NB II: négy játékos szerződést bontott a Haladással, nem lépnek pályára már Gyirmóton sem

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2024.05.24. 12:31
Katona István (középen, zödlben) sem lép pályára vasárnap a Gyirmót ellen (Fotó: Unger Tamás/Vas Népe)
A kialakult nehéz helyzet miatt a labdarúgó NB II-ben szereplő Szombathelyi Haladás négy játékosa szerződést bontott a klubbal, így ők már nem lépnek pályára a vasárnapi utolsó, Gyirmót FC Győr elleni bajnokin – számolt be róla a klub honlapja.

Elsőként három játékos – a kapus Pálfi Donát, illetve az egyaránt középpályás Vanja Zvekanov és Mohos Barnabás – kényszerült azt a döntést meghozni, hogy élve a jog adta lehetőséggel, azonnali hatállyal szerződést bontanak. Azóta kiderült, hogy a támadó Katona István is így ő döntött, tehát már ő sem lép pályára vasárnap, a 17 órakor kezdődő Gyirmót FC Győr elleni idegenbeli bajnokin. 

Rajtuk kívül nem futballozhat vasárnap Bolla Gergő sem, a védőt ugyanis az Ajka elleni meccsen kiállította a játékvezető, az MLSZ fegyelmi bizottsága pedig két bajnoki mérkőzésre tiltotta el őt.

A Haladás 38 ponttal a 13. helyen áll az NB II-ben, s az szinte biztosra vehető, hogy a pályán elért eredmények alapján, az utolsó fordulótól függetlenül nem fog kieső helyen végezni. A jelenleg három ponttal mögöttük álló PMFC hiába érné be pontszámban a Haladást a zöld-fehérek veresége esetén, ugyanannyi győzelme lenne, viszont a pécsieknek jelenleg tízzel rosszabb a gólkülönbsége.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik