Megszerezte első tavaszi győzelmét a PMFC

KVANDUK BENCEKVANDUK BENCE
Vágólapra másolva!
2024.04.14. 16:50
Pécsi FC-Tiszakécske (Fotó: Kurdi József/PMFC)
A labdarúgó NB II 28. fordulójának alsóházi helyosztóján a PMFC-nek sikerült egy gólt begyötörnie a szintén a kiesés elől menekülni próbáló Tiszakécskének. A megszerzett három ponttal vonal fölé lépett a pécsi csapat.

 

LABDARÚGÓ NB II
28. FORDULÓ

PÉCSI MFC–TISZAKÉCSKEI LC 1–0 (1–0)
Pécs, PMFC Stadion, 600 néző. Vezette: Farkas Tibor (Sinkovicz Dániel, Vörös Dániel)
PÉCSI MFC: Helesfay – Miknyóczki, Rácz L., Pejovics, Majnovics – Terbe, Hudák M. – Szabó M. (Hadaró, 72.), Bukovics (Lacza, 55.), Harsányi (Szekszárdi, 88.) – Tóth-Gábor (Rácz B., 72.). Vezetőedző: Mátyus János
TISZAKÉCSKE: Kiss Á. –  Lehoczky, Viczián (Fodor F., a szünetben), Valencsik – Torvund, Kállai Z. (Krivotsuk, 72.), Kocsis D. (Szőr, 67.), Bertus (Zamostny, 67.) –  Vajda R. (Takács T., 88.), Balázs B. – Cipf. Vezetőedző: Balogh Pál
Gólszerző: Terbe (32.)
MESTERMÉRLEG
Mátyus János: – Ha létezik fontos győzelem, akkor ez számunkra mindenképpen az volt. Az első közös sikerünkkel, remélem, elindulunk felfelé.
Balogh Pál: – A mi helyzetünkben nehéz mit mondani. A hazai csapat jobban akarta a sikert, mint az én csapatom. Gól nélkül nem lehet győzni.

ÖSSZEFOGLALÓ

Egy jókívánsággal nyitotta a Tiszakécske elleni meccsét a PMFC. A felnőttkeretet bekísérő U9-es együttes edzőjének, az egészségügyi problémákkal küzdő Horváth Tamásnak üzent. A kezdőrúgást követően természetesen már az aktuális ellenfél kötötte le Rácz Lászlóék figyelmét, hiszen a folyamatosan pozíciót cserélő játékosokat olykor könnyű lett volna szem elől téveszteniük. Ennek ellenére sokáig lövőhelyzetig sem hagyták jutni  a riválist.

Az első játékrész felétől a Pécs is egyre feljebb merészkedett, és magas letámadásával nagy problémákat okozott Lehoczkyéknak, és ebből meg is szerezték a vezetést a hazaiak. Egy rossz felszabadításra Terbe Botond csapott le, aki a jobb oldalról befelé törve tizenhét méterről lőtte ki a jobb alsó sarkot. Még a szünet előtt megduplázhatta volna előnyét a PMFC. Bal oldali szögletet követően Kiss Ágoston kapujába ejtette a labdát, de Rácz László meglökhette, amíg a levegőben volt, így azonnal jelezte a játékvezető a vendégeknek, hogy felesleges ünnepelniük.

A fordulás után visszaesett a tempó, a PMFC is inkább védte az eredményt, így visszafogottabban próbálkozott, a vendégegyüttesben pedig egyáltalán nem volt átütőerő. Ugyanakkor Szabó, Harsányi és Lacza összjátékából utóbbi megszerezhette volna a második gólt, a partjelző azonban úgy látta, hogy Harsányi lesen kapta már a labdát, így hiába passzolt nagylelkűen a fiatal társ elé, amikor már csak a kapussal állt szemben. A találkozó hajrájában a vendégek már csak kétségbeesetten lődözték előre a labdát, amivel a jól záró pécsi védelmet egyáltalán nem tudták zavarba hozni, viszont minden egyes vonalon túl csorgó labda lehetőséget adott arra, hogy Helesfay kapus értékes másodperceket pörgethessen le a hátralévő játékidőből. 1–0

Nagy volt az öröm Terbe Botond gólja után, amely három pontot hozott a pécsieknek (Fotó: Kurdi József/PMFC)

 

Győzelmével jelenleg a vonal felett tanyázik a Pécsi MFC (Fotó: Kurdi József/PMFC)

PERCRŐL PERCRE

Köszöntjük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdődik a mérkőzés, meglátjuk, mire megy az alsóházi helyosztón a december 10. óta nyeretlen, 15. helyen álló Pécsi MFC a legutóbb az utolsó helyezett Mosonmagyaróvártól vereséget szenvedő, 17. Tiszakécske  ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik