S. T. J. 2022.01.17 00:12 Frissítve: 2022.01.17 00:26

Balázs Benjámint meglepte, hogy kikerült az MTK keretéből; Bondár Anna első GS-főtáblás szereplésére készül

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

 

Balázs Benjámin az ősszel alapembernek számított az MTK-ban, tizenháromszor kezdett, és csak két bajnokit hagyott ki, ráadásul amióta Márton Gábor a vezetőedző, valamennyi mérkőzést végigjátszotta. Ám most nem utazott el a kék-fehérekkel a törökországi edzőtáborba, mert kikerült az első csapat keretéből. A 31 esztendős futballista lapunknak elmondta: meglepte a döntés, ugyanis a mérések alapján a három legtöbbet futó játékos között volt az ősszel, ráadásul a sérülések is elkerülték, azaz van olyan állapotban, hogy az élvonalban futballozzon. A helyzet azonban nem új a számára, hasonlót már átélt Újpesten is.

Élete első Grand Slam-főtáblás szereplésére készül Melbourne-ben Bondár Anna, aki 93. helyével az egyéni világranglistán a legmagasabban rangsorolt magyar női teniszező. Az elmúlt év végén került be a top 100-ba, aminek köszönhetően nem kellett selejtezőt játszania az Australian Open előtt – első körös ellenfele kedden a 10. kiemelt Anasztaszija Pavljucsenkova lesz. A 24 éves teniszező korábban nem került szembe ilyen magasan rangsorolt játékossal, ezért remek erőfelmérőként tekint a meccsre. Lapunknak azt is elárulta, mivel szeretné meglepni klasszis riválisát.

Miközben ország-világ az elsüllyedt Titanic drámáját taglalta, a budapesti közvélemény könnyen túllépett a magyar sportélet különleges eseményén: 1912 áprilisában megrendezték hazánk első (két) rögbimérkőzését – két angol csapat részvételével. A futball angliai testvérsportjának számító rögbi azonban nem eresztett gyökeret, hiába próbálkozott a lábbal űzött verzióban úttörő BTC rögbicsapat-alakítással is, a kísérlet kudarcot vallott. Az okokról Népsport mellékletünkben olvashatnak.

2022.05.28 09:33:15

Labdarúgó NB I L. PAP ISTVÁN

Száz évvel ezelőtt jogtalan tizenegyes miatt szakadt félbe az aranyrangadó.

2022.05.25 23:43:11

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Nem volt akkora bolondság, amikor Bernd Storck elkezdte mérni, elemezni, mit tudnak a legjobb magyar játékosok – mára csak kiderült, hogy az NB I-es futballpályákon sem csak védőkkel vagy éppen a csatárokkal, hanem a tudománnyal is versenyt kell futni.

2022.05.23 21:28:44

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Nem az anyagiak motiválják elsősorban.

2022.05.23 07:57:30

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

Bozsik Péter: Egerszegen dolgozni a bajnoki címünket hozó idényben maga volt a mámor!

2022.05.22 22:41:57

Labdarúgó NB I KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Mert utólag már nagyon könnyű volt belemagyarázni, hogy a nagyképű magyar futballista nyilván úgy gondolta, majd jól megszívatja a BEK-győztes olaszt, emelget, esernyőzik, meg brazil körözik, és tessék, mekkorát koppant – természetesen szó sem volt ilyesmiről, a legjobbnak tetsző helyzetkezelés ért igazán kellemetlen véget.