Felkészülés: szoros meccsen nyert a Honvéd, kikapott a Mezőkövesd

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.07. 16:08
null
Nenad Lukics szerezte a kispestiek győztes gólját (Fotó: Árvai Károly, archív)
Győztes mérkőzéssel kezdte el horvátországi edzőtáborát a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Budapest Honvéd. Dean Klafuric együttese 2–1-re múlta felül a horvát Eszék gárdáját. A Kaiserslautern legyőzése után kikapott a Mezőkövesd – Kuttor Attila csapata a román Voluntari ellen maradt alul. 

Nem volt könnyű dolga az Eszék ellen a kispesti alakulatnak. Ezzel együtt 20 perc játék után a piros-feketék kerültek előnybe, hála Zaper öngóljának. A 69. percben a Kleinheisler László nélkül felálló horvátok Lovric révén egyenlítettek, de a hajrában Nenad Lukics gólja győzelmet ért a Honvédnak.

Ami sikerült a Kaiserslauternnal szemben, az nem jött össze a Voluntari ellen a Mezőkövesdnek. A román együttes egyértelműen erősebben kezdte a találkozót és kétgólos előnyre tett szert – Nemec tizenegyesből, míg Andrei akcióból talált be. A szünet előtt öt perccel a friss igazolás Nyikolaj Prudnyikov révén szépítettek a kövesdiek, de az egyenlítés nem jött össze – jobbnak bizonyult a Voluntari.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
NK Osijek (horvát)–Budapest Honvéd 1–2
(0–1)
Umag, 100
néző.
Budapest Honvéd: 1. félidő: Dúzs – Szabó A., Prenga, Capan – Jónsson, Gomis, Plakuscsenko, Eördögh – Kerezsi, Samperio (Krajcsovics, 34.), Átrok. 2. félidő:Tujvel – Klemenz, Csirkovics, I. Lovric – Doka, Mitrovics, Zsótér, Eördögh (Benczenleitner, 59.) – Kocsis D., Lukics, Domingues
Vezetőedző:
Dean Klafuric
Gólszerző:
K. Lovric (69.), ill. Zaper (22. – öngól), Lukics (81.)

FC Voluntari (román)–Mezőkövesd Zsóry 2–1 (2–1)
Lara (Törökország), 40
néző
MEZŐKÖVESD, a 60. percig: Tordai – Kállai K., Lukic, Beriasvili, Vajda S. – Besirovic, Karnyicki, Cseri – Molnár G., Drazsics, Prudnyikov. A 60. perctől: Tordai – Vadnai, Zahary, Márkus, Csontos – Brtan, Nagy G., Lehoczky – Kállai Z., Ephestion, Lakveheliani
G: Nemec (11-esből), Andrei, ill. Prudnyikov

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik