Vereséggel hangolt a Fradi az Európa-ligára

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.28. 15:55
null
Aleksandar Jovanovic (77) új csapata, a Debrecen legyőzte a régit, a Ferencvárost (Fotók: Korponai Tamás)
Az Európa-liga-selejtezőben érdekelt Ferencváros a BL-selejtezőre készülő bajnoki címvédő Debrecent fogadta felkészülési mérkőzésen a Puskás Ferenc Stadionban. A találkozó a vendégek sikerét hozta, a győztes gólt Tisza Tibor szerezte tizenegyesből a hajrában.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Ferencváros–DVSC-TEVA 0–1 (0–0)
Puskás Ferenc Stadion. Vezette: Radványi
FTC. 1. félidő: Dibusz – Bönig, Nalepa, Mateos, Bosnjak – Gyömbér, Busai – Somália, Nagy Dá., Havojic – Lauth. 2. félidő: Jova – Csilus T., Batik, Mateos (Nalepa, 70.), Orosz M. – Buzsáky, Holman, Csilus Á. – Nagy Do., Böde, Péter A.
DVSC.1. félidő: Novakovics – Jovanovic, Máté P., Brkovics, Korhut – Bódi, Ludánszki, Se. Bouadla., Ferenczi J. – Sidibe, Volas. 2. félidő: Polekszics – Lázár P., Morozov, Mészáros N., Vadnai – Damahou – Tisza, Szakály P. (Nagy Z., 67.), Mihelic – Kulcsár, Seydi
Gólszerző:
Tisza (80. – 11-esből)

A Sliema Wanderers elleni Európa-liga-selejtezőre készülő Ferencváros a Cliftonville elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésekre hangoló DVSC-Tevát fogadta felkészülési mérkőzésen a Puskás Ferenc Stadionban.

A magyar bajnok és a trónkövetelő összecsapásának első félidejében többnyire a debreceniek akarata érvényesült, Kondás Elemér csapata több alkalommal is megszerezhette volna a vezetést, de Dibusz Dénes kiváló formában védett, rendre kibabrált a vendégekkel.

Muhamed Besic és Mateo Pavlovic a lelátón
Muhamed Besic és Mateo Pavlovic a lelátón

Negyedóra játék után Ferenczi János nyolcméteres kísérletét hárította a Fradi kapusa, akinek a 29. percben Selim Bouadla távoli lövésénél is résen kellett lennie.

Az első félidő talán legszebb jelenetéig a 42. percig kellett várni, amikor David Mateos távoli bombáját Nenad Novakovics bravúrral a léc fölé tolta.

A második félidőben a szünetben beálló játékosok új színt hoztak a meccsbe, a játékrész elején nem lehetett panasz az iramra, mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek a gólszerzésre.

A hazaiaknál Nagy Dominik, a vendégeknél Kulcsár Tamás volt elemében, de a többiek is felnőttek a feladathoz, az idő múlásával egyre több játékos járt közel a gólszerzéshez, a próbálkozások azonban a 80. percig eredménytelenül zárultak – ekkor azonban tizenegyeshez jutott a Debrecen.

René Mihelic átadása után Tisza Tibort buktatta a tizenhatoson belül Csilus Tamás, a sértett pedig magabiztosan gólra váltotta a büntetőt. A rutinos támadó a kapu bal oldalába passzolt, míg az egyébként jól védő Jova Levente jobbra vetődött. 0–1

A hajrában a Fradi beadásokkal próbálkozott, valós veszély nélkül, így nem tudott egyenlíteni, a Loki sikerét hozta az európai kupaporondon érdekelt csapatok összecsapása. A Ferencváros hétfőn utazik Máltára a Sliema elleni keddi mérkőzésre.

„Egyáltalán nem vagyok boldog, mert az első félidei játékunk nagyon nem tetszett – nyilatkozta Thomas Doll a mérkőzés után a fradi.hu-nak. – Szinte alig dolgoztunk ki helyzetet, defenzíven játszottunk, nem okoztunk veszélyt az ellenfél kapujára. Nem ezt várom el. Persze, jó néhány játékos fáradt volt, hiszen nagy terhelést kaptak, de ennél akkor is veszélyesebben kell futballoznunk. A második félidőben a fiatal játékosok jól szálltak be a mérkőzésbe, sokkal több helyzetet alakítottunk ki. Ez a mérkőzés lezárult, most már a Sliema Wanderers elleni Európa-liga-mérkőzésre koncentrálunk, ahol többet kell nyújtanunk.”

PERCRŐL PERCRE

90. perc: A játékvezető lefújta a meccset! Az európai kupaporondon szereplő magyar csapatok csatáját a Debrecen 1–0-ra megnyerte!

90. perc: Böde középre tett labdáját pedig Vadnai vágta ki.

89. perc: Buzsáky szabadrúgása után Morozov tisztázott.

87. perc: Seydi húzott el a jobb szélen, középre passzolt labdáját Kulcsár küldte kapura nyolc méterről, de Jova átért a jobb alsó sarokhoz, és szögletre mentett.

86. perc: Szabadrúgást végezhetett el a Ferencváros mintegy 25 méterre a debreceni kaputól. Buzsáky Ákos állította le a labdát, majd lőtte kapura, de Polekszicsre megint számíthatott a debreceni védelem.

83. perc: Ismét Holman! A jobbról beívelt labdát a fiatal támadó kapura ollózta, a labda a kapufát érintve hagyta el a játékteret.

81. perc: Kissé balról, 13 méterről Holman Dávid célozta meg a kaput, de középre tartó kísérletét Polekszics magabiztosan fogta.

80. perc: Tisza Tibor magabiztosan a bal alsó sarokba passzolta a labdát, Jova jobbra vetődött. Vezet a Debrecen!0–1

79. perc: Tizenegyest kapott a Debrecen! Mihelic hozta játékba Tiszát, akit a tizenhatoson belül Csilus Tamás csak szabálytalanul tudott megállítani. A vétkes sárga lapot kapott tettéért.

A mögöttünk hagyott percekben a Fradi a veszélyesebb, de az eredményjeltőn ennek nincs látszata.

74. perc: Buzsáky is megkísérelte a gólszerzést, 22 méteres próbálkozása elkerülte a kaput.

74. perc: Újabb Csilus Tamás, Polekszics párbaj, megint a debreceni kapus nyert.

73. perc: Batik Bence kiugratása után Böde Dánielt fellökte az egyik debreceni védő a tizenhatoson belül, de a játékvezető sípja néma maradt.

70. perc: Mateos sem játssza végig a meccset, Nalepa visszaállt.

69. perc: Tisza szöglete után az imént beállt Nagy Zoltán öt méterről, fejjel nem találta el a kaput. Nagy helyzet volt!

67. perc: Csilus Tamás 22 méteres erőtlen lövését könnyedén védte Polekszics.

67. perc: Szakály Péter helyett Nagy Zoltán a pályán. A magyar válogatott középpályás nem sok időt töltött a játéktéren.

64. perc: Joel Damahou csúnya belépője sárga lapot ért, Csilus Tamás volt a szenvedő fél.

63. perc: Érvénytelen gól már van. Kulcsár fejelt a Fradi kapujába, de a partjelző lest jelzett.

62. perc: Böde tört be a tizenhatoson belülre a jobb oldalon, hétméteres próbálkozását Novakovics bravúrral védte.

61. perc: Vadnai Dániel beadását követően L'Imam Seydi lőtt ollózva kapura, ám Jovának nem okozott gondot a hárítás.

59. perc: Böde Dániel fejelt Vukasin Polekszics ölébe. Apró szépséghiba, hogy már lesen tartózkodott.

58. perc: Kulcsár Tamás próbálkozott tíz méterről, de nem tudott túljárni Jova eszén.

Tempójában és a helyzetek számában is ég és föld a különbség a két félidő között – legalábbis eddig.

53. perc: Tisza Tibor távolról lőtt, a labda megpattant, Jova Levente magabiztosan védett.

A cserék új színt hoztak a meccsbe, amely ismét megélénkült.

51. perc: Nagy Dominik játszott össze Buzsáky Ákossal, majd 17 méterről lőtt, de nem sokkal célt tévesztett.

A Fradi a Jova – Csilus T., Batik, Mateos, Orosz M. – Buzsáky, Holman, Csilus Á. – Nagy Dominik, Böde, Péter Antal felállásban lépett pályára a szünet után.

A Ferencvárosnál többek között beállt Péter Antal is, akinek köszönhetően mozgékonyabbá vált a Fradi támadósora.

A debreceniek a Polekszics – Lázár P., Morozov, Mészáros N., Vadnai – Damahou – Tisza, Szakály P., Mihelic – Kulcsár, Seydi összeállításban jöttek ki a második játékrészre.

46. perc: Kezdetét vette a második félidő!

A szünetben David Mateos kivételével minden játékosát lecserélte Thomas Doll.

Közben érdekes hír látott napvilágot a Ferencváros háza tájáról, Leonardo a tavaszi szezon során a Haladás elleni mérkőzés előtt összeverekedett egyik csapattársával. Bővebben itt olvashat a történésekről!

45. perc: Véget ért az első félidő, a szünetben Ferencváros–Debrecen 0–0!

42. perc: David Mateos unta meg a tili-tolit, 35 méteres bombáját Novakovics parádés vetődéssel fölé ütötte a labdát.

Az utóbbi percekben alább hagyott az iram, a két tizenhatos között zajlik a játék.

33. perc: Az FTC egyik legaktívabb játékosát, Lauthot ugratta ki Nagy Dániel, a német támadó 16 méteres lövése fél méterrel a léc fölött hagyta el a játékteret.

Thomas Doll gesztusaiból arra következtethetünk, hogy nem elégedett a látottakkal.

Tény és való, a Debrecen közelebb jár a vezető gól megszerzéséhez.

30. perc: Bódi szabadrúgása után Ludánszki Bence fejelt kapura, de a Fradi kapusa megint a helyén volt.

29. perc: Újabb Loki-helyzet! A ferencvárosi játékosok elveszítették a labdát a saját tizenhatosuk előterében, de Selim Bouadla 22 méteres lövése után Dibusz ismét védett.

27. perc: Bosnjak szerette volna játékba hozni Lauthot, a labdája azonban túl hosszú volt.

Megélénkült a mérkőzés, az utóbbi percekben a DVSC akarata érvényesült.

25. perc: Ferenczi szöglete után Sidibe próbálkozott 10 méterről, de nem járt sikerrel.

24. perc: Havojic adott volna be a bal oldalról, de a labda az oldalhálóban kötött ki.

22. perc: A néhány nappal ezelőtt szerződést hosszabbító Gyömbér Gábor távoli lövése elkerülte a kaput.

21. perc: Újabb szögletet végezhetett el a Debrecen, de Bosnjak felszabadított. Az eset során a magyar válogatott védő ütközött Brkoviccsal, mindkét játékos ápolásra szorult.

16. perc: A sarokrúgás után nem alakult ki veszély a hazaiak kapuja előtt.

15. perc: Az első komoly lehetőség! Ferenczi János nyolcméteres kísérletét Dibusz Dénes látványos vetődéssel, és nagy bravúrral szögletre tenyerelte.

14. perc: Bódi forgatta meg emberét a jobb szélen, beadása után a Fradi új szerzeménye, Michal Nalepa csukafejessel mentett.

13. perc: Selim Bouadla került a földre egy összecsapást követően, de tudta folytatni a játékot.

11. perc: Nagy Dániel veszélyes szabadrúgása után Novakovics kapus tisztázott.

9. perc: Havojic beadása után a tizenhatoson belül érkező Lauth elől szabadítottak fel a debreceni védők.

A Ferencváros első nyári felkészülési meccsén 16–0-ra legyőzte a Szabadkígyóst, majd 1–1-es döntetlenre végzett az NB I-es újonc Dunaújvárossal.

A meccs elején a vendégek birtokolták többet a labdát.

4. perc: Bódi élesen középre lőtt labdája Dibusz zsákmánya lett.

3. perc: Ibrahima Sidibe próbálkozása elakadt a védőkben, az ellentámadás során Benjamin Lauth indult meg Nenad Novakovics kapuja felé, de Korhut Mihály utolérte és szerelte őt.

A Ferencváros zöld-fehérben, a Debrecen tiszta pirosban lépett pályára.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés!

A Debrecen kezdőcsapatában helyet kap Aleksandar Jovanovic, aki a nyáron a Ferencvárosból igazolt a hajdúságiakhoz.

A zöld-fehérek a Sliema Wanderers elleni Európa-liga-selejtezőre, míg a magyar bajnok a Cliftonville elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésekre készül. A Fradinak ez lesz az utolsó találkozója a máltai csapat elleni összecsapás előtt.

Köszöntjük kedves Olvasóinkat a Ferencváros–DVSC-Teva felkészülési mérkőzés online közvetítésénél!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik