CS. A. 2021.10.12 14:53 Frissítve: 2021.10.12 14:56

FTC: Franck Boli újra az első csapattal készül

A Ferencváros labdarúgócsapatát irányító Peter Stöger egy hónapja kitette a keretből Franck Bolit, a csatár ismét az első kerettel készül – ezt a klub hivatalos honlapja is megerősítette.

 

Franck Boli újra a Ferencváros első csapatával készül (Fotó: fradi.hu)

 

Visszatért a Fradi felnőtt keretéhez Franck Boli – az elefántcsontparti csatár kemény időszakot tudhat maga mögött. Mint beszámoltunk a hírről, a légiós engedély nélkül utazott el, így körülbelül egy hónapja kikerült az Európa-ligára nevezett keretből. Akkor Peter Stöger, a Ferencváros vezetőedzője elmondta, büntetés gyanánt döntöttek így, miután nem ez volt az első problémás eset a támadóval. Elismerte, a keret ezáltal gyengült, de mindenki számára egyértelművé kell tenni, vannak bizonyos szabályok, amelyeket be kell tartani. A szakember hozzátette: a labdarúgónak meg kell értenie, mit szabad tennie és mit nem, profi hozzáállást kell mutatnia, ez fontos az együttes szempontjából. Az osztrák edző bízott benne, hogy néhány hét múlva ismét az első csapatnál láthatják – nos, a büntetési idő lejárt, Boli újra szerepet kaphat.

Remek játékossal „erősödött” a Ferencváros első kerete, erre bizonyíték, hogy az afrikai csatár az előző két bajnoki idényben tíz-tíz gólig jutott, míg az idén augusztusban duplázott a Young Boys elleni Bajnokok Ligája-rájátszás első, idegenbeli összecsapásán (2–3). A zöld-fehérek 27 éves játékosa a bajnoki idényben duplázott a Mezőkövesd ellen (4–1).

„Hogy Franck Boli kerettag lesz-e a Zalaegerszeg elleni mérkőzésen? Meglátjuk, bármi megtörténhet – nyilatkozta Peter Stöger vezetőedző a klub hivatalos honlapján, a fradi.hu-n.A meccs hetében mindenesetre újra számítottam rá az edzéseken, így elképzelhető, hogy a szombati bajnoki találkozó keretében helyet kap.”

Azt már mi tesszük hozzá, hogy meglepő lenne, ha a kezdőben kapna helyet, miután két hónapja nem játszott az NB I-ben. Az NB III-ban azonban igen, még ha a két ligát nem is lehet egy lapon említeni – tapasztalhatta, milyen érzés a Mohács, a Cegléd, a Dunaújváros és a Dabas ellen pályára lépni, utóbbi mérkőzésen gólt szerzett és piros lapot kapott.

Hogy a következő napokban kap szerepet, az szinte biztos, hiszen a pestiek sorra játsszák a tétmérkőzéseket, ebben a hónapban még öt vár rájuk: a ZTE elleni bajnoki után kedden a Celtic elleni Európa-liga-mérkőzés Skóciában, majd az MTK és a Gyirmót elleni bajnoki közé „befurakodott” a Tököl elleni Magyar Kupa-összecsapás.

2021.10.27 12:16:32

Labdarúgó NB I BORSOS LÁSZLÓ (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

A szünetben hattal ment az NB I-es címvédő, a folytatásban már csak egy gól született.

2021.10.26 20:31:26

Labdarúgó NB I P. Gy., K. T. I., R. Z.

Három helyszínen csak a hosszabbítás, két párharcban a tizenegyesek döntöttek a Mol Magyar Kupában.

2021.10.26 23:39:08

Labdarúgó NB I FÜZESI BÁLINT

A mesteredző – akiről tavaly Tarpán labdarúgócsarnokot neveztek el – 1970-ben majdnem az FTC játékosa lett.

2021.10.25 14:15:52

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

„És a diák vékony hangon elkezdte: »Isten, áldd meg a magyart...« A munkáscsapat habozás nélkül folytatta: »...jókedvvel, bőséggel«.”

2021.10.24 23:27:41

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Azt mondják a hozzáértők, hogy a versenyzőnek négyféle célja lehet. Az első, hogy megfeleljen saját magának, a második, hogy másokat legyőzzön, a harmadik, hogy elismerje őt a nyilvánosság, a negyedik pedig, hogy sok pénzt keressen. Egyik jobb, mint a másik, ám mindegyikben benne van a bukás lehetősége.