Felkészülés: szemfüles gól is kellett a könnyed DVTK-sikerhez

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.28. 18:44
null
Miroszlav Grumics (piros-fehérben) góllal járult hozzá a DVTK győzelméhez (Fotó: dvtk.eu)
A máltai Birkirkara elleni Európa-liga-selejtezőre Bükön készülő DVTK labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen 2–0-s győzelmet aratott a szlovák élvonalból kiesett FC Nitra felett. A diósgyőri gólokat Miroszlav Grumics és Nikházi Márk szerezte. A Szpartak Trnava első csapata kétgólos hátrányból felállva megverte a Haladást, második együttese ötöt kapott a Győrtől. A Puskás Akadémia nem bírt a Mezőkövesddel, míg a Paks és a Pécs ütközete a tolnaiak sikerét hozta.

DIÓSGYŐR–FC NITRA

Az első félidőben a Diósgyőr birtokolta többet, Tomiszlav Szivics csapata dolgozta ki a nagyobb helyzeteket, míg a szlovákiai együttes kontrákra rendezkedett be, és főképp távoli lövésekkel próbálkozott.

A gól nélküli első 45 percet követően a második játékrész elején már nem volt menekvés a Nitra számára, Miroszlav Grumics góljával megszerezte a vezetést a DVTK. A szerb csatár Barczi Dávid passza után 16 méterről, kapásból kilőtte a jobb felső sarkot. 0–1

A mindent eldöntő találat Nikházi Márk nevéhez fűződik, aki a 71. percben szemfülesen a kapuba csavart szabadrúgásból, amíg az ellenfél kapusa állítgatta a sorfalat. 0–2

A hajrában a mezőnyjáték és a feltámadt szél dominált, újabb gól már nem született, a játék összképe alapján könnyed győzelmet aratott a Diósgyőr, amely csütörtökön a Birkirkarát fogadja az El selejtezőkörének első fordulójában.

A mérkőzés összefoglalója

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
DVTK–FC Nitra (szlovákiai, II.) 2–0 (0–0)
Bük
DVTK:
Rados (Antal, 56.) – Okuka (Németh, M., 56.), Alves (Debreceni, 56.), Kádár (Szabó B., 76.), Husic (Eperjesi, 56.) – Elek (Vági, 65.), Bori (Nikházi, a szünetben) – Gosztonyi (Egerszegi, 65.), Barczi (Marjanovics, 56.), Bacsa (Takács T., 56.) – Grumics (Csirszki, 76.)
Gólszerző: Grumics (50.), Nikházi (71.)

GYŐRI ETO–SZPARTAK TRNAVA II

„Nagyon sima győzelmet aratott a Győri ETO FC nyári első felkészülési mérkőzésén. A szlovák Szpartak Trnava második csapatát 5–0-ra tudták legyőzni Horváth Ferenc tanítványai, látványos, agresszív játékkal – írja a magyar klub hivatalos honlapja, az eto.hu. – A meccsen több fiatal és visszatérő játékos is lehetőséget kapott."

GYŐRI ETO FC–SZPARTAK TRNAVA II (szlovákiai) 5–0 (3–0)
Győr
ETO. I. félidő: Kamenár – Babic, Lang, Had, Völgyi – Kamber, Kronaveter, Pátkai – Dudás, Rudolf, Andrics. II. félidő: Kocics – Svec, Lang, Csató, Dinjar (Völgyi), Windecker, Trajkovics, Illés D. – Strestík, Koltai, Varga R.
Gólszerző: Pátkai, Rudolf (11-esből), Dudás, Koltai, Strestík
Forrás: eto.hu

A Győri ETO öt gólig meg sem állt első nyári felkészülési meccsén (Fotó: eto.hu)
A Győri ETO öt gólig meg sem állt első nyári felkészülési meccsén (Fotó: eto.hu)

HALADÁS–SZPARTAK TRNAVA

A Haladás az első félidőben saját nevelésű fiatalokkal állt fel a Spartak Trnava elleni hazai felkészülési meccsre, illetve helyet kapott az együttesben az Újpestről érkező próbajátékos, Zamostny Balázs is. A szombathelyi fiatalok remekül kezdtek, a 18. percben Tihanyi Olivér emelésével megszerezte a vezetést, majd Zamostny Balázs lőtt egy kapusról kipattanó labdát az üres kapuba – derül ki a szombathelyi klub hivatalos honlapjának tudósításából.

A szünet előtt a Haladás még kihagyott egy tizenegyest, a büntetőt kiharcoló Gyurján Bence lövését védte a kapus. A második félidőben beálltak a Haladásba a rutinosabb játékosok, és lehetőséget kapott a Pécsről igazolt Városi Viktor is, ám Halmosi Péterék pályára lépése nem párosult jó játékkal. A vendégek ugyanis fordítani tudtak, és 3–2-re győztek.

HALADÁS–SPARTAK TRNAVA (szlovákiai) 2–3
Szombathely, 200
néző. Vezette: Bognár
HALADÁS, I. félidő:
Gyürü – Angyal (Füredi, 27.), Zsirai, Jagodics M., Farkas M. – Jancsó, Szakály A., Gyurján B. – Rácz, Tihanyi, Zamostny. II. félidő: Gyürü (Gyurján M., 60.) – Schimmer, Dvorschák, Fehér Z., Devecseri – Simon Á., Iszlai – Városi, Szakály A., Halmosi – Radó
Gólszerző:
Tihanyi O. (18.), Zamostny (25.), ill. Mikovic (32.), Spalek (67., 87.)
Forrás: vaol.hu/haladas

PAKS–PÉCS

A hazai pályán játszó MVM-Paksban a Pécs elleni felkészülési meccsen pályára lépett a csapat korábbi játékosa, Csorba Szabolcs, aki a 67. percben el is döntötte a találkozót. Egy rosszul sikerült pécsi kirúgás után Kiss Tamás passzolt Csorbához, aki tíz méterről ellőtte a labdát a kifutó Holczer Ádám kapus mellett. Ezzel a találattal 1–0-ra nyertek a tolnaiak.

A pécsieknél egy új játékos lépett pályára a vélhetően tesztelésen szereplő korábbi újpesti és mezőkövesdi védő, Vermes Krisztián személyében.

MVM-PAKS–PMFC 1–0
Paks. V: Berger
MVM-PAKS, I. félidő:
Molnár P. – Kulcsár D., Lakatos G., Kovács G., Báló – Kecskés, Nagy R. – Könyves, Bertus, Barta – Simon A. II. félidő: Csernyánszki – Heffler T., Bagó, Szekszárdi, Bor – Kesztyűs, Tamási Zs. – Csorba , Kiss T. Steinbach (Tóth D.) – Eppel
PMFC:
Gőcze (Holczer) – Nagy J. (Manjrekar), Balogh B. (Vermes), Romic (Gajág), Mohl – Horváth A. (Turi T.), Wittrédi Dávid (Lantos) – Szatmári L. (Bailo), Kővári (Beke), Gránicz – Rácz F. (Zsdrál)
Gólszerző
:
Csorba (67.)
Forrás: paksifc.hu

PUSKÁS AKADÉMIA–MEZŐKÖVESD

Az élvonalbeli PAFC Tischler Patrik góljával egy félidő után ugyan még vezetett az NB I-től a legutóbbi szezonban búcsúzó Mezőkövesd ellen, végül nem tudott győzni. A felcsúti mérkőzés 1–1-es döntetlennel zárult.

Benczés Miklós, a hazaiak vezetőedzője két teljesen eltérő csapatot küldött a pályára a két félidőben – írja a pfla.hu. Az első játékrészben a Hajdúch – Szélesi, Vaszicsku, Tar, Farkas A. – Tóth B., Hudák – Denkovics, Gajdos – Lencse, Tischler összeállításban játszott a Puskás Akadémia. A vezetést a 13. percben szerezte meg a felcsúti csapat, amikor Szélesi Zoltán remek indítása után Tischler Patrik ugrott ki, és átemelte a kapus fölött a labdát. A csatárnak az első félidőben volt még egy helyzete, ám Lencse László kapusról kipattanó labdáját fölé lőtte.

A második félidőre a Kovács D. – Vachtler, Dullo, Tamás, Spandler – Fabio, Papp Máté – Baracskai, Berki, Molnár T. – Németh E. összeállításban állt fel a csapat. A kevés helyzetet hozó második játékrészben a Mezőkövesd a 86. percben Bata Csongor révén egyenlíteni tudott, ezzel döntetlenre mentette a meccset.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–MEZŐKÖVESD 1–1 (1–0)
PAFC, I. félidő: Hajdúch – Szélesi, Vaszicsku, Tar, Farkas A. – Tóth B., Hudák – Denkovics, Gajdos – Lencse, Tischler. II. félidő: Kovács D. – Vachtler, Dullo, Tamás, Spandler – Fabio, Papp Máté – Baracskai, Berki, Molnár T. – Németh E.
Gólszerző
:
Tischler, ill. Bata
Forrás:
pfla.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik