NB II: Tímár Krisztián gólra törő csapat kialakításán dolgozik a Szparinál

B. Z.B. Z.
Vágólapra másolva!
2023.06.27. 09:56
null
Tímár Krisztián úgy érzi, játékosai vevők a közös munkára (Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu)
Tímár Krisztián, a Nyíregyháza Győrből érkező új vezetőedzője az első napok alapján dicséri játékosai hozzáállását, de kulcsposztokon szeretné megerősíteni a keretet.

Túl van az első edzésen új csapatával Tímár Krisztián, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője, aki az előző idényben még Győrben, az ETO FC-nél dolgozott. A kihívás talán még nagyobb a 43 éves szakembernek, hiszen a nyírségiek az elmúlt évadban csaknem kiestek az NB III-ba, csak a Veszprém elleni osztályozó (0–0, 1–0) sikeres megvívásával őrizték meg NB II-es tagságukat.

„Óriási ambícióval érkeztem Nyíregyházára, Révész Bálint tulajdonos és Fekete Tivadar sportigazgató olyan terveket vázolt fel, amelyekkel tudtam azonosulni – mondta lapunknak Tímár Krisztián. – A kitűzött célok elérhetők, szeretnénk stabil csapat lenni az NB II-ben, olyan nem fordulhat elő megint, hogy a Nyíregyházának a kiesés ellen kelljen harcolnia. A kerete alapján jóval többre képes a gárda, de nem az én feladatom megmondani, az előző idényben mi és hol romlott el. Tiszta lappal indulunk.”

A szakember csütörtökön tartotta az első foglalkozását a klubnál, az eddigi négy munkanap tapasztalatait kérésünkre így összegezte.

„Úgy látom, a játékosok lelkesek, vevők a közös munkára, jó a hozzáállásuk. Ettől függetlenül ráfér a vérfrissítés a társaságra, szeretnénk kiemelkedően motivált labdarúgókat a Szparihoz hozni. Néhány kulcsposzton szükség van változtatásra, elsősorban a tengelybe szeretnék még játékosokat, ennek jegyében érkezett már Mihajlo Rjasko Kecskemétről és a Puskás Akadémiától Alaxai Áron, aki legutóbb Csákváron szerepelt kölcsönben. De szükségünk van még középpályásra is.”

Azt mondja, nem tántorítják el a Nyíregyháza elmúlt idénybeli hányattatásai.

„Bízom magamban és a stábom szakmai munkájában – mondta Tímár Krisztián. – Olyan csapat kialakítására törekszem, amely képes felvállalni a saját játékát idegenben is. Kezdeményező, labdát birtokló csapat akarunk lenni, amely megfelelően agresszív a védekezésben, támadásban pedig azon túl, hogy megbecsüli a labdát, gólra törőn, támadó szellemben játszik.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik