Békéscsaba: Brendan Rodgers ajánlotta a volt liverpoolit

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.22. 10:56
Korábban már beszámoltunk róla, hogy Nathan Eccleston személyében a Liverpool korábbi játékosát teszteli az NB I-ben sereghajtó Békéscsaba labdarúgócsapata. A csatár érkezésének háterréről Zoran Szpisljak vezetőedző nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.

„Kiváló kapcsolatban állok a korábbi liverpooli menedzserrel, Brendan Rodgersszel és pályaedzőjével, Colin Pascoe-val, ők ajánlották figyelmembe Nathan Ecclestont, hiszen dolgoztak már vele" – magyarázta Zoran Szpisljak, a Békéscsaba vezetőedzője, aki Walesben végezte az edzői tanfolyamait, és a 2000-es években több angol klubnál is dolgozott, innen a szigetországi kapcsolata.

„Nem tipikus angol játékos, mert fiatalként külföldi trénerei voltak. Már az is nagy szó, hogy az ilyen kaliberű játékosok nemcsak legyintenek a magyar hívásra, hanem eljönnek próbajátékra is, ebben mérhető a fejlődésünk. Ismerve a skót vagy épp az angol futballt, illetve hozzávéve, milyen szakemberek ajánlották, nem kérdés, hogy van benne annyi, amennyi magas szintre is elég, de mindenképp szeretném látni, illik-e az elképzelésünkbe" – tette hozzá a szakember.

„Az ügynökségem jó kapcsolatban áll Zoran Szpisljak vezetőedzővel, és mivel a klub csatárt keresett, beajánlottak. Talán jobb lenne most nekem, ha nem Nagy-Britanniában futballoznék. Volt lehetőségem Ausztráliából és Thaiföldről is, de mindkettő túl messze van, viszont Magyarországra szívesen jöttem. Megnézem a körülményeket, a stáb felméri a képességeimet, eldől a jövőm" – mondta a Nemzeti Sportnak a békéscsabai lehetőségről Nathan Eccleston.

ÉRDEKES...
Érdekes a világ. Miközben a korábbi angol U-válogatottnak, a Liverpoolban is futballozó Nathan Ecclestonnak Thaiföld már túl messze volt, és szívesebben jött Magyarországra, addig az itthon nagy tehetségnek tartott, az NB I-ből mindenáron távozni szándékozó 24 éves Csiki Norbert meg sem állt a délkelet-ázsiai országig, a Sisaket FC szerződtette.

A CSATÁRRAL KÉSZÜLT TELJES INTERJÚT, MELYBEN A LIVERPOOLRÓL, ILLETVE PÁLYAFUTÁSA KORÁBBI SZAKASZAIRÓL IS BESZÉL, ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A BÉKÉSCSABÁNÁL
Érkezők:
Matus Paukner (szlovák, FC Nitra – Szlovákia), Vukasin Polekszics (montenegrói, Szutjeszka Niksics – Montenegró), Takács Péter (Mezőkövesd – szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Nathan Eccleston (angol – próbajáték, szabadon igazolható), Fröhlich Roland (Paks), Máté János (Mezőkövesd), Tóth Dániel (Kozármisleny – próbajáték)
Távozók: Lubos Ilizi (szlovák), Polonio-Guerreiro Joao, Szántó Mihály, Szilágyi Péter (Soroksár)
Kölcsönbe távozók: Bagi István (Kisvárda)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Kertész Tamás (DVSC)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Juhász György (Balmazújváros)

A BÉKÉSCSABA TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 4.
Külföldi edzőtábor: Törökország (Belek), január 26. – február 5.
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 16.: Dabas–Békéscsaba 1–0
Január 20.:Békéscsaba–Soimii Pancota (Pankota; román II.) 3–1 (Oláh L., Punosevac, Szalai D.)
Január 23., 13.00: Békéscsaba–Szpartak Szubotica (Szabadka; szerb I.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik