Felkészülés: kaposvári iksz a bosnyák bajnokkal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.03. 21:36
A Szlovéniában edzőtáborozó Kaposvári Rákóczi labdarúgócsapata nemzetközi felkészülési mérkőzésen 1–1-es döntetlent játszott a patinás bosnyák Zeljeznicar együttesével.

A mérkőzésen a bosnyák bajnoki címvédő Zeljeznicar Damir Sadikovic révén a 11. percben megszerezte a vezetést, de négy perccel később egy gyönyörű akció végén Oláh Lóránt egyenlített. A félidőig a bosnyákok előtt adódtak újabb lehetőségek, de a Kaposvár 1–1-gyel fordult – és a második játékrészben megőrizte a döntetlent.

„„Haladunk előre, ez már a harmadik felkészülési mérkőzésünk volt – értékelt Prukner László vezetőedző a Rákóczi hivatalos honlapjának. – A munka elején nem szoktunk ennyi meccset játszani, de most megpróbáljuk összekapcsolni az edzéseket a mérkőzésekkel. Reméljük, eltaláljuk a helyes arányt. Ezek a találkozók azért is fontosak, mert megnézhetjük a próbajátékosokat, Szükség is van az erősítésre, mert komoly veszteség a csapatnak a négy ember távozása. Ráadásul Bank, Bőle és Horváth Tamás sérült. A próbálkozókkal kapcsolatban eddig vegyes a kép, de egyre tisztábban látunk. A játékosok hozzáállásával elégedett vagyok, és bízom benne, hogy pénteken Ausztriában és vasárnap Horvátországban is hasznos összecsapások várnak ránk."

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–ZELJEZNICAR (bosnyák) 1–1 (1–1)
Barkóc
KAPOSVÁR, 1. félidő: Posza – Pavlovics, Kovács O., Petrache, Jánvári – Balázs B., Babic, Coroian – Oláh L., Waltner, Vrucina. 2. félidő: Rusák – Okuka, Gravic, Addo, Zámbó – Albert Á., Böjte P., Thian, Sulea – Luka, Markus.
ZELJEZNICAR, 1. félidő: Loncaric – B. Colic, Hasanovic, Kerla, Urdinov – E. Colic, D. Sadikovic, Bucan, Bajic – Hodzic, Pehilj. 2. félidő: Hadzic – Zeljkovic, Hasanhodzic, Skaljic, Stanic – E. Sadikovic, Jamak, B. Colic, Zaimovic – Alibasic, Selimovic.
Gólszerző: Oláh L. (15.), ill. Sadikovic (11.)

NB I-ES CSAPATOK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI
Nemzetközi mérkőzések

Puskás Akadémia–NK Osijek (horvát) 2–0 (Gajdos, Tepuric)
MVM-Paks–NK Osijek (horvát) 1–1 (Báló)
Győri ETOFC Slovácko (cseh) 1–1 (Nicorec)
Győri ETO–FC Slovácko (cseh) 4–0 (Kink 2, Kamber, Völgyi)
Diósgyőr–Gaz Metan Medias (román) 0–3
Kaposvár–Zeljeznicar (bosnyák) 1–1 (Oláh L.)
KTE-Phoenix Mecano–SV Austria Salzburg (osztrák, III.) elmaradt
Felkészülési mérkőzés
Ferencváros–Vasas 4–1 (Böde 2, Somália, Halilagic, ill. Crisan)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik