R. P.
2023.01.31 23:09 Frissítve: 2023.02.01 02:43

FTC: dán támadó érkezett a holland élvonalból

A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros a hivatalos honlapján bejelentette, hogy szerződtette Nikolai Baden Frederiksent.

Fotó: fradi.hu

 

A Nemzeti Sport már beszámolt róla, hogy a játékos kölcsönbe a Ferencvároshoz kerülhet. A Ferencváros nem közölte, hogy kölcsönszerződésről vagy végleges átigazolásról van-e szó. Ugyanakkor a holland Vitesse bejelentette, hogy a csatár egy évre kölcsönbe, vételi opcióval került a zöld-fehérekhez.

Nikolai Baden Frederiksen 18 évesen a Nordsjaellandból a Juventus utánpótlásába került, az olasz klub előbb Hollandiába (Fortuna Sittard), majd Ausztriába (WSG Tirol) adta kölcsön.

Jelenlegi klubja, a Vitesse 2021-ben szerezte meg a 180 centiméter magas csatárt; az első holland idényében 28 bajnoki mérkőzésen nyolc gólt szerzett, ebben a kiírásban 13/2 volt a mérlege.

„A középcsatár hazája utánpótlás-válogatottjait is végigjárta az U16-tól egészen az U21-ig. Összesen 34-szer viselte a dán nemzeti mezt, és 11-szer talált be az ellenfelek kapujába. A 2021-es magyar-szlovén rendezésű U21-es Európa-bajnokságon csapatával megnyerte a csoportját a franciák, az oroszok és az izlandiak előtt, míg a negyeddöntőben csak tizenegyesekkel maradt alul a későbbi győztes németekkel szemben”írja róla a fradi.hu.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Myenty Abena (suriname-i, Slovan Bratislava – Szlovákia), Owusu Kwabena (ghánai, Qarabag – Azerbajdzsán), Nikolai Baden Frederiksen (dán, Vitesse – Hollandia)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérhet: –
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Manner Balázs, Radnóti Dániel István, Varga Zétény
Kiszemeltek: Beni (Benedito Mambuene Mukendi, angolai, CD Trofense – Portugália), Halmai Ádám (Soroksár), Mohamed Ali Ben Romdan (tunéziai, Espérance – Tunézia)
Távozók: Roko Baturina (horvát, Racing Santander – Spanyolország, legutóbb kölcsönben NK Maribor – Szlovénia), Csontos Dominik (soroksári kölcsön után Mezőkövesd, onnan ETO FC Győr), Aissa Laidouni (francia-tunéziai, Union Berlin – Németország), Rasmus Thelander (dán, Aalborg BK – Dánia, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Franck Boli (elefántcsontparti, Gaziantep FK – Törökország, Qarabag – Azerbajdzsán)

2023.03.24 19:21:53

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Van bennem jócskán nosztalgikus szomorúság. Elvégre a Pécs, a Szeged, a Szombathely és a Győr a középmezőnyben álmodozik a szebb jövőről, ám a Nyíregyháza 16. és a Békéscsaba 17. helye a jelenlegi állás szerint csak osztályozót ér, a két kieső előtt végző három csapat ugyanis minősítőt játszik majd a nyártól 18-as mezőnyre csökkenő sorozatért.

2023.03.23 23:32:35

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A döntés legfontosabb üzenete valószínűleg az, hogy a Vasas vezetősége önkritikát gyakorolt. Belátta hibáit az elmúlt évek játékospolitikája, a csapat menedzselése kapcsán, elismerte, hogy az eddig meghozott intézkedések nem vezettek eredményre.

2023.03.20 21:06:37

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ha túlzás is, hogy a lelkével törődni kell, az érzelmeit nem szabad félresöpörni.

2023.03.20 21:03:34

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Vajon van-e még egy bajnokság az általunk ismert fociuniverzumban, ahol a profi osztályokban olyan vircsafttal kezdődhetnek a félidők, mint nálunk, hogy valaki a pénzéért cserébe elpöccintheti a labdát a kezdőpontról?

2023.03.19 19:36:31

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Újabb vereségével a Ferencváros közel tizenkét éve nem látott rossz sorozatot épített fel.