I. SZ. 2020.04.19 20:02 Frissítve: 2020.04.19 20:10

Fehérvár: Stopira nehezen viseli a kényszerszünetet

Nehezen viseli a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetet Stopira, a Mol Fehérvár magyar állampolgársággal is rendelkező zöld-foki-szigeteki labdarúgója, akinek a családja és a futball is nagyon hiányzik.

Stopira nem viseli jól az otthon ülést (Fotó: Nagy Norbert/Fejér Megyei Hírlap)

„Roppant nehéz ez az időszak, számomra különösen is, hiszen távol vagyok a családomtól, és lehetőségünk sincs arra, hogy belátható időn belül ismét együtt lehessünk – mondta a Fehérvár honlapjának Stopira.Persze az internet segítségével napi szinten tartjuk a kapcsolatot, de azért az mégsem olyan, mint amikor együtt vagy a szeretteiddel.”

A védő sokat edz, de hiányzik neki a játék, a mérkőzés.

„Nem emlékszem, hogy valaha is eltelt volna ennyi idő foci nélkül, mióta profi futballista vagyok – nyilván azokat az időszakokat kivéve, amikor sérülés miatt nem játszhattam. Bízom benne, hogy be tudjuk fejezni a szezont, akár úgy is, hogy zárt kapuk mögött játszunk – mondta Stopira, aki szívesen játszana zárt kapus mérkőzéseket is, ha közvetíti a televízió. – Az emberek otthon vannak, nincs semmi szórakozási lehetőségük. Ha folytatódna a bajnokság, akkor biztos vagyok benne, hogy sokkal többen néznék a meccseinket a tv-ben, mint a korábbi időszakban.”

Stopira a Zöld-foki Szigeteken kialakult helyzetről elmondta, hogy bár nincs sok fertőzött, hazájában félnek az emberek. Elővigyázatosságból leállt az élet Afrika nagy részén is.

„Rengetegen elvesztették az állásukat, az élet gyakorlatilag a Zöld-foki szigeteken is leállt, a határok zárva vannak, sokan napról napra éltek eddig is, nem igazán tudtak félretenni pénzt” – mondta a labdarúgó, aki válogatott társaival összefogva adományozott hazája jótékonysági szervezeteinek.

2021.05.11 10:48:23

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

A pályák bűvöletében éltek, egyikük, Béla egyenesen a válogatottságig vitte.

2021.05.13 23:47:08

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A szurkoló, aki egy a történettel, s aki „eggyé lenni” vágyik csapatával, nagyon szeretné a misztikus uniót (a feloldódás csodáját) megélni a maga életében, nagyon kívánná a „belső körhöz” tartozónak tudni magát.

2021.05.11 22:41:10

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A ZTE-től is több lejáró szerződésű játékos távozhat. Kövesse nyomon a keretek változásait körképünkben!

2021.05.12 07:11:19

Labdarúgó NB I CSERHÁTI ANDRÁS

A támadó több mint egy évtized után távozott a Honvédtól, és elindul Amerikába.