Felkészülés: Életem legfontosabb meccse – Moniz a Milan legyőzése után

Vágólapra másolva!
2022.07.23. 20:38
A ZTE alaposan meglepte a felkészülési meccsre Zalaegerszegre utazó olasz bajnok Milant, hiszen kevesebb mint 30 perc alatt háromgólos előnyre tett szert. Az olaszok megrázták magukat, átvették az irányítást, de csak két gólra voltak képesek, így a magyar csapat 3–2-re nyert a hazai közönség nagy örömére. Így értékelt a magyar alakulat vezetőedzője, Ricardo Moniz a mérkőzés után.
Ricardo Moniz döntőre készült a ZTE-vel a Milan ellen (Fotó: Szabó Miklós)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Ricardo Moniz döntőre készült a ZTE-vel a Milan ellen (Fotó: Szabó Miklós) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

A ZTE trénere, Ricardo Moniz azzal kezdte: úgy készült csapatával erre a találkozóra, mint egy döntőre.

„Életem eddigi legfontosabb mérkőzése volt, ennek megfelelően próbáltunk felkészülni. Kezdettől fogva presszingeltük őket két csatárral, így tudtunk kezdeményezni, és nem is tudott ezzel a Milan mit kezdeni, így háromgólos előnybe kerültünk. A Milan aztán felébredt, többet használta a védekező középpályásokat, így átvette az irányítást, helyzetei voltak, és szépített is. A második félidőre Ikoba fizikálisan nem volt felkészülve, így teljesen átvette a Milan az irányítást, ezzel a filozófiánkkal ellentétes játék alakult ki.”

Hozzátette: ezt a győzelmet fordulópontnak tekinti.

„Ettől az eredménytől ezentúl úgy tudunk játszani, mint a favoritok. Ez nemcsak a csapat sikere, hanem minden zalaegerszegi emberé, a régióé, egy fordulópont lesz a klub életében.”

RICARDO MONIZ SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

Kálnoki Kis Dávid: Ádám Martin ellen többet hibáztam, mint a Milan ellen

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Zalaegerszegi TE–Milan (olasz) 3–2 (3–1)
Zalaegerszeg,
ZTE Aréna, 11 114 néző. Vezette: Andó-Szabó
ZTE:
Demjén – Gergényi, Mocsi, Kálnoki-Kis, Bedi – Tajti, Szankovics, Meshack (Diego Santos, 65.) – Májer (Huszti A., 65.), Németh D. (Ikoba, a szünetben), Szalay (Kovács B., a szünetben). Vezetőedző: Ricardo Moniz
MILAN:Tatarusanu (Maignan, 60.) – Florenzi (Calabria, 60.), Kalulu (Krunic, 60.), Gabbia, Ballo-Touré (Tomori, 60.) – Tonali (Adli, 60.), Brescianini (Bennaszer, 60.) – Junior Messias (Saelemaekers, 60.), B. Díaz (D. Maldini, 60.), Rebic (R. Leao, 60.) – Giroud (T. Hernandez, 60.). Vezetőedző: Stefano Pioli
Gólszerző:Meshack (2.), Mocsi (24.), Tajti (27.), ill. Giroud (30. – 11-esből), Krunic (86.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik