Fehérvár: Stopira nehezen viseli a kényszerszünetet

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.04.19. 20:02
null
Stopira nem viseli jól az otthon ülést (Fotó: Nagy Norbert/Fejér Megyei Hírlap)
Nehezen viseli a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetet Stopira, a Mol Fehérvár magyar állampolgársággal is rendelkező zöld-foki-szigeteki labdarúgója, akinek a családja és a futball is nagyon hiányzik.

„Roppant nehéz ez az időszak, számomra különösen is, hiszen távol vagyok a családomtól, és lehetőségünk sincs arra, hogy belátható időn belül ismét együtt lehessünk – mondta a Fehérvár honlapjának Stopira.Persze az internet segítségével napi szinten tartjuk a kapcsolatot, de azért az mégsem olyan, mint amikor együtt vagy a szeretteiddel.”

A védő sokat edz, de hiányzik neki a játék, a mérkőzés.

„Nem emlékszem, hogy valaha is eltelt volna ennyi idő foci nélkül, mióta profi futballista vagyok– nyilván azokat az időszakokat kivéve, amikor sérülés miatt nem játszhattam. Bízom benne, hogy be tudjuk fejezni a szezont, akár úgy is, hogy zárt kapuk mögött játszunk – mondta Stopira, aki szívesen játszana zárt kapus mérkőzéseket is, ha közvetíti a televízió. – Az emberek otthon vannak, nincs semmi szórakozási lehetőségük. Ha folytatódna a bajnokság, akkor biztos vagyok benne, hogy sokkal többen néznék a meccseinket a tv-ben, mint a korábbi időszakban.”

Stopira a Zöld-foki Szigeteken kialakult helyzetről elmondta, hogy bár nincs sok fertőzött, hazájában félnek az emberek. Elővigyázatosságból leállt az élet Afrika nagy részén is.

„Rengetegen elvesztették az állásukat, az élet gyakorlatilag a Zöld-foki szigeteken is leállt, a határok zárva vannak, sokan napról napra éltek eddig is, nem igazán tudtak félretenni pénzt” – mondta a labdarúgó, aki válogatott társaival összefogva adományozott hazája jótékonysági szervezeteinek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik