A Fradi Kriston óta nem nyert bajnokit otthon a Vidi ellen

Vágólapra másolva!
2013.04.26. 13:06
null
Örülhetnek-e ismét a hét közben az ETO-t elgázoló kecskemétiek? (Fotó: Veres Viktor)
A hét közben a Ligakupa döntőjében a Ferencváros kiütötte a Videotont, a labdarúgó NB I 25. fordulójában újra összecsap a két csapat: a Fradi 2003 óta nyeretlen bajnokin hazai pályán a székesfehérváriak ellen. Mire megy nagy sorozata megszakadását követően az ETO, és mire a győrieket 22 bajnoki után legyőző Kecskemét? Érdekességek a 25. fordulóból.
KECSKEMÉTI TE–EGRI FC


♦ Az előző fordulóban az Eger megszakította a magyar bajnoki szezon legrosszabb szériáját: 15 forduló után nyert ismét. A Kecskemét a legjobb sorozatnak vetett véget: 5–2-re legyőzte a 22 bajnoki meccsen át veretlen Győri ETO-t.

♦ Az egriek ebben a szezonban még nem nyertek meg egymás után két bajnokit. Egymást követő meccseket is csak egyszer, a Ligakupában a DVSC és a Győri ETO ellen.

♦ A Kecskeméten kívül ebben a szezonban a Kaposvár tört meg nagy veretlenségi szériát (a Debrecenét) – a Rákóczi a bravúrt követő bajnokin kikapott. Mi vár a Kecskemétre?

♦ A legutóbbi négy bajnoki idényben a 24. forduló után kieső helyen álló csapatok mindig ki is estek. Rossz hír az Egernek...

♦ A Kecskemét négy meccse veretlen, hármat meg is nyert ezek közül. Ennél hosszabb – ötös – veretlenségi sorozata csak egyszer volt az idényben a lila-fehéreknek. Négynél hosszabb „élő” veretlenségi szériával a KTE mellett a Honvéd büszkélkedhet – ez a két sorozat most a legjobb az NB I-ben.

♦ Az Eger a szezonban eddig egyszer, Pakson tudott idegenbeli bajnokit nyerni. A nyeretlenségi sorozat vendégként azóta nyolc meccset számlál, a nyolc találkozón az egriek csak kétszer tudtak gólt szerezni.

GYŐRI ETO–PAKSI FC

♦ A 22 meccses veretlenségi sorozatnak vége, az ETO hazai, 13 bajnokis veretlenségi szériája azonban még tart. Ebben a szezonban még nem nyert vendégcsapat NB I-es meccset az ETO Parkban.

♦ Előző három NB I-es meccsén nem tudott nyerni az ETO (két iksz, egy vereség), hármas bajnoki nyeretlen szériája legutóbb 2012 tavaszán volt, akkor egyébként egymás után háromszor kikapott a győri csapat.

♦ A Paks még nem nyert bajnokit Győrött, amióta tagja az NB I mezőnyének.

♦ Az ETO október 21. óta nem kapott egynél több gólt hazai pályán, és legutóbbi tíz hazai meccsén csak kétszer került hátrányba (az Újpest és a Videoton ellen).

♦ A Paks nyeretlen idegenben az Újpest elleni 6–0-s sikere óta. A Siófok és az Eger ellen ikszelt, a Videotontól kikapott.

♦ A Paks tavaszi kilenc idegenbeli góljából ötöt Lázok János szerzett.

♦ A paksiak legutóbbi tíz, vendégként megvívott bajnokijukon csak kétszer nem tudtak gólt szerezni – ezen a két meccsen ki is kaptak (Diósgyőrben és Fehérváron).

MTK–DVTK

♦ Az MTK szezonbeli legrosszabb szériájában van, két egymást követő bajnokin ugyanis most veszített először a csapat. Egymást követő három bajnoki vereségre az MTK-nál 2011 áprilisa óta nem volt példa, a kék-fehéreket akkor a Kaposvár, az FTC és a DVSC győzte le.

♦ A DVTK három meccse nyeretlen az NB I-ben, a Pakstól és a Siófoktól kikapott, a Fradival ikszelt. Ez jelenleg a leghosszabb nyeretlenségi sorozat a ligában – az ETO-val holtversenyben.

♦ A diósgyőriek az egész idényben csupán egyszer nyertek idegenben, az Eger ellen – amely ugyebár nem játszhat saját pályáján... Az egriek elleni meccs óta három vereség, szerzett gól nélkül – ez a diósgyőriek idegenbeli mérlege.

♦ Az MTK otthon kifejezetten erős, ebben a szezonban még nem volt két olyan, egymást követő hazai meccse, amelyen ne szerzett volna legalább három pontot. Az otthoni pontvesztéseket mindig legalább két hazai győzelem fogta közre.

KAPOSVÁR–HALADÁS

♦ A Rákóczi a Honvéd és az Eger ellen is veszített, ha most is, akkor beállítja szezonbeli legrosszabb szériáját a három, egymást követő vereséggel.

♦ A Kaposvár hét hazai mérkőzésén is kapott gól nélkül zárt. A Haladás három bajnoki meccsen nem szerzett vendégként gólt eddig a szezonban.

♦ A Haladás öt meccse veretlen idegenben (két győzelem, három döntetlen), ez a legjobb a mezőnyben, valamint 2010 óta a szombathelyiek legjobb idegenbeli sorozata is. Akkor (2010 áprilisa és májusa között) hat idegenbeli bajnokin maradt veretlen a Haladás.

♦ Kicsit kétséges a gólzápor, lévén a Haladás legutóbbi öt bajnokiján összesen három gól esett.

♦ Újabb példa a szombathelyi reteszre: a Haladás 2012. október 20. óta nem kapott egynél több gólt bajnokin, akkor a Kecskeméttől kettőt (és 2–1-re ki is kapott). Három gólt bajnokin a Haladás 2011 októbere óta nem kapott!

LOMBARD PÁPA–ÚJPEST

♦ A Pápa a tavasszal csupán négy pontot szerzett, igaz, azt a DVSC és a listavezető ETO ellen.

♦ A Lombardnak ez a hetedik meccse a szezonban fővárosi csapat ellen (a lehetséges nyolcból), eddig négy pontot szerzett a budapestiek ellen, a mérleg 1–1–4. A pápaiak csupán a Honvédot tudták legyőzni.

♦ Az Újpest a tavasszal még nem szerzett egynél több gólt idegenben. A lilák egyébként sem villognak vendégként, az egész szezonban csak kétszer nyertek eddig, a Pécs és a Debrecen otthonában.

♦ A Lombard hazai pályán legutóbb 2010. október 23-án győzte le az Újpestet, 3–1-re.

♦ A pápai szakvezető, Zsivóczky Gyula karrierje első bajnoki címét az Újpesttel szerezte meg az 1989–1990-es idényben, és kupagyőztes is az újpestiekkel lett 1992-ben, igaz, a fináléban nem játszott.

DVSC–SIÓFOK

♦ A két csapat 38. alkalommal találkozik az NB I-ben, talán meglepő, hogy elég kiegyenlített, 15–11–11 a mérleg (amely a Lokinak kedvez).

♦ A DVSC legutóbbi tizenhárom bajnokijából nyolcat elveszített, legutóbbi öt veresége alkalmával még gólt sem szerzett.

♦ A Siófok a mezőny egyetlen, vendégként még nyeretlen csapata. Mérlege idegenben szörnyű (0–2–10, 33 kapott gól), legutóbb még az előző idény végén, az Üllői úton szerzett három pontot.

♦ A debreceniek mindegyik tavaszi veresége 1–0 volt, az Újpest, a Lombard Pápa és a Haladás tudta legyőzni Kondás Elemér csapatát minimális különbséggel.

♦ A két csapat legutóbbi három bajnokiján nem nyert a Siófok, 2011. április 16-án viszont az Oláh Gábor utcában 3–2-vel meglepte a Lokit.

♦ A Debrecen ebben a szezonban háromszor kapott ki hazai pályán – mindháromszor nullára. Ha a Loki gólt szerzett hazai pályán, akkor mindig nyert is.

Kriston gólja óta nem nyert a Fradi otthon 
bajnokit a Vidi ellen (Fotó: Veres Viktor, archív)
Kriston gólja óta nem nyert a Fradi otthon bajnokit a Vidi ellen (Fotó: Veres Viktor, archív)

FERENCVÁROS–VIDEOTON

♦ A Videoton a Ferencváros elleni, hétközi Ligakupa-döntőben legnagyobb különbségű vereségét szenvedte el az elmúlt hat évben tétmérkőzésen. A naptárban egészen 2007. augusztus 5-ig kellett visszalapozni a legutóbbi, tétmeccsen elszenvedett négygólos fehérvári vereségig, amikor még az előző klubvezetés idejében a Honvédtól az NB I-ben, még FC Fehérvár néven szintén 5–1-es vereséget szenvedett a csapat.

♦ Nyolcvankettedszer csap össze a két csapat, 38–23–20 az összmérleg a Ferencváros javára. Pályaválasztóként a Fradi 23–7–10-re áll, a Puskás Ferenc Stadionban (korábban Népstadion) veretlen még a Vidi ellen (5–1–0).

♦ Az FTC 2003 áprilisa óta nem tudta legyőzni pályaválasztóként a Videotont, akkor Kriston Attila góljával nyert 1–0-ra – a jobb oldali középpályás egyébként mindkét csapatban megfordult pályafutása során. A legutóbbi öt meccsükből négyet kapott gól nélkül nyertek meg a vendég fehérváriak.

♦ 2011. márciusában a bajnoki cím felé haladó Videoton 5–0-ra ütötte ki a Ferencvárost az Üllői úton – az a fehérváriak legnagyobb idegenbeli győzelme az elmúlt években bajnoki mérkőzésen. Az akkori gólszerzőkből senki nincs a Videoton aktuális keretében, a pályára lépők között is csak ketten (Bozsovics és Nikolics, igaz, többen kölcsönben vannak az akkori csapatból).

♦ A Ferencváros egymás után két bajnoki meccsen maradt nyeretlen, ilyen 2012 novembere óta nem történt a zöld-fehérekkel. Három nyeretlen meccsre 2012 októbere óta nem volt példa.

♦ Az FTC legutóbbi tíz NB I-es meccséből hétszer szerzett kettő vagy több gólt. Ha nem volt „plusz kettes” a mérkőzés, akkor nem is talált be.

♦ A Videoton 2012. november 25. óta mindegyik bajnokiján betalált, akkor a Pápától kapott ki 1–0-ra.

♦ A Ferencváros mérkőzésein jóval több gól esik (2.92-es átlag), mint a Videoton bajnokijain (2.42).

PMFC–HONVÉD

♦ A pécsiek legutóbbi kilenc bajnokiján legalább két gól esett.

♦ A PMFC 2011 ősze óta nem tudott megnyerni egymást követő két bajnokit hazai pályán. Az egy most már megvan...

♦ A Honvéd továbbra is eredményesebb vendégként (19 pont), mint hazai pályán (17). A kispestieké a bajnokságban a harmadik legjobb idegenbeli mérleg az ETO-é és a Videotoné után – a pécsieké pedig a második legrosszabb hazai mutató.

♦ A Honvéd az előző idényben 4–3-ra nyert Pécsett – a pécsi stadionban azóta sem volt ennyire sokgólos mérkőzés az NB I-ben.

NB I, 25. FORDULÓ – PROGRAM, JÁTÉKVEZETŐK, TV-S KÖZVETÍTÉSEK
Időpont Mérkőzés Játékvezető
Április 26., péntek
17.00 KTE Phoenix Mecano–Egri FC (Tv: Sport1) Radványi Ádám
19.00 Győri ETO–MVM Paks (Tv: Sport1) Iványi Zoltán
Április 27., szombat
14.00 MTK Budapest–Diósgyőri VTK (Tv: M1)
Vad II István
16.00 Lombard Pápa–Újpest FC (Tv: Sport1)
Oláh Gábor
16.00 Kaposvári Rákóczi–Haladás
Németh Ádám
18.30 Debreceni VSC-Teva–Siófok (Tv: Sport1)
Bognár Tamás
Április 28., vasárnap
16.30 Ferencváros–Videoton (Tv: M1)
Kassai Viktor
18.30 Pécsi MFC–Bp. Honvéd (Tv: Sport2)
Solymosi Péter
TABELLA GÓLLÖVŐLISTA, JÁTÉKOSSTATISZTIKÁKMENETREND EREDMÉNYEK
AZ ÁLLÁS
1. Győri ETO FC
24 15 7 2 47–24 +23 52
2. Videoton FC 24 12 6 6 40–18 +22 42
3. MTK Budapest 23 12 5 6 36–23 +13 41
4. Ferencváros 24 10 9 5 41–29 +12 39
5. Debreceni VSC-Teva 24 11 3 10 33–24 +9 36
6. Budapest Honvéd 24 10 6 8 35–33 +2 36
7. KTE-Phoenix Mecano 24 9 7 8 32–32 0 34
8. Haladás 24 8 9 7 27–21 +6 33
9. Diósgyőri VTK 24 8 8 8 23–29 –6 32
10. MVM Paks 24 7 11 6 34–27 +7 32
11. Újpest FC 23 8 7 8 32–33 –1 31
12. Kaposvári Rákóczi 24 8 5 11 26–29 –3 29
13. Pécsi MFC 24 7 7 10 26–34 –8 28
14. Lombard Pápa FC 24 6 6 12 18–38 –20 24
15. Siófok 24 4 4 16 25–52 –27 16
16. Egri FC 24 3 6 15 18–47 –29 15
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik