K. F. 2020.04.17 07:32 Frissítve: 2020.04.17 08:45

DVTK: gőzerővel halad a pályák és a sportcsarnok építése

Bár a sportolók a koronavírus-járvány miatt jelenleg nem látogathatják csoportosan a DVTK Sportligetet, a folyamatban lévő építkezések nem álltak le: a tervek szerint halad a DVTK Multifunkciós Sportcsarnok és a DVTK Edzőközpont két új élőfüves edzőpályájának a kivitelezése – tudtuk meg a DVTK hivatalos honlapjáról.

Az épülő sportcsarnok (Fotó: Épkar Zrt. Facebook)

 

A sportcsarnok alapkövét október 8-án helyezték el, jelenleg a szerkezetépítésen végzik az utolsó simításokat a kivitelező Épkar Zrt. szakemberei, míg a két új élőfüves edzőpálya kivitelezése februárban kezdődött, és mindkettőt még az idén birtokba vehetik a klub labdarúgói, sőt a legújabb műfüves edzőpályát is befedik még az idén.

„Ahhoz, hogy szintet tudjunk lépni, azért, hogy a DVTK Labdarúgó Akadémia akkreditált akadémia lehessen, és meg tudjunk felelni, több feltételt is teljesíteni kellett, ez volt az egyik ok – idézi a dvtk.eu Benczés Miklós sportigazgatót, akit a bővítés motivációiról kérdeztek. – A másik, hogy annyira túlterheltek a pályáink, hogy időszerű is volt már, hogy ezek a pályák elkészüljenek. A fedett csarnok pedig azért nagyon fontos, mert eddig Miskolc városának a tornatermeit béreltük, hogy a téli időszakban a kisebb korosztályok is edzeni tudjanak, így megoldott lesz, hogy a labdarúgóink helyben tudjanak edzeni.”

Benczés hozzátette: szükségük lesz több fűtött füves pályára is, mert a szövetség törekvése az, hogy télen tovább kitolják a mérkőzések időpontjait, illetve hogy hamarabb elkezdődhessen a bajnokság, ehhez viszont élő füvön is kell tudni edzeni.

Ez utóbbival kapcsolatban Képes Lóránt beruházási igazgató elmondta:

„Ez a két pálya nem lesz fűthető, de a téli edzéslehetőséget az új műfüves pálya biztosítja majd, amely harmadik lépésben befedésre kerül az idén. Ősszel tehát már egy fedett, fűtött félpálya is várja majd a labdarúgókat. A háttérben most azon dolgozunk, hogy az edzőközpont rendelkezhessen a DVTK Stadionhoz hasonló fűthető pályával is, ezért az MLSZ-hez benyújtottunk egy pályázatot ennek érdekében. Amennyiben sikerrel járunk, abban az esetben az edzőközpont főépülete melletti két edzőpálya felújítására is sor kerülhet majd, így télen fűtött pályán készülhetnek az akadémia növendékei és a felnőttcsapatok.”

DRÓNVIDEÓ AZ ÉPÍTKEZÉSRŐL

 

2021.01.24 13:27:18

Labdarúgó NB I CSERHÁTI ANDRÁS (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Hidi bombagóllal szerzett vezetést, a ZTE fordított, Gazdag büntetőből egyenlített.

2021.01.24 13:22:22

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Bognár György csapata jól kezdte az évet, és otthon tartotta a három pontot.

2021.01.24 13:15:53

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Varga Roland az MTK-ban, Csonka András a Budafokban szerzett gólt az első meccsén.

2021.01.23 21:58:05

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Az öltözőbe belépve, majd a gyepre kifutva mindenkinek maga mögött kell hagynia a hétköznapi, modoros társalgást, ugyanis dresszben, gatyában, stoplisban más lesz a kommunikáció.