Félpályás góllal verte meg az Ajka a PMFC-t

KVANDUK BENCEKVANDUK BENCE
Vágólapra másolva!
2024.02.25. 13:50
A pécsi csapat nem tudott egyenlíteni (Fotó: Kurdi József/PMFC)
A labdarúgó NB II 22. fordulójában a PMFC a remek formában lévő FC Ajkát fogadta. A három pont a vendégeknél landolt, de a győztes gólhoz vezető jelenetek sportszerűségét hosszasan vitatta a hazai szurkolótábor.

 

LABDARÚGÓ NB II
22. FORDULÓ
PÉCSI MFC–FC AJKA 0–1 (0–0)
Pécs, PMFC Stadion, 200 néző. Vezette: Móri Tamás (Bertalan Dávid, Király Zsolt)
PMFC: Helesfay – Takács Zs., Krausz (Szekszárdi T., 68.), Pejovics, Majnovics – Terbe, Hudák M. – Lacza (Rácz B., 79.), Gera Z. (Szabó M., 62.), Harsányi I. (Miknyóczki, 79.) – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Mátyus János
AJKA: Szabados I. – Tóth G., Tar, Jagodics B., Csemer (Présinger, 90+3.) – Kenderes (Görgényi, a szünetben) – Babos B. (Forgó, 90+3.), Csizmadia Z., Tajthy T. (Sejben, 57.), Nagy K. (Pantovics, 77.) – Szarka Á. Vezetőedző: Schindler Szabolcs
Gólszerző: Szarka Á. (64.)
MESTERMÉRLEG
Mátyus János: – Hatalmas várakozással ültem le a hazai kispadra, s a csapat remek felfogásban kezdte a mérkőzést. Az első félidő közepétől átvettük az irányítást, de a másodikban ritkán látható gólt kaptunk. Ha ilyen lesz a hozzáállás, szép tavasz elé nézünk.
Schindler Szabolcs: – Azt kaptam, amire számítottunk: nehéz mérkőzés volt, nagy küzdelem folyt a pályán, egy extra gól döntött.

Hiába támadott a PMFC, pont nélkül maradt (Fotó: Kurdi József/PMFC)

ÖSSZEFOGLALÓ

Alacsony színvonalú meccset játszott egymással a PMFC és az Ajka a szemerkélő esőtől nedves füvön. Igazi helyzetig egyik együttes sem volt képes eljutni az egész találkozón, a vendégek mégis három ponttal térhetnek haza. Szarka Ákos leütközte Krauszt a felezőnél, minek nyomán a hazai védőt hordágyon vitték le, de még mielőtt az egészségügyi személyzet pályára léphetett volna, a támadó a saját térfeléről Helesfay kapujába emelt, megnyerve a meccset a vendégeknek.

Mátyus János így vereséggel mutatkozott be a pécsi kispadon, az Ajka viszont egymás után az ötödik győzelmét aratta. 0–1

Egy gól döntött Pécsen (Fotó: Kurdi József/PMFC)

 

 

Takács Zsombor (balra) akcióban (Fotó: Kurdi József/PMFC)

PERCRŐL PERCRE

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés! Meglátjuk, mire megy az edzőváltáson áteső, tavasszal mindössze egy pontot gyűjtő Pécs a legutóbbi négy bajnokiját megnyerő Ajka ellen.

Takács Zsomboréknak már nagyon kéne egy siker a tavasszal (Archív fotó: Kurdi József/PMFC)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik