Kikapott másodosztályú ellenfelétől a Ferencváros

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.26. 17:55
A magyar bajnok Ferencváros a brazil Red Bull Bragantinóval vívott felkészülési mérkőzést, és a másodosztályú dél-amerikai csapat 2–1-re megnyerte a találkozót.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Ferencváros–Red Bull Bragantino (brazil) 1–2 (0–2)
Bad Häring (Ausztria)
Ferencváros:
Gróf – Botka (Lovrencsics G., 60.), Takács Zs. (Blazic, 60.), Frimpong (Dvali, 60.), Leandro (Heister, 60.) – Csonka (Haratin, 60.), Sigér (Wilmots, 60.) – Isael (Zubkov, 60.), Skvarka (Rui Pedro, 60.), Nguen (Szerető, 60.) – Szihnyevics (Priskin, 60.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov
Red Bull Bragantino: Júlio César – Aderlan (Lucas Ramon, 79.), Ligger (Rayan, 66.), Léo Ortiz (Anderson Marques, 79.), Edimar (Rafael Silva, 77.) – U. Correira (Pio, a szünetben), Barreto (Baralhas, 66.) – Ytalo (Ryller, 66.) – Bruno Tubarao (Robinho, a szünetben), Thiago Ribeiro (Claudinho, a szünetben), Roberson (M. Peixoto, 77.). Vezetőedző: Antonio Carlos Zago
Gólszerző: Szihnyevics (49.), ill. Ytalo (13.), Barreto (21.)

A brazil másodosztály éllovasával, a Red Bull Brasil és a Bragantino egyesülésével létrejött klubbal találkozott ausztriai edzőtábora közben a Bajnokok Ligájára készülő Ferencváros, és hamar kiderült, hogy a bajnoki szünet közben nem nyaralni jöttek a dél-amerikaiak, ugyanis a szünetre már két góllal vezettek.

Jó nevű játékosok alkotják a Copa América-győztes egykori védő, a 37-szeres válogatott, a Romában is megforduló Antonio Carlos Zago keretét (Júlio César, Alex Alves, Romário, Robinho, Correira, Anderson, Thiago, Matheus, Silva), de igazából korántsem világverő alakulat – ám egy jól eltalált szabadrúgásból és egy szélről jövő beadást követő fejes góllal kétgólos előnnyel vonulhatott pihenőre.

Ahol Szerhij Rebrovnak lehetett egy-két jó szava játékosaihoz, mert Mikalaj Szihnyevics szép góllal hamar szépített, ám aztán kevés jó támadást láthattunk a zöld-fehérektől. Rebrov a 60. percben Gróf Dávid kivételével lecserélte a teljes csapatot, és ugyan sokkal dinamikusabban, magabiztosabban futballoztak a magyar bajnok játékosai, azt azért nem lehet kijelenteni, hogy felborult volna a pálya.

Keményen, olykor szabálytalanul védekezett a brazil csapat (az első félidőben különösen honfitársukat, Isaelt aprították lelkesen), és ez elég is volt az enervált Ferencváros ellen. 1–2

Még négy felkészülési mérkőzés vár a Rebrov-csapatra, rögtön holnap például jöhet a Ludogorec egyik hazai riválisa, a CSZKA Szófia.

A FERENCVÁROSI TC FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: június 5.
Edzőtábor: június 7.–június 19., Regede (Bad Radkersburg, Ausztria)
Felkészülési mérkőzések:
Június 11.: FTC–Sampion Celje (szlovén III.) 9–0 (Nguen 2, Kundrák, Szihnyevics, Priskin – 11-esből, Sigér, Leandro, Lanzafame, Csernik)
Június 15.: NK Celje (szlovén I.)–FTC 0–2 (Isael, Szihnyevics – 11-esből)
Június 19.: NS Mura (szlovén I.)–FTC 1–4 (Rui Pedro, Lanzafame – 11-esből, Priskin, Szihnyevics)
Edzőtábor: június 23.–július 4. (Bad Häring, Ausztria)
Felkészülési mérkőzések:
Június 26.: Ferencváros–Red Bull Bragantino (brazil II.) 1–2 (Szihnyevics)
Június 27., csütörtök 18.00: CSZKA Szófia (bolgár I.) (Ausztria)
Június 30., vasárnap 17.00: 1. FK Príbram (cseh I.) (Ausztria)
Július 1., hétfő 17.00: Universitatea Craiova (román I.) (Ausztria)
Július 4., csütörtök 18.00: Royal Excel Mouscron (belga I.) (Ausztria)

PERCRŐL PERCRE

90. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

88. perc
Heister ad be jobbról ballal egy szögletet, de ment Anderson Marques, kontra, de közben hátraér a Fradi légiósa.

85. perc
Szerető megvillan a szélen, Anderson Marques gyorsan felrúgja brazil módi szerint. Sárga lap.

84. perc
Lovrencsics ad be jobbal jobbról, de Szerető és Priskin közé.

82. perc
Az imént csereként a jobb oldalra beálló Ramon jobbról a kapu elé lő, de nincs érkező, Priskin készül lövésre a másik oldalon, de lök közben.

77. perc
Zubkov futtatja Priskint, de közbelépnek Ortizék.

76. perc
Baralhas ballal a kapu fölé lő.

75. perc
Rebrov hangos szóval irányítja embereit, közben egy brazil korner után kontralehetőség, de Priskin hosszan szökteti Szeretőt. Rebrov most nem örül.

73. perc
Roberson variál a bal szélen, Lovrencsics azonban hatalmasat ment.

66. perc
A félidőben hármat cseréltek a brazilok, a neves Zago mester újabb hármat variált az imént. Lásd fenti jegyzőkönyv.

66. perc
Aderlan szabadrúgása elzúg a léc fölött, ahogyan pár csel után Zubkov is a léc fölé lő, a másik oldalon.

64. perc
Rui Pedro emel balról ballal az ötös előterébe, de ez a kapusé.

60. perc SORCSERE! Gróf marad, de előtte a Lovrencsics, Blazic, Dvali, Heister – Haratin, Wilmots – Zubkov, Rui Pedro, Szerető – Priskin sor a mezőnyben.

59. perc
Frimpong ment ellenfele elől becsúszással, és még dobhat is a Fradi. Előtte Takács rossz helyre fejelt egy beadást, de Barreto lövése a villámgyors magyar kapusé.

56. perc
Sigér szerez szépen labdát, de pontatlan a középreadás, nem sokra sá Sigér szűrőtársa, Csonka ment kapuja előtt.

51. perc
Helyzet, Leandro indítja Skvarklát, de remekül jön ki elé a kapus. Aztán nem sokra rá Gróf is hasonlóképpen cselekszik, az ellentámadás során.

49. PERC FRADI-GÓLLAL, MIKALAJ SZIHNYEVICS 19 méterről a jobb alsóba lő. 1–2!

46. PERC FOLYTATJUK!

De Lasha Dvalira nagy feladatok várnak a BL-ben.

A jelek szerint nem jön védő Olaszországból...


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Eldar Civic (bosnyák, Sparta Praha – Csehország), Gróf Dávid (Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként), Michal Skvarka (szlovák, MSK Zilina – Szlovákia), Szécsi Gergő (Balmazújváros)
Kölcsönbe érkezők: Danilo Ihnatenko
(ukrán, Sahtar Doneck, legutóbb kölcsönben FK Mariupol – Ukrajna), Olekszandr Zubkov (ukrán, Sahtar Doneck, legutóbb kölcsönben FK Mariupol – Ukrajna)
Kölcsönből visszatérők:
Csernik Kornél (Soroksár), Kundrák Norbert (Soroksár), Priskin Tamás (Haladás), Rui Pedro (portugál, Haladás), Silye Erik (Mezőkövesd)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –
Kiszemeltek:Bruno Duarte da Silva (brazil, FK Lviv – Ukrajna), Mihajlo Mudrik (ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna, legutóbb kölcsönben Arszenal Kijev – Ukrajna), Nwankwo Obiora (nigériai, Boavista – Portugália)
Távozók: Böde Dániel (Paks), Fernando Gorriarán (uruguayi, Santos Laguna – Mexikó), Holczer Ádám (Paks), Julian Koch (német, lejár a szerződése)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Ivan Petrjak
(ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna, onnan Fehérvár)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:


45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

Edimar a kispadon tartja a jónevű Romáriót.

45. perc
Fradi-szabarúgás még a végére, Isael ballábas, 30 méteres emelése az öltöző lemeztetején csattan. Aztán még egy brazil korner, Botka menti a kapu előtt, de ismétlés... Kisszöglet, rossz Edimar-beadással a végén. Aztán jókora ráadás még a végén az ápolások miatt.

43. perc
Sigér szép passza után Edimar ment az utolsó pillanatban a 16-oson, és higgadtan hazaadja a labdát.

38. perc
Furcsa jelenet, Ortiz lő előre egy szabadrúgást a felezőtől, de fejen találja Ytalót. Ápolás.

A harmincszoros bajnok bő, harminctagú kerettel indult útnak Ausztriába, immár a válogatott keret tagjai is csatlakoztak az együtteshez, így Varga Roland, Lovrencsics Gergő, Dibusz Dénes és Gróf Dávid is együtt készül a többiekkel. De hiába a festői környezet, a tervek szerint Szerhij Rebrov a következő tíz napban „kifacsarja” a keret tagjait, hiszen a játékosokra öt edzőmérkőzés vár. A vezetőedző úgy tartja, a bolgár Ludogorec elleni BL-selejtezőre úgy lehet a leginkább felkészülni, ha sorra játsszák a felkészülési találkozókat. A csapat szerdán a brazil Red Bull Brasil ellen kezd, majd a bolgár CSZKA Szófi a, a cseh FK Príbram, a román Universitatea Craiova, végül a belga Royal Mouscron vár rájuk.

36. perc
Bruno passza után Ribeiro lopta a távolságot, majd a kapu mellé lőtt, előtte Isael emelését fejelte el az utolsó pillantban Nguen elől Ligger.

Nem kímélik a brazilok a brazilt.

31. perc
Isaelt ötödször rúgják meg, majd rosszul lép a balon, ápolás.

29. perc
Isael 16-os előtti lövése megpattan Skvarkán, de odaér a kapus, a kipattanó azonban a Fradié... de lesen állt Szihnjevics.

28. perc
Egyébként szokatlanul kisméretű a pálya, ezért is lehetett most pontatlan a Nguen indította Leandro bal oldali, ballábas beadása.

23. perc
Sigér odalép ellenfelének, ápolás és ivószünet.

„Még csak egy napja vagyunk tt, de mondhatom, minden adva van ahhoz, hogy megfelelően felkészüljünk az előttünk álló feladatokra – mondta lapunknak Miha Blazic, a zöld-fehérek 26 esztendős belső védője. – Remek körülmények vártak ránk, és a hangulattal sincs probléma. Minenki keményen végzi az edzéseket, motiváltak vagyunk, az összes játékos szeretné bizonyítani Szerhij Rebrov vezetőedzőnek, hogy a kezdőcsapatban a helye.”

21. PERC OTT A MÁSODIK! A dallamos nevű Bruno Tubarao ad be szépen a jobb oldalról, középről BARRETO meg a bal sarokba fejelte a labdát. 0–2!

19. perc
Skvarka szabadrúgása elzúg a léc fölött.

Jó kis nevek: ez a Júlio César nem a volt interes, válogatott ász, 34 éves, ő a csapatkapitány. A Corinthians neveltje. Cseréje meg Alex Alves, Hertha-drukkerek előnyben.

18. perc
Ligger ment becsúszva a jobb szélen Isael elől, a szögletet Isael kapura tekeri, de véd ismét a kapus.

15. perc
Belehúz a Fradi, de mentenek az utolsó pillanatban a lőni akaró Szihnyevics elől, Sigér sarkazása meg Júlio César kapusé.

A támadó mindenes nyolc fellépésén négyszer volt eredményes a hazai pontvadászatban.

13. PERC VEZET A RED BULL! YTALO a 16-os vonaláról, középről jobbal a bal felső sarokba tekeri a szabadrúgást. Gróf hatalmasat repült, mintha még hozzá is ért volna picit, de hiába: 0–1!

12. perc Abraham Frimpong
utoléri, de szabálytalanul szereli Robersont. Sárga lap.

8. perc Takács újabb szép szereléssel jeleskedik, olyan ma, mint egy gyorskezú sportszergyártó.

A Fradival kapcsolatban az elmúlt hetekben több hír is megjelent a nemzetközi sajtóban, hogy balhátvédet keres a klub a német Marcel Heister mellé, mert jelenleg ő az egyetlen balhátvéd a csapatban. Legutóbb a Palermo norvég válogatott balhátvédjét, Haitam Aleesamit hozták kapcsolatba Olaszországban a Ferencvárossal, de végül Civicet választották.

A prágai Spartától távozó, nyolcszoros bosnyák válogatott játékost, Eldar Civicet kedden hiába várták Zágrábba, hogy aláírja a szerződését a Dinamóhoz, a Transfermarkt által egymillió euróra becsült balhátvéd meggondolta magát, és inkább Budapest felé veszi az irányt – az FTC be is jelentette a védő szerződtetését. A Dinamo Zagreb figyelmébe a bosnyák válogatott szövetségi kapitánya, Robert Prosinecki ajánlotta a Sparta Praha bosnyák válogatott balhátvédjét, a 23 éves Eldar Civicet, aki a legutóbbi idényben 20 bajnokin szerepel (és két gólpasszt adott) a prágaiaknál.

7. perc
Itt a Fradi-helyzet is, de Isael kecsegtető helyzetből mellé lövi Nguen passzát.

4. perc Botka ellöki ellenfelét, szabadrúgás, egy nagyon pontatlan Ribeiro-emeléssel.

3. perc
Ligger emelésével kapura húz Roberson, de les.

1. perc
Egy nagy Takács-mentéssel nem sokkal a középkezdés után, a fiatal védő hatalmasat mentett a gólvonalon becsúszva Roberson lövése után! A brazil akció egy labdaszerzéssel indult.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A környezet magával ragadó. Elnézve a helyszínt, azt is mondhatnánk, ha nem kőkemény munka várna a hegyekben a Ferencváros labdarúgóira, a világ legboldogabb emberei is lehetnének. Az ablakból madárcsicsergés hallható, körben festői szépségű hegyek húzódnak, a környező erdőkben jobbnál jobb turistaútvonalak találhatók – Lovrencsics Gergőék mesebeli környezetben készülhetnek a közelgő, Ludogorec elleni Bajnokok igája-selejtezőre. A zöld-fehérek a korábbi ausztriai edzőtábort követően hétfőtől ismét a szomszédos országban tréningeznek, ezúttal Bad Häring városában.

A FERENCVÁROS UTAZÓ KERETE
Kapusok:
Dibusz Dénes, Gróf Dávid, Szécsi Gergő
Védők:Abraham Frimpong, Botka Endre, Lasa Dvali, Leandro de Almeida, Lovrencsics Gergő, Marcel Heister, Miha Blazic, Otigba Kenneth, Silye Erik, Takács Zsombor
Középpályások:Bőle Lukács, Csonka András, Danilo Ihnatenko, Ihor Haratin, Marten Wilmots, Michal Skvarka, Olekszandr Zubkov, Rui Pedro, Sigér Dávid, Sztefan Szpirovszki
Támadók:Davide Lanzafame, Isael Barbosa, Mikalaj Szihnyevics, Priskin Tamás, Szerető Krisztofer, Tokmac Nguen, Varga Roland

Az utazás némi igalmakat is tartogatott.

A Ferencváros labdarúgócsapata 30 játékossal vágott neki a második edzőtábornak – olvasható a klub hivatalos honlapján. A zöld-fehérek szintén Ausztriában készültek június 19-ig, a 12 napos edzőtábort követően 23-án indultak ismét útnak. Az első edzőtáborba 27 labdarúgó utazhatott (Olekszandr Zubkov később csatlakozott), most viszont csatlakoztak a válogatott játékosok, illetve a legújabb igazolás, Danilo Ihnatenko is. Varga Ádám, Bánki Márton, Könczey Márk, Szabó Richárd, Csernik Kornél és Kundrák Norbert ezúttal nem tart a csapattal. A programban öt felkészülési meccs szerepel.

Ausztriában rendezik a mérkőzést, festői környezetben: hegyek dalmahodnak, erdők zöldellnek.

A Red Bull a brazil másodosztály éllovasa, a bajnoki szünetben átugrott Európába.

Közvetítésünk a fradi.hualapján készül.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FERENCVÁROS–RED BULL BRAGANTINO FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÜNKBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik