K. Zs.
2022.11.01 14:25 Frissítve: 2022.11.01 14:32

FTC: Köszönöm az aggódást, jól vagyok! – Franck Boli

„Köszönöm az aggódást, jól vagyok!” – üzente a szurkolóknak a kórházból Franck Boli, aki a ZTE elleni hétvégi bajnoki mérkőzés egyik fejpárbaja során eszméletét vesztette. A Ferencváros elefántcsontparti labdarúgóját hordágyon vitték le a játéktérről, de azóta szerencsére már jobban van – erről a fradi.hu alapján hétfőn lapunk is írt.

Az ijedtség pillanatai (Fotó: Földi Imre)

 

Mint beszámoltunk róla, Franck Boli kórházi CT-vizsgálata negatív lett, azonban az eszméletvesztése miatt 48 órára bent tartották megfigyelésre a játékost, aki – mint dr. Reha Gábor csapatorvos elmondta –  az első félidőn kívül semmire sem emlékezett a ZTE elleni meccsből.

A játékostársak közül a csapatkapitány Dibusz Dénes és Tokmac Nguen vizitált a kórházban, Boli rajtuk keresztül üzent a szurkolóknak hétfőn: „Köszönöm az aggódást, jól vagyok!”

Az ütközés pillanatában Xavier Mercier és Pászka Lóránd volt a legközelebb Bolihoz, ők – a visszajátszásokból is látszott – tudták, mi a teendő: azonnal stabil oldalfekvésbe helyezték a sérült játékost, amíg a szakemberek megérkeztek.

„Nehéz pillanatok voltak, tudtam mit kell tenni, és szerencsére az orvosok is azonnal ott voltak. Azóta Franck már jobban van, és ez a lényeg” – idézi a fradi.hu Xavier Mercier-t, a csapat francia középpályását.

„A fejpárbaj után láttam, ahogyan Franck földet ért – ezek már Pászka Lóránd szavai. – Tudtam, hogy nagy a baj, mert voltam már hasonló helyzetben a pályán, láttam, ahogy egy csapattársam elveszti az eszméletét. Azonnal odarohantam, hogy lássam, nem nyelte-e le a nyelvét, de szerencsére ez nem történt meg, és közben az orvosok is megérkeztek.”

A klubhonlap a hírben beszámol arról is, hogy a játékosok – az FTC dolgozóival egyetemben – néhány napja különleges újraélesztés-oktatáson vettek részt, ahol megfigyelhették és megtanulták az ilyenkor szükséges segítségnyújtás módszertanát.

2023.01.29 16:29:15

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az első KTE-gólra még gyorsan válaszolt a Fehérvár, de a másodikra egyáltalán nem tudott, és kikapott.

2023.01.29 12:29:44

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az első félidőben jobb volt a Honvéd, de visszaesett, és ezt kihasználták a lila-fehérek.

2023.01.29 12:29:44

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Jobban, veszélyesebben futballozott a második félidőben a hazai csapat, Drazsics gólja győzelmet ért.

2023.01.28 20:51:00

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2023.01.28 17:20:09

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az NB I-ben most debütáló Uram nem kapott gólt, ponttal távozott az éllovas otthonából a sereghajtó Vasas.