FTC: Leonardo összeverekedett csapattársával?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.28. 16:10
null
Sok probléma volt Leonardóval, a csapatba nem tudott beilleszkedni, így valószínűleg távozik az FTC-től (Fotó: NS archív)
Amint arról beszámoltunk, Orosz Pál, a labdarúgócsapatot működtető FTC Zrt. vezérigazgatója és a klub elnöke, Kubatov Gábor a fradi.hu-n megjelent videointerjúban válaszolt a klubbal kapcsolatos legfontosabb kérdésekre. Szóba került a brazil Leonardo ügye is, akinek ferencvárosi jövője egyelőre kérdéses.

„Leonardóval kapcsolatban inkább általánosságban beszélnék – mondta Orosz a fradi.hu-nak adott videointerjúban arra a kérdésre, hogy a távozók sorában lesz-e a brazil. – A Ferencváros egy olyan közeg, ahol be kell illeszkedni a csapatba, a saját tudásodat a csapat javára kell fordítani, bizonyos szabályokat el kell fogadni. Az egység mindennél fontosabb, ha valaki ennek nem tud megfelelni, és valakinek könyörögni kell neki egy nagyon fontos meccs előtt, hogy szálljon fel a buszra és jöjjön el a csapattal, vagy összeverekszik csapattársával az öltözőben, annak nincs helye a Ferencvárosnál, és nem csak én gondolom így, hanem a szakmai stáb is. Ilyen esetben indifferens, hogy az adott játékos sokkal jobb képességű, mint egy másik játékos, ha nem hajlandó beállni a sorba a többiekkel együtt, akkor nincs itt helye.”

Az elhangzottak pontosítása céljából a Nemzeti Sport Online megkereste a Ferencvárost, de a klubnál nem kívánták kommentálni az elhangzottakat.

Információink szerint a 29. fordulóban, a Haladás elleni volt az a mérkőzés, amely előtt Leonardo nem akart elutazni a csapattal, és valóban volt arra példa, hogy összeverekedett egy alkalommal az egyik csapattársával.

Az, hogy a Haladás elleni meccsen nem akart pályára lépni, összefügghet azzal, hogy egy bizonyos meccsszám elérésével automatikusan meghosszabbodott a szerződése. A szerződésében szereplő opció a Haladás elleni meccs után életbe is lépett, így jelenleg is még egy évig megállapodás köti a brazilt a klubhoz, miközben közösségi oldalakon már többször jelezte, nem érzi annyira jól magát Magyarországon.

„Van ezer baj, például edzésekről való késés, de a futballban van minden... – így Kubatov a Leonardo-helyzetről. – Ha ezt egyszer megengeded, akkor a többieknek is meg kell. Ha egyszer hagyod azt, hogy egy játékos elkéssen a felkészülésről, akkor a többiek is jogot formálnak rá. Tegyük fel, hogy egy kicsit jobban kezdenek el játszani, rúgnak négy-öt gólt, úgy gondolják, hogy kihagyhatatlanok a csapatból, akkor ott állunk majd, hogy a felkészülés elején a 25 fős keretből csak 12-en jelennek meg... Szerintem ez nem vezet sehova.”

„Leonardóval kapcsolatban a mi lelkiismeretünk tiszta. Egy olyan fiúval hosszabbítottunk szerződést, aki sérült volt, és azt fontolgatta, hogy abba akarja hagyni a labdarúgást. De azt gondoltam, hogy az ő élete egy jó példa. Szegény sorból jövő srác, aki mégiscsak eljutott valahová, itt van közöttünk, ezért a Ferencváros megteszi ezt a gesztust. Pontosan tudtuk, hogy hat hónapnál hamarabb (ebből egyébként egy év lett) nem tud felépülni, ha egyáltalán vissza tud térni. Mégis megtettük ezt a gesztust, tisztességgel fizettük ezt a fiút – legalábbis addig, ameddig sérült volt –, de ennél több, hogy Amszterdamba elküldtük egy rehabilitációra is, azt gondoltuk, hogy belefér az életünkbe. A mi lelkiismeretünk tiszta, megtettünk mindent, hogy jól érezze magát. Sajnálom, hogy idáig jutottak a dolgok, mert senki sem őrült meg, mindenki tudja, hogy a futballtudása fantasztikus, kevés ilyet lehet látni magyar pályán.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Batik Bence (MTK – kölcsönből vissza), Bosnjak Predrag (Haladás), Emir Dilaver (osztrák, Austria Wien – Ausztria), Tomislav Havojic (horvát, NK Istra 1961 Pula – Horvátország), Stjepan Kukuruzovic (svájci-horvát, FC Zürich – Svájc), Benjamin Lauth (német, 1860 München – Németország),Nagy Dániel (Osnabrück – Németország), Michal Nalepa (lengyel, Wisla Kraków – Lengyelország), Orosz Márk (Lombard Pápa – kölcsönből vissza?)
Távozott/távozhat: Ulysse Diallo (mali, Arouca – Portugália), Józsi György (?), Julian Jenner (holland, ?), Aleksandar Jovanovic (bosnyák, DVSC), Laczkó Zsolt (?), Leonardo (brazil, ?) Mark Otten (holland, ?), Arsenio Valpoort (holland, ?), Muhamed Besic (bosnyák, ?), Mateo Pavlovic (horvát, Werder Bremen – német, kölcsönből vissza?)
Kiszemeltek:Gera Zoltán (szabadon igazolható, West Bromwich Albion – Anglia), Jasmin Mesanovic (bosnyák, Celik Zenica – Bosznia-Hercegovina), Kenan Piric (bosnyák, Gent – Belgium), Mateo Pavlovic (horvát, Werder Bremen – német)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik