FTC: grúz válogatott szélső érkezett Svédországból – hivatalos

Vágólapra másolva!
2021.02.12. 20:25
null
Giorgi Haraisvili és Orosz Pál (Fotó: <a href="https://www.fradi.hu/" target="_blank">fradi.hu</a>)
Svédországból igazolt grúz válogatott szélsőt a Ferencváros labdarúgócsapata: a 24 éves Giorgi Haraisvili az FTC ötödik téli szerzeménye Gera Dániel, Katona Máté, Henry Wingo és Samy Mmaee után – tájékoztatott a klub hivatalos honlapja.

Giorgi Haraisvili a Szaburtalo Tbilisziben nevelkedett, 2013 és 2018 között tartozott a grúz klub felnőttcsapatának kötelekébe. 2018 februárjában kölcsönvette a Göteborg, amelyben egy év alatt 27 mérkőzésen kilenc gólt szerzett, ezzel meggyőzte a svédeket arról, hogy érdemes végleg szerződtetni – erre 2019 januárjában került sor.

Mint a fradi.hu írja, Haraisvili a második idényében is kihagyhatatlan volt a Göteborgból, 28 meccsen hét góllal és nyolc gólpasszal hálálta meg a bizalmat, a 2019–2020-as évadban pedig kupagyőzelmet ünnepelhetett a csapattal. A jelenleg is zajló idényben 20 tétmérkőzésen négy gól a mérlege a Göteborg színeiben.

A 24 éves balszélső – aki támadó középpályásként is szerepelt korábbi együtteseiben – a grúz válogatottban eddig hatszor kapott lehetőséget, és egy gólt szerzett: 2019 októberében a Gibraltár elleni Európa-bajnoki selejtezőn talált be.

A Transfermarkt adatbázisa szerint Haraisvili szerződése 2022 júliusáig volt érvényes a Göteborgnál, vagyis a Ferencvárosnak átigazolási díjat kellett fizetnie érte.

Az FTC közleménye nem tesz róla említést, hogy a grúz futballista mennyi időre kötelezte el magát a magyar bajnoki címvédőhöz.

ÍZELÍTŐ HARAISVILI TUDÁSÁBÓL

TÉLIJÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Gera Dániel (MTK Budapest), Giorgi Haraisvili (grúz, IFK Göteborg – Svédország), Katona Máté (MTK Budapest),Samy Mmaee(belga-marokkói, Sint-Truiden – Belgium), Henry Wingo (amerikai, Molde FK – Norvégia)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: Dejan Georgijevics (szerb, Velez Mostar – Bosznia-Hercegovina), Abraham Frimpong (ghánai, al-Ain – Szaúd-Arábia), Varga Roland (MTK Budapest)
Kölcsönbe távozók: Csonka András (Budafoki MTE)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik