Galambos Dániel 2015.02.08 12:50 Frissítve: 2015.03.31 01:41

Bp. Honvéd: Engem is meglepett - Marco Rossi

George F. Hemingway, a Bp. Honvéd labdarúgócsapatának tulajdonosa ismét edzőváltásra szánta el magát: Csábi József távozik, helyét pedig Marco Rossi foglalja el, aki korábban már majd’ két évig edzősködött Kispesten, tavaly áprilisban viszont felmondott. Saját bevallása szerint az olasz trénert is meglepték a történtek. Ugyanakkor Csábi József nem kapott hivatalos indoklást a menesztésére – sejtései azonban vannak.

 

„Engem is meglepett, hogy ismét képbe kerültem a Bozsik-stadionban, de profi vagyok, és ha olyan feladat kínálkozik, amelyik tetszik, kihívást jelent, elvállalom – nyilatkozta Marco Rossi a Nemzeti Sportnak. – A Honvéd ráadásul sokkal többet jelent számomra, mint egy szimpla klub, a színei, a szurkolói még mindig különleges helyet foglalnak el a szívemben. Nagyon megkedveltem őket, és talán én is hagytam magam után nyomot. Mindenesetre az NB I tabellájára tekintve borzasztó rossz látni, hogy a kiesés ellen küzd a csapat, főképp annak tükrében, hogy velem még a nemzetközi porondért harcolt, amit az első szezonomban a harmadik hellyel sikerült is elérnünk."

Egy év sem telt el azóta, hogy Rossi lemondott Kispesten, de vajon mitől más a mostani helyzet, mint volt tavaly áprilisban? Főként, hogy ugyanaz a tulajdonos irányít, akivel a távozása előtt akadt nézeteltérése.

„A segítő szándék motivál, hogy a klubhoz méltó tavaszt produkáljon a Honvéd. Előfordul, hogy amikor kis idő elteltével az ember visszatekint a történésekre, máshogy látja őket, mint amikor éppen benne volt. Akkor frusztrált egy-két dolog, ám utólag átgondolva, más szemszögből is megvizsgálva a történeteket másképp értékeled, ami történt. Alapvetően nem voltak senkivel sem problémáim, George F. Hemingwayjel is rendben volt a kapcsolatunk decemberig. Akkor valami megtört, ami végül a lemondásomhoz vezetett."

Rossit, bár bízott benne, más magyar klub végül nem kereste meg, miként olasz kispadon sem jutott számára hely. Európán kívül akadt volna, de azt meg ő nem vállalta. A Honvéd nehéz helyzetben várja a tavaszt, ám a tréner szinte biztosra veszi a bennmaradást.

„Csak azért nem mondom, hogy száz százalék, mert a futballban bármi lehetséges, de a kilencvenkilenc egész kilenctized százalékot vállalom. Szeretném visszaadni a játékosoknak az önbizalmukat, azt elérni, hogy újra agresszív, meggyőződéssel futballozó csapat legyen a Honvéd."

Csábi József a Hemingway-éra tizenkettedik edzője volt, s elődei többségéhez hasonlóan ő sem maradt hosszan Kispesten: október végén érkezett

„Nem indokolták az elküldésemet – mondta a korábbi tízszeres válogatott védő, Csábi József, aki szerint a jelenlegi keretben, főképp a fiatalokban van lehetőség, de talán a kieséstől való félelem vagy maga a nemzetközi igazgató, Fabio Cordella olyan irányba tereli a klubot, ami nem a Honvéd érdekeit szolgálja. – Az elmúlt tíz napban sokat vitáztam a tulajdonos úrral az átigazolási politikáról, kedden konkrétan elmondtam, hogy szakmailag vállalhatatlan, ahogyan és akiket idehoznak a klubba. Lehet, ha mindenre csak bólogatok, ma is én vagyok a Honvéd vezetőedzője, csakhogy az nem én lettem volna."

A kispestiekhez kapcsolódó hír volt szombaton, hogy olasz sajtóhírek szerint Filkor Attila próbajátékra érkezett a Bozsik-stadionba, ám a hatszoros válogatott középpályás maga közölte, hogy szó sincs erről, csupán személyes okokból jött haza három napra. Mindezt korábban megerősítette George F. Hemingway is, aki úgy fogalmazott: semmit sem tud Filkorról.Broadcast live streaming video on Ustream

2023.06.06 23:26:34

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A KTE-sikeredző, Szabó István neve már az NB II-es szereplés idején is ott volt a HLSZ Év szakvezetője jelöltlistáján. Az persze más kérdés, hogy másodosztályú edzőként akkor legfeljebb rivalizálhatott és nyilván nem versenyezhetett a válogatottat az Eb-szereplésig vezető szövetségi kapitánnyal, Marco Rossival.

2023.06.03 00:11:45

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Hogy hogyan és ki miatt alakult így, azt nehéz szétszálazni.

2023.06.01 22:48:55

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mindig van egy center, akire kijön a figura.

2023.05.31 19:26:42

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Honvédra jutó milliárdokból a már hajléktalanmentes akadémiára is támaszkodva, a csodálatos új Bozsik Arénában rendre viszonylag sok szurkoló előtt futballozva kellett volna egy olyan aprócska sikert elérni, mint a bennmaradás.

2023.05.30 12:18:34

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Ajánló beállításra vár