérkőzésen a keretbe sem kerül be. Egy év még hátravolt a szerződéséből, és volt megkeresés, hogy másik együtteshez kerüljön, de azt mondtuk, ha haza akar menni Paksra, akkor elengedjük ingyen. Ezzel akartuk megköszönni a sikereit, az elkötelezettségét és a nálunk töltött hét évet. Úgy jártunk el, tisztességesen, ahogy a magyar sportban kell.”

A teljes interjút ide kattintva olvashatják el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik