Győri ETO: Strestíket öt hónapra eltiltotta az MLSZ

Vágólapra másolva!
2013.05.14. 18:48
null
Leonardót hordágyon kellett levinni Strestík brutális becsúszása után (Fotó: Czerkl Gábor)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága keddi ülésén úgy döntött, a bajnok Győri ETO cseh középpályását, a vasárnap a ferencvárosi Leonardónak súlyos sérülést okozó Marek Strestíket május 14-től öt hónapra eltiltja.

 

Mint ismert, a 26 esztendős Strestík a vasárnapi, Ferencváros ellen 1–0-ra megnyert bajnokin piros lapot érően, hátulról becsúszott Leonardónak, az FTC télen szerződtetett brazil labdarúgójának, akinek emiatt eltörött a szárkapocscsontja.

„Strestík a Ferencváros elleni bajnoki mérkőzésen súlyos, ellenfele pályafutását is veszélyeztető sérülést okozott Leonardónak, a vendégek játékosának. Strestík hátulról történt becsúszása önmagában is rendkívül veszélyes volt, és nem is a labdára irányult, ezért döntött a fegyelmi bizottság a szokatlanul súlyos szankció mellett” – áll a hivatalos indoklásban.

Ricardo Moniz, a Fradi vezetőedzője nemrég elmondta, várhatóan 4-5 hónap kényszerpihenő vár a megsérült támadóra.

Leonardo egy közösségi portálon ironikusan megjegyezte: reméli, Strestík boldog attól, amit tett.

„A labda már messze volt, amikor a játékos rossz szándékkal rám csúszott, és lehet, hogy ezzel véget vetett a karrieremnek. Szomorú vagyok az eset miatt, de remélem, ő boldog attól, amit tett" – osztotta meg Instagramján Leonardo.

Mint korábban beszámoltunk róla, a Fradi új szerződést kínál a játékosnak, azonban az eset után kétséges, hogy Leonardo él-e a lehetőséggel.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik