P. K., K. Zs.
2023.01.31 14:19 Frissítve: 2023.01.31 23:06

FTC: Hollandiában játszó dán csatár érkezhet – sajtóhír

A holland élvonalbeli Vitesse-ben futballozó, 22 éves dán utánpótlás-válogatott támadó, Nikolai Baden Frederiksen kölcsönvételét tervezi a Ferencváros – írja Luca Bendoni olasz újságíró.

Nikolai Baden Frederiksen (Fotó: twitter.com)

 

 

Nikolai Baden Frederiksen 18 évesen a Nordsjaellandból a Juventus utánpótlásába került, az olasz klub előbb Hollandiába (Fortuna Sittard), majd Ausztriába (WSG Tirol) adta kölcsön. 

Jelenlegi klubja, a Vitesse 2021-ben szerezte meg a 180 centiméter magas csatárt; az első holland idényében 28 bajnoki mérkőzésen nyolc gólt szerzett, ebben a kiírásban 13/2 a mérlege.

A forrás, az átigazolási hírekre szakosodott Luca Bendoni az egyik olasz „transzferguru”, Gianluca Di Marzio csapatában dolgozik. Hozzá hasonlóan a Nemzeti Sport is úgy értesült, Nikolai Baden Frederiksen szerepel a Ferencváros kiszemeltjei között, kölcsönbe érkezhet az Üllői útra. 


 

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Myenty Abena (suriname-i, Slovan Bratislava – Szlovákia), Owusu Kwabena (ghánai, Qarabag – Azerbajdzsán)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérhet: –
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Manner Balázs, Radnóti Dániel István, Varga Zétény
Kiszemeltek: Beni (Benedito Mambuene Mukendi, angolai, CD Trofense – Portugália), Nikolai Baden Frederiksen (dán, Vitesse – Hollandia), Halmai Ádám (Soroksár), Mohamed Ali Ben Romdan (tunéziai, Espérance – Tunézia)
Távozók: Roko Baturina (horvát, Racing Santander – Spanyolország, legutóbb kölcsönben NK Maribor – Szlovénia), Csontos Dominik (soroksári kölcsön után Mezőkövesd, onnan ETO FC Győr), Aissa Laidouni (francia-tunéziai, Union Berlin – Németország), Rasmus Thelander (dán, Aalborg BK – Dánia, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: –
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Franck Boli (elefántcsontparti, Gaziantep FK – Törökország, Qarabag – Azerbajdzsán) 

2023.03.24 19:21:53

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Van bennem jócskán nosztalgikus szomorúság. Elvégre a Pécs, a Szeged, a Szombathely és a Győr a középmezőnyben álmodozik a szebb jövőről, ám a Nyíregyháza 16. és a Békéscsaba 17. helye a jelenlegi állás szerint csak osztályozót ér, a két kieső előtt végző három csapat ugyanis minősítőt játszik majd a nyártól 18-as mezőnyre csökkenő sorozatért.

2023.03.23 23:32:35

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A döntés legfontosabb üzenete valószínűleg az, hogy a Vasas vezetősége önkritikát gyakorolt. Belátta hibáit az elmúlt évek játékospolitikája, a csapat menedzselése kapcsán, elismerte, hogy az eddig meghozott intézkedések nem vezettek eredményre.

2023.03.20 21:06:37

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ha túlzás is, hogy a lelkével törődni kell, az érzelmeit nem szabad félresöpörni.

2023.03.20 21:03:34

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Vajon van-e még egy bajnokság az általunk ismert fociuniverzumban, ahol a profi osztályokban olyan vircsafttal kezdődhetnek a félidők, mint nálunk, hogy valaki a pénzéért cserébe elpöccintheti a labdát a kezdőpontról?