FTC: bajnokcsapat veheti kölcsön a magyar válogatott középpályást

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2024.01.16. 11:07
null
Baráth Péter (balra) nem utazott el a spanyolországi edzőtáborba, már el is búcsúzott a ferencvárosi társaktól (Fotó: Török Attila, archív)
Mint ismeretes, a Ferencváros bejelentette, hogy a kétszeres magyar válogatott középpályás, Baráth Péter kölcsönadásáról tárgyalásokat folytat. A Nemzeti Sport a csakfoci.hu-hoz hasonlóan úgy értesült, hogy a 2023-as lengyel bajnok Raków szerződtetheti a 21 éves labdarúgót.

 

A fradi.hu adta hírül, hogy Baráth Péter nem utazott el a Ferencváros spanyolországi edzőtáborába, mert a klub tárgyal a kölcsönadásáról. Mint ismert, a válogatott középpályás egy éve került Debrecenből a Ferencvároshoz, előbb kölcsönben, majd nyáron ki is vásárolta őt az FTC a debreceni szerződéséből. Ebben az idényben azonban kilenc tétmérkőzésen csak 285 percet játszott, így nem lenne meglepő, ha kölcsönadná őt a Fradi.

A Nemzeti Sport a csakfoci.hu-hoz hasonlóan úgy értesült, hogy Baráth Péter a lengyel bajnoki címvédő, jelenleg a lengyel élvonalban 4. helyen álló Raków Czestochowánál folytathatja pályafutását. Úgy tudjuk, előrehaladott tárgyalások folynak a felek között és Baráth már a napokban Lengyelországba utazhat orvosi vizsgálatra, a ferencvárosi társaktól már elbúcsúzott, amikor a csapat elutazott Spanyolországba.

Lengyelországi forrásaink szerint a Rakównak mindenképp szüksége van belső középpályásra, ugyanis a görög Janisz Papanikolau és a spanyol Ivi López sem bevethető a poszton. Ezért is került szóba, hogy Baráthot kölcsönveszik a Ferencvárostól.

 

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Kenan Kodro (bosnyák-spanyol, Fehérvár FC),Habib Maiga (elefántcsontparti, Metz – Franciaország)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Giorgi Haraisvili (grúz, Dinamo Tbiliszi – Grúzia), Stjepan Loncar(bosnyák, Asztana – Kazahsztán)
Kiszemeltek: Edgar Szevikjan (örmény, Nyizsnyij Novgorod – Oroszország)
Távozók: Vogyicska Balázs (soroksári kölcsön után ZTE FC)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:
Anderson Esiti (nigériai), Baráth Péter (Raków – Lengyelország), Owusu Kwabena (ghánai), Samy Mmaee (belga-marokkói, Panathinaikosz – Görögország), Marquinhos (brazil,Pumas UNAM – Mexikó), Tokmac Nguen (norvég)

A FERENCVÁROS FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
Edzőtábor: január 6.–január 12., Mezőkövesd; január 15.–január 26., Spanyolország (Benidorm)
Felkészülési mérkőzések
Itthon:
Január 12.: Mezőkövesd–Ferencváros 0–1 (Loncar)
Spanyolországban:
Január 18.: Ferencváros–Piast Gliwice (lengyel)
Január 21.: Ferencváros–Molde (norvég)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik