Felkészülés: iksz után kiütéses ETO-siker a Slovácko ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.03. 18:46
null
Mihai Nicorec találatával a hajrában egyenlített az ETO a Slovácko ellen (Fotó: Mirkó István – archív)
A Maccabi Tel-Aviv elleni Bajnokok Ligája-selejtezőre készülő Győri ETO labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen 1–1-es döntetlent játszott a cseh bajnokság 9. helyén záró Slováckóval. A két együttes 19 órától ismét összemérte az erejét, ekkor 4–0-s ETO-siker született.

 

AZ ELSŐ MÉRKŐZÉS

A találkozó elején mindkét csapat pontatlanul játszott, így komolyabb helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki. Az első nagy lehetőségre a 19. percig kellett várni, amikor a Paks engedélyével továbbra is Pintér Attila csapatánál edző Lázok János lőtt kapura, kísérletét azonban hárította a csehek kapusa. Kisvártatva ismét Lázok veszélyeztetett, a Slovácko kapusa azonban ezúttal is résen volt, és fölé tolta a labdát.

KIKAPOTT A MACCABI

Az FK Krasznodar labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen 1–0-ra legyőzte a Győri ETO BL-selejtezős ellenfelét, a Maccabi Tel-Avivot.
A sérüléséből felépült Koman Vladimir már ott volt az FK Krasznodar keretében, de az ausztriai Bischofshofenben megrendezett mérkőzésen nem jutott szóhoz. Az összecsapás egyetlen gólját a krasznodariak 22 éves orosz középpályása, Szergej Petrov szerezte a 24. percben.
A Maccabi Tel-Aviv a Levi – Jeini, Tibi, Carlos García, Ziv – Alberman, Jicaki – Zahavi, Radi, Altman – Prica összeállításban lépett pályára. A második negyvenöt percben a Chechinski – Micsa, Fideleff, Perec, Aviv – Einbinder, Lugaszi – Ben Haim, Abu Zaid, Gonzalo García – Kehinde tizenegy kapott lehetőséget. A Paulo Sousa által irányított Maccabi Tel-Aviv a Bajnokok Ligája-selejtező 2. körében találkozik majd a Győri ETO-val július 17-én és július 23-án.

Ezt követően fokozatosan átvette a játék irányítását az ETO, a játék főképp a vendégek térfelén zajlott. A 32. percben egy szögletet követően Nikola Trajkovics fejese nem sokkal kerülte el a Slovácko kapuját. A félidő hajrájára kissé leült a játék, a labdát ekkor is a Győr birtokolta a többet, ám újabb komoly lehetőséget már nem tudtak kidolgozni.

A második félidő elején aztán megváltozott a játék képe, támadóbb felfogásban lépett pályára a Slovácko, ennek eredményeként pedig az 55. percben megszerezte a vezetést. Vaclav Ondrejka tizennégy méterről leadott lövésébe a csereként beállt Nagy Gergely már csak beleérni tudott, hárítani azonban nem. 0–1

A folytatásban mindkét együttes vezetett ígéretes támadásokat, a győriek játéka ugyanakkor akadozott, a középpályán sok volt a rossz passz a győriek részéről, így komoly esély nem is nyílt az egyenlítésre.

A hajrában aztán magasabb sebességi fokozatba kapcsolt az ETO, és sorra dolgozta ki a helyzeteket. A 81. percben Windecker József, majd Rafe Wolfe fejesét is bravúrral hárította Heca, a Slovácko kapusa, a 87. percben azonban már ő sem tudott segíteni. Marko Dinjar beadása után a csereként beállt Mihai Nicorec lőtt öt méterről a vendégek kapujába. 1–1

Ez volt a találkozó záró akkordja, újabb gól már nem esett– no már a két csapat második összecsapásáig, melyet 19 órától rendeztek meg. Az ETO itt már legerősebb(nek tűnő) összeállításában szerepelt, és ez meg is látszott: a kétgólos Tarmo Kink vezérletével simán, négy góllal bizonyult jobbnak a Slováckónál.

A MÁSODIK MÉRKŐZÉS

A két csapat második mai előkészületi meccsét a győriek kezdték jobban, az első percekben különösen Rok Kronaveter volt elemében, ám a helyzeteit nem tudta gólra váltani. A 8. percben aztán a szlovén játékos már előkészített, Djordje Kamber azonban hatalmas helyzetben hibázott.

A folytatásban is az ETO akarata érvényesült, tulajdonképpen csak idő kérdése volt, hogy Pintér Attila együttese mikor szerzi meg a vezetést. Erre végül a 25. percben került sor. Tarmo Kink a tizenhatos előterében Kamberrel kényszerítőzött, a visszakapott labdát kapura lőtte, ám a csehek kapusa hárított, a kipattanót azonban az észt csatár közelről már a hálóba továbbította. 1–0

Alig két perccel később újabb hatalmas lehetőség nyílt az ETO előtt, Koltai Tamás azonban 17 méterről, a kapussal szemben állva mellé lőtt. Ezt követően újabb egy perc telt el, ekkor viszont már megszületett a második győri találat. Kamber elé pattant a labda a csehek tizenhatosán belül, a bosnyák középpályás pedig köszönte szépen a lehetőséget, és hat méterről nem hibázott. 2–0

STRESTÍK A BL-BEN JÁTSZHAT
A Győri ETO FC vezetősége Marek Strestík eltiltásával kapcsolatosan állásfoglalást kért a Magyar Labdarúgó-szövetségtől, melynek eredményeként a játékosnak csak az MLSZ versenyrendszerébe tartozó mérkőzéseken kell letöltenie eltiltását, így teljes intenzitással vesz részt a győriek edzésein, valamint készül a Bajnokok Ligája-találkozókra.

A játék képe az első félidő második felében sem változott, a Győr tovább ostromolta a Slovácko kapuját, újabb gól azonban a szünetig már nem esett.

A második játékrészben Pintér Attila együttese ott folytatta, ahol mintegy negyedórával korábban abbahagyta, sorra dolgozta ki a helyzeteket, ám azok kihasználása hagyott némi kívánnivalót maga után. A 48. percben Kronaveter cselezte be magát a tizenhatoson belülre, nagy erejű lövése azonban célt tévesztett.

Nem úgy a 64. percben Kink újabb próbálkozása. Az észt válogatott támadó 13 méterről lőtt a vendégek kapujának jobb sarkába. 3–0

Öt perccel később aztán Lubos Kamenárnak is akadt védenivalója, Valenta lövését kellett vetődve hárítania a szlovák kapusnak.

A győriek – akik egyébként a játék minden elemében riválisuk fölé kerekedtek – a folytatásban már nem szaggatták az istrángot, a negyedik gólt azonban így is megszerezték. A csereként pályára lépett Mihai Nicorec lábát Melicharek elhúzta a büntetőterületen belül, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt. A labda mögé Völgyi Dániel állt, aki higgadtan a bal alsó sarokba lőtt. 4–0

Az utolsó percekben néhány kósza Slovácko-támadástól eltekintve már nem történt számottevő esemény, így a Győr megérdemelt, négygólos győzelmet aratott a cseh bajnokság legutóbbi 9. helyezettje ellen.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Győri ETO–Slovácko (cseh) 1–1 (0–0)

Győr, ETO-park, 300
néző. V: Kiss N.
GYŐR: Sztevanovics (Nagy G.) – Wolfe, Vinetot (Lang), Djordjevics, Dinjar – Pilibaitis (Kiss M.), Windecker – Varga R., Trajkovics (Nicorec), Lázok – Andrics.
Gólszerző:
Nicorec (87.), ill. Ondrejka (55.)

Győri ETO–Slovácko (cseh) 4–0 (2–0)
Győr, ETO-park, 500
néző. V: Solymosi
GYŐR: Kamenár – Svec, Lipták, Takács Á. (Sztanisics, 74.), Völgyi – Pátkai (Pilibaitis, 79.), Kamber, Kronaveter (Tokody, 67.) – Kink, Koltai (Strestík, 50.), Martínez (Nicorec, 60.).
Gólszerző: Kink (25., 64.), Kamber (28.), Völgyi (83. – 11-esből)

NB I-ES CSAPATOK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI
Nemzetközi mérkőzések

Puskás Akadémia–NK Osijek (horvát) 2–0 (Gajdos, Tepuric)
MVM-Paks–NK Osijek (horvát) 1–1 (Báló)
Győri ETOFC Slovácko (cseh) 1–1 (Nicorec)
Győri ETO–FC Slovácko (cseh) 4–0 (Kink 2, Kamber, Völgyi)
Diósgyőr–Gaz Metan Medias (román) 0–3
Kaposvár–Zeljeznicar (bosnyák) 1–1 (Oláh L.)
KTE-Phoenix Mecano–SV Austria Salzburg (osztrák, III.) elmaradt
Felkészülési mérkőzés
Ferencváros–Vasas 4–1 (Böde 2, Somália, Halilagic, ill. Crisan)

A GYŐRI ETO NYÁRI PROGRAMJA
Felkészülés kezdete: június 17.
Tervezett edzőtábor: Győr, napközis rendszerben.
TERVEZETT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Június 26., Nagymegyer Vel'ky Meder (Nagymegyer; szlovák V. o.)–Győri ETO 0–6 (Kronaveter, Kink, Varga R., Kamber, Nicorec, Martínez)
Június 28, Tekenye Tekenye–Győri ETO 0–21 (Koltai (4), Windecker (2), Nicorec (2), Kink (2), Kamber (2), Kronaveter (2), Kalmár, Lázok, Tokody, Sztanisics, Wolfe, Varga, Djordjevic)
Június 29. (2x60 perces meccs)
Győri ETO–Parndorf (Pándorfalu; osztrák II. o.) 3–2 (Martínez, Dinjar, Kalmár)
Július 3., 17.00
Győri ETO–Slovácko (cseh) 1–1 (Nicorec)
Július 3., 19.00
Győri ETO–Slovácko (cseh) 4–0 (Kink 2, Kamber, Völgyi)
Július 6., 18.00
Abda–Győri ETO
Július 10., 20.00
Győri ETO–Pandurii (román)
Július 13., 20.30
Puskás-stadion
Szuperkupa-mérkőzés
Győri ETO–DVSC-Teva
Július 17., 20.30
Bajnokok Ligája, 2. selejtezőkör
Győri ETO–Maccabi Tel-Aviv (izraeli)
Július 23., 20.30, Tel-Aviv
Bajnokok Ligája, 2. selejtezőkör
Maccabi Tel-Aviv (izraeli)–Győri ETO

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik