I. M.
2019.07.06 09:20 Frissítve: 2019.07.06 09:44

Fehérvár: szerződtették a Haladás nigériai légiósát – hivatalos

A labdarúgó NB I-ben szereplő Mol Fehérvár FC a hivatalos honlapján tudatta, hogy szerződtette az NB II-be kiesett Haladástól távozó Funsho Bamgboyét.

 

A 20 éves Bamgboye 2017 januárjában igazolt Magyarországra, méghozzá a Haladáshoz. A szombathelyiek színeiben 36 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, amelyeken négy gólt szerzett, a Magyar Kupában hét találkozón kapott szerepet. 2015-ben tagja volt az U17-es világbajnok nigériai válogatottnak, a döntőben gólt is szerzett.

„Funsho egészen fiatalon jött hazánkba focizni, s már akkor, az utánpótlásban felhívta magára a figyelmet sebességével és gólra törő játékával. Azóta már a felnőttfutballban is megmutatta a képességeit, tette mindezt egy nehéz helyzetben lévő csapatnál. Biztos vagyok benne, hogy ezek a tulajdonságai még tovább fejlődnek majd a szakmai stábunk útmutatása mellett, hiszen még mindig csak húszesztendős. A nagy versenyhelyzet is biztosan jó hatással lesz a fejlődésére” – mondta Kovács Zoltán sportigazgató a molfehervarfc.hu-nak.

„Nagy lehetőségnek élem meg azt, hogy csatlakozhattam a Vidihez, hiszen az ország egyik legjobb együtteséről van szó! Szeretnék bajnoki címet ünnepelni itt, valamint vonzó volt számomra az is, hogy akár Európában is megmutathatom magam. A szurkolóknak csak annyit tudok üzenni, mindig minden tőlem telhetőt megteszek majd azért, hogy sikeres legyen a csapat! Mivel jó ideje Magyarországon játszom már, természetesen ismertem a klubot, nem volt nehéz amellett döntenem, hogy ide igazolok – mondta Bamgboye, akit az U17-es vb-címről és a katari Aspire Akadémián eltöltött időről is kérdeztek. – Szép emlék számomra mind a kettő. 2015-ben nyertük meg a korosztályos vébét, ez már nem ma volt, de bízom benne, hogy ha itt jó teljesítményt nyújtok, akkor majd újra a nigériai szövetség látókörébe kerülök és újra magamra ölthetem a címeres mezt. A katari Aspire Akadémián eltöltött négy évre is jó szívvel emlékezem vissza, hiszen remek körülmények között, képzett szakemberek tanítottak meg minket a labdarúgás alapjaira.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A MOL FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők: Funsho Bamgboye (nigériai, Haladás), Kovács Dániel (Soroksár), Ivan Petrjak (ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna, legutóbb kölcsönben Ferencváros), Rus Adrián (romániai, PAFC, legutóbb kölcsönben Sepsi OSK – Románia)
Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatérők:
Réti Patrik (?, BFC Siófok), Tóth Bence (?, Vasas FC)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –
Kiszemeltek:
Jasir Asani (albán, Partizani Tirana – Albánia), Bruno Duarte da Silva (brazil, FK Lviv – Ukrajna), Halmai Ádám (Haladás, próbajáték), Viszar Muszliu (északmacedón, Shkëndija – Észak-Macedónia), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország), Nyári Patrik (Haladás, próbajáték), Pascal Struijk (holland, Leeds United – Anglia), Zsóri Dániel (Debreceni VSC)
Távozók: Bévárdi Zsombor (Vasas-kölcsön után Debreceni VSC), Joan Campins (spanyol, szabadon igazolható), Hársfalvi András (szabadon igazolható), Sós Bence (PAFC, kölcsön után végleg), Szabó Bence (Diósgyőri VTK, kölcsön után végleg)
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Elvir Hadzic
(bosnyák), Hangya Szilveszter (Bp. Honvéd), Boban Nikolov (északmacedón, Brescia – Olaszország)

2022.11.25 21:49:32

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2022.11.24 23:17:48

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2022.11.24 07:58:00

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Sokak szerint csónakkal kellett volna kimenteni a bírót a Latorca utcából.

2022.11.18 23:59:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az ősz álomtizenegyében hét ferencvárosi található.

2022.11.19 00:08:14

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. És itt jutunk el a csercseszovi futballfelfogás alapjához: a labdarúgóit felszabadítja a kötöttségek alól, és hagyja, hogy abban a szerepben, taktikával játssznak, amiben a leginkább ki tudják bontakoztatni képességeiket..