MTI/K. B. 2021.04.21 18:15 Frissítve: 2021.04.21 18:16

FTC: A BL a cél, de nem dőlünk a kardunkba, ha az El jön össze – Orosz Pál

A sorozatban harmadszor bajnok Ferencváros labdarúgócsapatának ismét a Bajnokok Ligája-csoportkör elérése a célja, de Orosz Pál vezérigazgató szerint akkor sem dőlnek a kardjukba, ha az Európa-liga főtáblája jön össze – közölte az MTI.

Orosz Pál az M1-nek nyilatkozott az FTC 32. bajnoki címének megszerzését követően (Fotó: Ripost/Szabolcs László)

 

„Magyar klubnak nem evidencia, hogy ott van a BL csoportkörében, de ez a célunk. Tavaly ősszel a BL-ben mi voltunk a legalacsonyabb költségvetésű klub, ehhez képest megfelelően helytálltunk. A mi hátterünk sokkal inkább az Európa-ligára alkalmas, így akkor sem dőlünk a kardunkba, ha az El főtábláján szerepelhetünk” – fogalmazott az M1-nek adott szerdai interjújában Orosz Pál, aki immár több mint tíz éve, 2011 márciusa óta irányítja a futballcsapatot működtető gazdasági társaságot.

A sportvezető kifejtette, az előrelépést az jelentené, ha az együttes még tavasszal is szerepelhetne a nemzetközi porondon, de szerinte ahhoz, hogy a következő lépést megtegyék, sok mindennek kellene történnie. A közeljövőt illetően a nyári átigazolási tervekről egyelőre nem akart beszélni, de azt leszögezte, „arra nem kell gondolni, hogy óriási mozgások lesznek a keretben”.

Hozzátette, Szerhij Rebrov vezetőedzőnek további egy évig még érvényes szerződése van.

„Bajnokságot nyerni olyan folyamat, amelynek során vannak jobb és rosszabb periódusok. Nagy öröm, hogy saját stadionban a legnagyobb riválist legyőzve sikerült megszerezni a bajnoki címet. Ez óriási dolog a klub életében, mert legutóbb 1926 és 1928 között volt arra példa, hogy sorban három aranyérmet nyerjünk” – idézte az MTI Oroszt, aki megemlítette, hogy ötös sikerszériát legutóbb 1909 és 1913 között produkált a zöld-fehér együttes.

A Ferencváros kedden 3–0-ra legyőzte az Újpestet az OTP Bank Liga 30. fordulójában, ezzel megszerezte története 32. bajnoki címét.

2021.05.11 10:48:23

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

A pályák bűvöletében éltek, egyikük, Béla egyenesen a válogatottságig vitte.

2021.05.13 23:47:08

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A szurkoló, aki egy a történettel, s aki „eggyé lenni” vágyik csapatával, nagyon szeretné a misztikus uniót (a feloldódás csodáját) megélni a maga életében, nagyon kívánná a „belső körhöz” tartozónak tudni magát.

2021.05.11 22:41:10

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A ZTE-től is több lejáró szerződésű játékos távozhat. Kövesse nyomon a keretek változásait körképünkben!