Siófok: Gál István váltja Márton Gábort a csapat élén

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.12. 19:06
null
Gál István a Siófok új vezetőedzője (Fotó: bfc-siofok.hu)
Gál István legutóbb a III. kerületi TVE-nél dolgozott; most kettő plusz egy éves megállapodást kötött a Balaton-partiakkal.

 

Márton Gábort az idény közben, a 30. fordulóban nevezték ki Siófokon, megbízása a tavaszi szezon végéig szólt a Balaton-partiakkal.

A helyére érkező Gál István legutóbb a III. kerületi TVE-nél dolgozott, most pedig kettő plusz egy évre szóló szerződést kötött a BFC-vel.

„Nagy örömmel fogadtam el a felkérést, mert a klub filozófiája nagyon szimpatikus volt számomra! Teljes erővel azon leszek a szakmai stábbal egyetemben, hogy a lehető legjobb helyezést érjük el a bajnokságban, és a csapatból kihozzuk a maximumot!” – nyilatkozta Gál István a klub honlapjának.

A 44 éves szakember Szentesen született, a III. kerületi TVE-ben, Sopronban, a BVSC-ben és a REAC-ban játszott középpályás poszton, majd 2005-ben Németországban folytatta a karrierjét. Egyidejűleg elkezdte a német edzőképzőt, majd aktív pályafutása befejeztével több gárdánál is tevékenykedett. 2016-ban az Arminia Bielefeldtől visszatért Szombathelyre a Haladáshoz, amelynél Mészöly Géza munkáját mint asszisztens edző segítette. Az NB I-es vasi együttesnél töltött időszak után a III. kerületi TVE-nél szakmai igazgatóként, majd az első csapat vezetőedzőjeként dolgozott – összegezte Gál eddigi karrierjét a siófoki honlap.

A Siófok a 12. helyen zárta a 2018–2019-es évadot a labdarúgó NB II-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik